img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Tarieven 2018

De abonnementsvormen zijn legio bij de nieuwe bibliotheek. Boetevrij lenen? Het kan! Een e-reader abonnement? Ook dat is mogelijk. Nieuw in 2018: het Professional abonnement. Dit abonnement is speciaal afgestemd op professionals - ZZP’ers, ondernemers en flexwerkers - en biedt behalve toegang tot de hele collectie, vele voordelen tegen een gunstig tarief. Meer informatie volgt binnenkort! De tarieven worden in 2018 iets aangepast en zijn snel op onze website site terug te vinden.
img
Lees verder
img

Sinterklaas is weer in het land!

Het is al bijna pakjesavond ... Tijd om je Sinterklaasliedjes-repertoire even goed af te stoffen! Kom heerlijk luisteren naar het enige echte Sinterklaaskoor van Almere. Of doe gewoon mee vanuit je theaterstoel! Op zondag 19 november om 15.00 uur in bibliotheek Stad. Kaartjes zijn te kopen via de website of bij de klantenservicebalies.
img
Lees verder
img

Ken je het voorleeskoffertje al?

Op de afdeling peuters en kleuters vind je diverse voorleeskoffers voor de kleinsten die speciaal op thema zijn samengesteld. Bijvoorbeeld: toveren, ridders, eerste woordjes, tellen, vervoer, muziek, de bibliotheek en nog heel veel meer. Een voorleeskoffertje bestaat uit vier prentenboeken en wordt bij het uitlenen als één boek gerekend. Met een jeugdabonnement kun je het vier weken gratis lenen. En: je kunt ook een koffertje op verzoek maken. Kom je er een keertje eentje lenen?
img
Lees verder

Biblyo Top 3

Een nieuwe week, een nieuwe top 3 van Biblyo! Wil je meeschrijven op Biblyo? Dat kan! Stuur een mailtje naar communicatie@denieuwebibliotheek.nl.
1. Picnic en de nieuwe bibliotheek: een innovatieve samenwerking! van Adham Laamraoui
2. Boekrecensie ‘Ik, robot’, geschenk van Nederland Leest van Robin Steffers
3. De mens achter de Human Library in Almere van Nynke Stoffers
Lees verder
img

Film: Borg/McEnroe

Borg/McEnroe is een uniek tijdsdocument over de epische tennisstrijd van de twee van de invloedrijkste spelers uit de tennisgeschiedenis. Op 12 november won deze film de publieksprijs tijdens het Noordelijk Film Festival. Op 17, 18, 21 en 22 november draait deze bijzondere film in ons filmhuis!
Lees verder
img

Expo: Binnen en Buiten, Wereldmaatjes

Tijdens deze expositie is werk te zien van fotografe Soraya Ebrahimi en beeldende kunstenaars Tom Abbass-Saal en Nasr Samilian Azarmehr. Drie kunstenaars met verschillende culturele achtergronden en met een eigen verhaal. De opening vindt plaats op 2 december om 13.00 uur.
Lees verder
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden