Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
15 maart 2022
Situatie Oekraïne
Boxtel leeft mee met alle inwoners in Oekraïne en met iedereen in onze gemeente die met Oekraïne verbonden is. De bereidheid om te helpen is groot in onze gemeente. We zijn trots op de vele initiatieven die in onze gemeente ontstaan en de solidariteit met de inwoners van Oekraïne. We zien hartverwarmende reacties van mensen die zich willen inzetten voor vluchtelingen uit Oekraïne. Dank daarvoor! Wil je ook helpen? Of heb je vragen over de opvang? Mail ons of kijk op onze speciaal hiervoor ingerichte pagina.
Wie verdient een Koninklijke Onderscheiding?
Elk jaar worden net vóór Koningsdag in heel het land Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan mensen die zich gedurende langere tijd op bijzondere wijze hebben ingezet voor de samenleving. Iedereen kan een Koninklijke Onderscheiding aanvragen. Meestal gebeurt dit door bestuurders van verenigingen, instellingen en maatschappelijke organisaties. Zij kunnen personen voordragen die zich binnen hun vereniging, instelling of organisatie bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt. Maar ook particulieren kunnen iemand voordragen. De eerstvolgende lintjesregen in 2023 lijkt nog ver weg. Maar de behandeling van de ingediende voorstellen kost veel tijd. Daarom vragen we je om je kandidaat nu al voor te dragen! 

Lees hier het hele bericht en hoe je een aanvraag kunt doen.
Kom jij ook speeddaten met de vrouwelijke raadsleden?
Wat houdt vrouwen en meiden in Boxtel bezig? Die vraag staat centraal tijdens een speeddate op zaterdag 19 maart. Onze vrouwelijke raadsleden gaan graag in gesprek met vrouwen en meiden in Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Esch. Om kennis te maken, vragen te beantwoorden en meer te vertellen over het raadswerk.

Maak je je ergens zorgen over? Heb je een leuk idee voor Boxtel? Of ben je nieuwsgierig naar het werk van de gemeenteraad? Dan ontmoeten onze vrouwelijke raadsleden je graag! Op zaterdag 19 maart ben je tussen 15.00 en 17.00 uur van harte welkom in het gemeentehuis (ingang Dr. Van Helvoortstraat). Onze vrouwelijke raadsleden gaan met je in gesprek over alles wat jou bezighoudt. Alles is bespreekbaar, het is vooral gezellig om elkaar te ontmoeten en elkaar te leren kennen!

Tijdens de speeddate krijg je ook een rondleiding door het gemeentehuis. Je mag een kijkje nemen in de raadzaal en natuurlijk ook plaatsnemen achter de microfoon! Kom je ook? De koffie, thee en wat lekkers staan klaar!
PERSBERICHT: Plan voor lokale uitvoering Nationaal Programma Onderwijs gereed
Gezamenlijke aanpak gemeente en partners m.b.t. corona-gerelateerde vertragingen in onderwijs. Het college van burgemeester en wethouders van Boxtel heeft het plan voor de besteding van de gemeentelijke uitkering uit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) vastgesteld. Deze specifieke uitkering maakt het mogelijk om, complementair aan de aanpak van het onderwijs en in samenwerking met andere lokale partijen, een bijdrage te leveren aan het wegnemen van de opgelopen vertragingen in de ontwikkeling van leerlingen door de coronapandemie. In het plan staan de keuzes die de gemeente Boxtel maakt wat betreft de inzet van de gemeentelijke NPO middelen. Deze keuzes zijn gemaakt in nauw overleg en met instemming van de Boxtelse partners. 
 
Het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) heeft als doel de COVID-19 gerelateerde vertragingen bij kinderen in te halen. Scholen en gemeenten ontvangen extra middelen om maatregelen te nemen. De uitkering aan Boxtel bedraagt voor 2022 en 2023: € 642.476,- Gemeenten kunnen hun budget vooralsnog inzetten tot 31 juli 2023. 


Lees hier het hele persbericht
PERSBERICHT: Nieuwe werkwijze vroegsignalering
Inwoners eerder ondersteunen om grotere financiële problemen te voorkomen
Op 8 maart start de gemeente Boxtel met een nieuwe werkwijze rondom de vroegsignalering van schulden. Door vroegsignalering probeert de gemeente om op een eerder moment met de inwoner in contact te komen over signalen van betaalachterstanden. “Op deze manier kunnen we inwoners eerder ondersteunen om grotere financiële problemen te voorkomen”, vertelt wethouder Mariëlle van Alphen. 

Sinds april 2021 ontvangt de gemeente via een beveiligd systeem signalen van zorgverzekeraars, energieleveranciers, en het waterbedrijf als inwoners een betaalachterstand hebben. Het afgelopen jaar zijn ook afspraken gemaakt met onze lokale wooncorporaties.  

Lees hier het hele persbericht
Raadsvergadering, dinsdag 22 maart om 19.30 uur
Op dinsdag 22 maart aanstaande vergadert de gemeenteraad om 19.30 in de raadzaal van het gemeentehuis. Tijdens deze vergadering neemt de raad besluiten over de onderwerpen die deze avond op de agenda staan. Je bent van harte welkom om de vergadering te volgen vanaf de publieke tribune in de raadzaal. Ook wordt de raadsvergadering uitgezonden. Op de dag van de vergadering vindt je op onze homepage een link naar de vergadering. Via deze rechtstreekse uitzending zie en hoor je wat er in de raadszaal wordt besproken.

De conceptagenda en de bijlagen zijn te raadplegen op deze pagina. 
Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten
 .