Canvas

Hallo,

Onze zondagavond zit in een nieuw jasje: Isolde Lasoen neemt je mee achter de schermen van de Belgische muziekscene in She’s lost in music en zes filmmakers tonen je wat grenzen doen met mens en natuur in Borderline.

 

Virtuoze vrouwen

In She’s lost in music richten we de schijnwerpers op vrouwelijke muzikanten. Isolde Lasoen, Vlaanderens bekendste drummer, ontdekt hoe zes jonge, getalenteerde muzikanten aan hun weg timmeren. Hoe zijn ze in de muziekindustrie gerold? Wat willen ze uitstralen en wat is voor hen belangrijk wanneer ze nadenken over hun muzikale identiteit? Welke twijfels en moeilijkheden ervaren ze?

Kijk vanavond om 21u00 op Canvas en via VRT NU 

Ontdek onze nieuwe generatie vrouwelijke artiesten

Evacuatie in Congo
Meskerem Mees

Ze won eind 2020 Humo’s Rock Rally en scoorde dat jaar een radiohit met Joe. Ze brak door in volle coronatijd en heeft nog niet echt de kans gehad om haar fans recht in de ogen te kijken.

 
Pilote Anne France Gorremans
Sylvie Kreusch

Ze was eerst frontvrouw van Soldier’s Heart en later schitterde ze aan de zijde van Maarten Devoldere bij Warhaus. Sinds 2018 gaat ze voluit voor haar solocarrière.

Kaping vlucht 571
Tessa Dixson

Ze won in 2019 De Nieuwe Lichting van Studio Brussel, speelde op de meest uiteenlopende podia en werkte aan haar eerste album. Helaas heeft ze haar album nooit kunnen verzilveren door de lockdown. 

 
Vliegtuigcrash 1961
Justine Bourgeus

Ze is een echte muzikale duizendpoot. Met haar soloproject Tsar B scoort ze hits die zelfs in Amerika en Brazilië opgepikt worden. Ze gaat altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wil ook jonge mensen ondersteunen. 

Kaping vlucht 571
Coely

Coely scheerde hoge toppen met haar eerste album Different Waters. Na dat overweldigende succes begon ze aan haar tweede album te werken. Al snel bleek dat die nieuwe plaat moeilijker te maken is dan ze dacht.

 
Vliegtuigcrash 1961
Stefanie Mannaerts

Deze straffe madam kiest resoluut voor het hardere werk. Ze drumt en zingt bij de metalband Brutus. Omdat ze zichzelf soms enorm veel druk oplegt, is ze blij dat ze bij haar andere band Rumours niet op de voorgrond staat.

 

Koen Bauters tipt ‘She's lost in music’

“Moet er nog muziek zijn? Het zal nog niet! En van Belgische bodem? Absoluut! Charlatan over Arno, Belpop over onze waanzinnige rijkdom aan muziekgeschiedenis, Vlaanderen herleeft van Eric Goens over het getroffen hart van de muzieksector vorige zomer. We kunnen niet trots genoeg zijn op de muzikanten van bij ons! Maar ook op onze jonge wolven die hun passie en gedrevenheid laten zien en die vertellen over wat hen drijft. Daarom She’s lost in music, een reeks sterke portretten van sterke vrouwen. Meer moet dat niet zijn.”

- Koen Bauters, een van de oprichters van het muziekplatform Ohlalala.

Kijk vanavond om 21u00 op Canvas en via VRT NU 
Borderline

De grenzen opzoeken

Het is al dagenlang onrustig aan de grens met Polen en Wit-Rusland. Ook in andere landen hebben de stippellijntjes op de kaart soms grote gevolgen. In de documentairereeks Borderline tonen zes Europese filmmakers de impact van grenzen op mensen, gemeenschappen en landschappen. 

Kijk vanavond om 21u50 op Canvas en via VRT NU 
Ga naar canvas.be
Facebook   Youtube   Instagram   Twitter