de Bibliotheek Eemland
 
 
 
 
Heel Nederland Leest   |   Sinterklaascadeau   |   Verkiezingen   |   Mijn menu
 
Heel Nederland Leest halverwege
 
We zijn inmiddels halverwege Heel Nederland Leest. De lezingen van Tommy Wieringa en Marcel van Roosmalen waren een groot succes! We hebben nog veel meer leuks de komende weken:
 
Özcan Akyol en Anna van den Breemer
Kaartje kopen   S
 
Yvonne Kroonenberg
Kaartje kopen   S
Lenette Schuijt - Leven tussen twee werelden
Kaartje kopen   S
 
Film Sonny Boy
Kaartje kopen   S
Heb jij het gratis boek Sonny Boy ook opgehaald bij de Bibliotheek? Wil je samen met anderen praten over dit indrukwekkende boek? Doe dan mee aan een van de  leesclubs  in de laatste week van november! Meedoen is gratis.
 
Programma Heel Nederland Leest   S
Educatieve Escaperoom van de Bibliotheek Eemland sluit haar deuren
 
Bijna 6 jaar lang was de Educatieve Escaperoom van het Medialab van de Bibliotheek Eemland een begrip in Amersfoort en omstreken. Meer dan 10.000 leerlingen van het primair en voortgezet onderwijs bezochten de escaperoom. Op donderdag 2 november sloot de escaperoom de deuren, zodat het Medialab zich na al die jaren op nieuwe programma’s kan richten.
 
Lees meer   S
Wat zijn 21st century skills?
 
Kinderen van nu groeien op in een wereld vol met computers, tablets, laptops en smartphones. Al deze apparaten zijn een belangrijk onderdeel van ons leven geworden. Om deel te nemen aan de maatschappij van de toekomst is het belangrijk dat je hier vaardig mee bent. Veel basisscholen en het Medialab van de Bibliotheek Eemland zetten daarom in op 21st century skills, maar wat zijn dat eigenlijk?
 
Lees verder   S
 
Landelijke verkiezingen - 22 november
Op onze website en in onze Bibliotheken kun je veel informatie vinden om je voor te bereiden op de komende Tweede Kamer verkiezingen op 22 november. Doe bijvoorbeeld een kieswijzer, thuis of op een computer in de Bibliotheek. Lees je liever van papier? Dan kun je de verkiezingsprogramma's uitgeprint vinden in jouw Bibliotheek. Of haal de Verkiezingskrant op. Hierin wordt alles over de verkiezingen eenvoudig uitgelegd. De Verkiezingskrant kun je ook downloaden op onze website.
 
Bekijk meer   S
 
 
Sinterklaas Voorleesfeestjes
Sinterklaas komt weer bijna aan in het land en dat vieren wij met Voorleesfeestjes in al onze vestigingen! We lezen voor uit 'Balotje en Sinterklaas' van Yvonne Jagtenberg. Balotje krijgt bezoek van Sinterklaas. Ze wil hem de volgende dag bedanken, maar dan is hij alweer weg. Wat duurt een jaar lang als je op Sinterklaas wacht.
 
Bekijk alle data en locaties   S
 
 
Save the date: Paarse Vrijdag

Op Paarse Vrijdag organiseert de Bibliotheek Eemland in samenwerking met jongeren zelf én verschillende andere partijen een middag om jongeren binnen de queer-community een veilige plek en stem te geven. Drink deze dag o.a. een drankje bij de mocktailbar, doe mee aan de workshop Vogue van NEOS of ga in gesprek met booktokker BillieLeest over queerboeken.

 
Meer informatie   S
 
 
Het ideale sinterklaascadeau!
Sinterklaaslootjes worden getrokken, schoencadeaus ingekocht en verlanglijstjes voor pakjesavond worden geschreven.

Heb je er al aan gedacht om een lidmaatschap van de Bibliotheek cadeau te geven of vragen?
 
Leuk! Ik wil meer weten   S
 
 
Geen luisterboeken meer in de Bibliotheek
We halen de luisterboeken op cd en Daisyroms uit onze collectie. Je kunt de luisterboeken nog tot 1 december lenen. We halen ze uit onze collectie, omdat ze zijn verouderd en nog maar weinig worden geleend. Luisterboeken in de online Bibliotheek blijven natuurlijk wel beschikbaar. Mensen met een leesbeperking kunnen gesproken boeken gratis digitaal lenen via Passend Lezen.
 
Bekijk meer   S
 
Online zaken regelen rondom gezondheid?
 

Als het gaat om je gezondheid, dan zijn er verschillende zaken die je online kunt regelen. Soms kan het alleen digitaal. Bijvoorbeeld als je zorgtoeslag aan wilt vragen, of een wijziging door moet geven die van invloed is op je zorgtoeslag. En waar vind je informatie die je kan helpen om te beslissen of je moet overstappen van zorgverzekering? 

Maar ook als het gaat om afspraken in het ziekenhuis of bij de huisarts, worden zaken online geregeld. Via het patiëntenportaal kun je een afspraak maken of informatie uit je medisch dossier teruglezen. Dan heb je een account nodig om in te loggen. Kom je hier niet uit? Bezoek dan het spreekuur van het IDO. De hulp is gratis en een afspraak maken is niet nodig.

 
Meer informatie en spreekuren   S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S
open