Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 10 februari 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Gaat u er even voor zitten: de combinatie HIR en verbreking fiscale eenheid
Wanneer u in de praktijk te maken krijgt met een verbreking van een fiscale eenheid vennootschapsbelasting (hierna: fe) en de herwaarderingswinst van art. 15ai Vpb, zou ik deze uitspraak er zeker bij pakken.
Lees meer
 
 
Serviceberichten aanslag VpB 2016 en 2017 zonder NAW-gegevens
Fiscale intermediairs die Serviceberichten Aanslag (SBA’s) ontvangen voor de VpB van hun klanten, moeten er rekening mee houden dat daarin mogelijk gegevens ontbreken. Daarvoor waarschuwt de Belastingdienst.
Lees meer
 
Succesvol blijven? Ga mee met de trends in de accountancy Advertorial

Dit is waarschijnlijk niet de eerste keer dat je leest dat de accountancywereld verandert. Maar toch zijn we samen nog steeds op zoek naar die nieuwe vorm van dienstverlening. De vraag is: ‘Hoe zorg jij ervoor dat je meegaat met de veranderingen en daardoor succesvol blijft?’

Download de accountancybrochure en ontdek de mogelijkheden! =>

 
Vooraftrek vervalste facturen valt niet meer te lijmen
Belanghebbende in deze zaak houdt zich niet alleen bezig met het lijmen van wanden in de bouwsector, maar ook met het vervalsen van facturen. Hoewel hij over een ander tijdvak veroordeelt is voor het vervalsen van facturen blijft hij kennelijk onverbeterlijk.
Lees meer
 
 
RSM groeit sterk wereldwijd
Na haar eerste volle jaar als wereldwijde netwerkorganisatie van audit-, belasting- en advieskantoren, meldt RSM een groei van 7,6% in haar provisie-inkomsten. De totale inkomsten uit vergoedingen voor de periode steeg tot US $ 4.87 billion.
Lees meer
 
Spant creëert nieuwe congreslocatie binnen bestaande locatie Advertorial

Spant presenteert een nieuwe congreslocatie. Met de grootscheepse renovatie afgelopen zomer is een gloednieuw horecaplein gecreëerd, met een directe toegang naar de vorig jaar verbouwde plenaire zaal voor 275 personen.

 
Eshuis Accountants en Adviseurs sluit zich aan bij PrimeGlobal
Vanwege de toenemende vraag naar advies bij grensoverschrijdend zakendoen, heeft Eshuis Accountants en Adviseurs zich aangesloten bij het internationale samenwerkingsverband voor onafhankelijke accountantskantoren en adviseurs PrimeGlobal.
Lees meer
 
 
Waardering verpachte gronden in box 3
De Belastingdienst heeft de normen en uitgangspunten gepubliceerd aangaande de ‘waardering van verpachte gronden in box 3’.
Lees meer
 
Pakt de accountant de kansen rond ondernemingsfinanciering? Advertorial

AV organiseert een voorprogramma voor accountants tijdens de ‘Week van de Financiën’ van de KvK van 13 t/m 17 februari 2017. Welke kansen zijn er voor accountants rond het financieringsvraagstuk van ondernemers? Kom vrijdag 17 februari naar Nieuwegein. De volgende onderwerpen komen aan bod.
Financieringsmix en -mogelijkheden: Jeroen Overing
Grip op de tent: Jan Wietsma
Het nationale en internationale financieringslandschap: Lex van Teeffelen
Prijs: € 125,- inclusief broodje (excl. BTW)
NBA: 2 PE punten
NOAB: 2 PE punten

 
ABN AMRO en Invoice sharing: Integratie boekhouding en monitoring kredietpositie ondernemers
ABN AMRO en InvoiceSharing introduceren een totaaloplossing die MKB-bedrijven elk uur van de dag inzicht moet kunnen bieden in hun boekhouding. Met de oplossing moeten ondernemers ook hun behoefte aan werkkapitaal tijdig kunnen inschatten. Dit moet tot een aanzienlijke verlaging van kosten voor ondernemers leiden, zo stelt de bank in een persbericht. Er draait nu […]
Lees meer
 
 
Wiebes schrikt van ernstige aantijgingen misstanden Belastingdienst
Staatssecretaris Wiebes is geschrokken van de ernstige aantijgingen die in de uitzending van Zembla naar voren kwamen en van het feit dat werknemers van de Belastingdienst in de media op anonieme basis hun zorgen uitten over de beveiligingsrisico’s. In een brief aan de Tweede Kamer geeft hij aan dat dat onaanvaardbaar is voor een organisatie […]
Lees meer
 
 
Belastingdienst waarschuwt voor valse telefoontjes
De Belastingdienst waarschuwt voor valse telefoontjes over aanmaningen. De bellers doen zich voor als deurwaarder bij de Belastingdienst. Daarbij geven ze aan dat rekeningen, ondanks aanmaningen niet zijn betaald en vragen om direct telefonisch geld over te maken.
Lees meer
 
 
Beleggers verzetten zich tegen Fortis-schikking
ConsumentenClaim stapt donderdag 9 februari naar de rechter namens ruim duizend beleggers. Ze verzetten zich tegen de Fortis-schikking en eisen een hogere compensatievergoeding voor de geleden schade wegens de ondergang van Fortis.
Lees meer
 
 
Nieuw record: snel oplopende inflatie in korte tijd
In december 2016 waren goederen en diensten voor de consument 1,0% duurder dan een jaar eerder, maar in januari steeg de inflatie tot wel 1.7%. Dat is 0.7% meer in slechts één maand. Doorgaans loopt de inflatie niet zo snel op. In de afgelopen 15 jaar is het maar één keer voorgekomen dat de inflatie […]
Lees meer
 
 
Hacken en afluisteren? Inlichtingendiensten moeten meer bevoegdheden krijgen
De Tweede Kamer is overtuigd van de noodzaak dat inlichtingen- en veiligheidsdiensten meer bevoegdheden moeten krijgen bij het afluisteren van telefoons en hacken van computers. Donderdag 8 februari werd er gedebatteerd over een wetsvoorstel hieromtrent. De meningen blijken verdeeld over hoever de diensten mogen gaan en hoe de privacy gewaarborgd wordt.
Lees meer
 
E-facturatie: Meer tijd, meer klantcontact en meer advieswerk Contentpartner
SRA is voor haar leden een samenwerking aangegaan met eVerbinding. Het netwerk voor zelfstandige MKB-accountantskantoren sprak met drie kantoren van verschillende omvang die aan de slag zijn gegaan met e-facturatie via dit bedrijf. Ook eVerbinding zelf schoof aan. Wat zijn de ervaringen van de kantoren tot nu toe? Welke overwegingen hebben ze gemaakt? Waar lopen ze […]
 
De auto van de zaak, kansen en risico’s Opleiding
In een dag weer up-to-date met recente fiscale ontwikkelingen De auto van de zaak blijft een dankbaar onderwerp van gesprek bij elke klant. Wat zijn de kansen die de fiscale regeling biedt? Welke risico’s dient u te vermijden? Laat uw klant geen voordelen liggen? Heleen Elbert praat u op een heldere en praktische wijze bij […]
 
Controleleider Vacature
Hoe ver wil je komen? Ben je toe aan een nieuw avontuur? De volgende stap in je carrière? En zie je net als wij de dingen net even iets anders? Kom dan met ons praten. We zijn op zoek naar bevlogen professionals die ongebaande paden durven te verkennen. En de middenmoot durven te ontstijgen. Met […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn