Sla deze stap nooit over wanneer je een nieuw product lanceert

2 years ago


Text only:

bekijk de website-versie
Nieuwsbrief over nieuwsbrieven en productlanceringen van Welmoet Babeliowsky
 
Beste John,
Op mijn vraag van vorige week over wat je als allerlastigste ervaart bij het lanceren van je product, heb ik vele, vele reacties gekregen. Ik ben daar ontzettend blij mee en ben nog bezig om iedereen persoonlijk te beantwoorden.
De antwoorden die ik kreeg, leveren mij een schat aan informatie op voor de videolessen die ik aan het maken ben over productlanceringen.
In deze nieuwsbrief geef ik je vast de allerbelangrijkste tip; over de stap die je nooit mag overslaan, wanneer je een nieuw product op de markt wil brengen.
Met hartelijke groet,
Welmoet Babeliowsky
P.S. Op 8 december 2015 geven we  de allerlaatste Autorespond-cursus van dit jaar. In deze cursus ga je alle mogelijkheden leren kennen waarmee je je bedrijf kan laten groeien dmv Autorespond. Er zijn nog een paar plekken!
 
Sla deze stap nooit over wanneer je een nieuw product lanceert
 
In dit artikel geef ik je de tip die misschien wel het allerbelangrijkste is bij het lanceren van je nieuwe product. Het is eigenlijk de eerste stap die je moet nemen voordat je überhaupt een product maakt. Door deze stap serieus uit te voeren kun je eigenlijk al van te voren inschatten of jouw lancering een succes zal worden. Hij is dus ontzettend belangrijk omdat het je tijd en geld kan schelen en een hoop teleurstelling en ellende. Bovendien leer je er heel veel van en kan je op tijd bijstellen, indien nodig.
Het is eigenlijk heel simpel. Jouw doelgroep heeft bepaalde problemen. Het is jouw taak om er achter te komen welke problemen dat zijn. Daarna kan je een oplossing gaan bedenken voor één van deze problemen. Dat wordt het product dat je gaat ontwikkelen.
Wanneer je een product bedenkt is het eerste wat je moet doen uitvinden of dat werkelijk is wat je doelgroep wil. Je moet dat namelijk nooit zonder meer aannemen dat dat het geval is.
Je bedenkt dus een korte marketingboodschap, een zin die betrekking heeft op het verwachte resultaat van je product.
Bijvoorbeeld: "Ik ben bezig om een training te ontwikkelen voor ambtenaren waarin ze leren hoe ze duurzaamheid kunnen implementeren zodat de beleidsdoelstellingen worden behaald"
'Ik ontwikkel op dit moment een workshop voor vrouwen met overgewicht om gezonde maaltijden te koken waardoor ze binnen een half jaar op hun streefgewicht zijn"
" ik maak een groepsprogramma voor jongeren waarmee ze in drie maanden een baan vinden op een cruiseschip".
Je gaat daarna de deur uit naar een plek waar je je doelgroep ontmoet. Het kan zijn dat dat tijdens het netwerken is, op een cursus of in je praktijk. Het kan ook in een telefoongesprek zijn.
Je spreekt je marketingboodschap uit en vervolgens wacht je. Je kijkt wat de reactie is. Merk je dat er geen interesse is, beginnen ze snel over een ander onderwerp? Is er niemand die er een vraag over stelt? Dan moet je een ander product bedenken. Krijg je er daarentegen allemaal vragen over en wordt er zelfs op doorgevraagd? Zie je dat de ogen oplichten? Dan zit je goed. Herhaal dit bij 5 tot 10 verschillende mensen, allen uit jouw doelgroep. Dan pas kan je een goede conclusie trekken. 
Succes vast!
Reageren kan op mijn weblog.
 
 
Nieuwe datum Autorespond cursus
Op 13 oktober 2015 organiseren we weer de Autorespond cursus waarin je leert hoe je Autorespond kunt inzetten bij de groei van je bedrijf. In het centrum van Amsterdam, samen met andere gedreven ondernemers.  Kijk hier voor informatie en aanmelden.
 
 
Contact over Autorespond
 
Bestel hier de twee whitepapers waarmee je meer informatie over onze diensten kunt krijgen. Stuur een mail naar support@autorespond.nl als je wilt worden teruggebeld over de mogelijkheden.
 
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je klant bent van Autorespond, of omdat je je hebt aangemeld als abonnee, of omdat je bent aangemeld voor een whitepaper of demo van Autorespond.
Voeg mij toe aan je adresboek om er zeker van te zijn dat mijn e-mails altijd in je inbox komen.
Klik hier om je gegevens te wijzigen
www.autorespond.nl | welmoet@autorespond.nl | afmelden voor deze nieuwsbrief
Willemsparkweg 22 | 1071 HE Amsterdam | 020-3080187
 

Autorespond.nl

Categories: Ict Computers | Software
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018