img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Dag van de Digihulp

Eind november vieren we de allereerste landelijke Dag van Digitale inclusie met ons eigen digitale feestje! Op 26 november ben je van harte welkom voor leuke workshops, interessante lezingen en tal van digitale spreekuren! Ook vind je er een Repair Café, een Digi Café en een informatiemarkt. Ben je beginner of al handig met de laptop of smartphone? Er is voor ieder wat wils. Zien we je op de 26e?
Stad, 26 november 10.00-16.30 uur
img
Lees verder
img

Sinterklaas is in het land

Sinterklaas is in het land! In De Nieuwe Bibliotheek hebben we allerlei leuke activiteiten. Zo kun je Sinterklaasknutselen. Schuif aan bij Peuterbieb en Voorleesfeestje, we lezen we voor uit Boer Boris - Een paard voor Sinterklaas. Zing lekker mee met het Sinterklaaskoor of beleef de avonturen van Piet mee in de theatervoorstelling Piet op pad. Natuurlijk brengt de Sint een bezoek aan de bieb, op 4 december! Zien we je snel?
img
Lees verder
img

Orange the World

Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De Nieuwe Bibliotheek Stad kleurt tijdens deze periode oranje. Op 6 december draaien we in het Nieuwe Filmhuis Buiten is het feest, geïnspireerd op het leven van Karin Bloemen.
img
Lees verder

Pubquiz: Een Europese Green Deal

Wat weet jij over de Europese Unie en haar Europese Green Deal? Bereid je voor op vragen over schoon water, grondstoffen, innovatie, duurzaamheid, gezond en betaalbaar eten, leven, openbaar vervoer, de toekomst van Europa, de oceaan en nog veel meer. Formeer een team (max. 5 personen) en ga de uitdaging aan!
Stad, dinsdag 6 december 19.45 uur
€ 6,- (niet lid)
Lees verder
img

Boek+Film: Entre Deux Mondes

Vanaf deze maand: Boek+Film, een nieuwe reeks vertoningen waarin expert Gerlinda Heywegen literaire films en boekverfilmingen bespreekt. We starten met Entre deux Mondes, een verfilming van Florence Aubenas’ boek De bodem van de pan. Een liefdevol portret van onzichtbare arbeiders in de samenleving.
Stad, woensdag 23 november 19.30 uur € 10,- (niet-lid)
Lees verder
img

De toekomst van Europa: bevolkingskrimp of migratie?

Op 1 december gaan we in discussie over de toekomst van Europa. Is migratie alleen een kostenpost of heeft het ook een andere kant? Moeten we bevolkingskrimp toejuichen of zou dat wel eens lelijk kunnen tegenvallen? En wat is het effect van de stroom vluchtelingen uit Oekraïne op het Europees migratiebeleid?
Stad, 1 december 19.30 uur
Gratis
Lees verder
img

Fieldlab in het Cultuurhuiscafé Almere Buiten

Het Cultuurhuis in Almere Buiten wordt een bruisende plek! Het gebouw is nu nog ‘in de maak’, maar er zijn al allerlei activiteiten. Dit schooljaar is er een fieldlab in Almere Buiten in het Cultuurhuiscafé. Heb je zelf een vraag die je samen met anderen wilt oplossen? Wil je bijdragen aan de leefbaarheid in je wijk? Kom langs bij het fieldlab.
Lees verder
img

Film: All That Breathes

De broers Saud en Nadeem begonnen twintig jaar geleden gewonde roofvogels te verzorgen. Nu delen ze hun huis niet alleen met elkaar, hun bedrijf en hun families, maar ook met tientallen roofvogels en uilen. All That Breathes won dit jaar de hoofdprijs voor beste documentaire op twee belangrijke festivals: Sundance en Cannes. Een unicum in de filmgeschiedenis.
17, 18 en 26 november, 3 december
Lees verder
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden