NT e-mail
 
06-07-2022
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Shell bouwt megafabriek waterstof in Rotterdam
 
Shell gaat starten met de bouw van de grootste groene waterstoffabriek van Europa op de Tweede Maasvlakte in Rotterdam. In 2025 moet de fabriek operationeel zijn. Het olie- en gasconcern heeft een definitieve investeringsbeslissing genomen voor de fabriek Holland Hydrogen I.
 
 
 
BESTEMMINGEN
 
#
 
‘Onzekerheid over acties van de boeren is het lastigst’
 
Boerenprotesten tegen het stikstofbeleid van de regering zetten de logistiek op scherp. Boeren duiken op verschillende locaties op om voornamelijk distributiecentra van supermarkten te blokkeren. Wat zijn hiervan de gevolgen voor de logistieke sector? Thomas Reitsma, manager kerngebied vervoer bij verladersorganisatie Evofenedex, geeft antwoord.
 
 
 
#
 
‘Schoon transport geen toekomstmuziek’
 
Wetenschappers van TU Delft zijn optimistisch over het vergroenen van de transportsector. Door het aanpassen van verbrandingsmotoren, het gebruik van alternatieve brandstoffen en andere vormen van bijvoorbeeld schepen en vliegtuigen kunnen emissies volgens hen ver worden teruggedrongen of zelfs verdwijnen.
 
 
 
#
 
VNO-NCW: Nederland loopt op meerdere fronten vast
 
Nederland loopt op meerder fronten vast, zoals bij de verduurzaming, de aanleg van wegen en andere infrastructuur en de bouw van nieuwe woningen. Volgens ondernemersorganisatie VNO-NCW, die vanuit het hele land daarover signalen krijgt vanuit de achterban, komen ambities in gevaar. VNO-NCW-voorzitter Ingrid Thijssen roept minister-president Mark Rutte in een brief op beter samen te werken met...
 
 
 
#
 
TI: ‘Expeditiemarkt groeit tot niveau voor pandemie’
 
De waarde van de globale expeditiemarkt is in 2021 gestegen tot boven het niveau van voor de corona-epidemie. De groei is vooral te danken aan de heropleving van de handelsmarkt na het opheffen van wereldwijde coronamaatregelen, rapporteert onderzoeksbureau Transport Intelligence (TI).
 
 
 
#
 
Wilhelmshaven stampt eerste Duitse lng-terminal uit de grond
 
In Wilhelmshaven is officieel de bouw van start gegaan van Duitslands eerste importterminal voor vloeibaar aardgas, ofwel lng.
 
 
 
 
MODALITEITEN
 
#
 
Aantal scheepsongevallen binnenvaart opnieuw afgenomen
 
Het aantal ongevallen in de Nederlandse binnenvaart is voor het derde jaar op rij afgenomen, rapporteert Rijkswaterstaat. Het aantal ernstige ongevallen is ook gedaald ten opzichte van 2020.
 
 
 
#
 
Boeren blokkeren opnieuw distributiecentrum Aldi in Drachten
 
Boeren hebben in de nacht van dinsdag op woensdag met trekkers opnieuw een distributiecentrum van supermarkt Aldi in Drachten geblokkeerd. Volgens lokale media is de politie in gesprek met de boeren bij het distributiecentrum aan het Helmhout. Het is nog onduidelijk hoelang de blokkade zal duren.
 
 
 
#
 
Gesprek met CEO TenneT en CEO Elia tijdens Vlaams-Nederlandse Havendag 2022
 
De hele energietransitie kan niet plaatsvinden zonder de goede energie-infrastructuur. Welke uitdagingen zijn er voor de netbeheerders? Manon van Beek, CEO Tennet en Chris Peeters, CEO Elia, gingen hierover in gesprek tijdens de Vlaams-Nederlandse Havendag 2022.
 
 
 
#
 
Fluxys en Gasunie over waterstof tijdens Vlaams-Nederlandse Havendag 2022
 
De hele energietransitie kan niet plaatsvinden zonder de goede energie-infrastructuur. Welke uitdagingen zijn er op het gebied van waterstof? Een gesprek met Yves Vercammen van Fluxys en Eddie Lycklama á Nijeholt van Gasunie tijdens de Vlaams-Nederlandse Havendag 2022.
 
 
 
#
 
Hoe gaan we naar één Hydrogen Valley? Presentatie Biebuyck tijdens Vlaams-Nederlandse Havendag 2022
 
Hoe kunnen de haven toewerken naar één waterstof-ecosysteem? Bart Biebuyck, Executive Director van Clean Hydrogen Partnership nam ons tijdens de Vlaams-Nederlandse Havendag 2022 mee in zijn toekomstvisie.
 
 
 
 
ECONOMIE
 
#
 
Rusland acht graanexport over Zwarte Zee snel mogelijk
 
Rusland werkt naar eigen zeggen aan veilige zeeroutes voor vrachtschepen die vanuit Oekraïne over de Zee van Azov en/of de Zwarte Zee naar onder meer de Middellandse Zee varen.
 
 
 
 
www.nt.nl redactie@nt.nl
 
Afmelden 010-280 10 00
 
 
© 2022 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam