Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 17 november 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Slachtoffer toeslagenaffaire krijgt accountantskosten niet vergoed
Een vrouw ontving jarenlang kinderopvangtoeslag. Zij claimde dat bij de berekening fouten waren gemaakt. De Belastingdienst gaf haar deels gelijk en kende compensatie toe. De vrouw ging hier niet mee akkoord. Ze eiste onder meer dat de rekening van haar accountant, die ze had ingezet om haar gelijk aan te tonen, zouden worden vergoed. De […]
Lees verder »
Mazars wordt Forvis Mazars, ook in Nederland
Het van oorsprong Franse Mazars gaat een nauwe samenwerking aan met het Amerikaanse Forvis. Hoewel het geen fusie is, opereren beide vanaf 2024 onder de naam Forvis Mazars. De combinatie gaat tot de tien grootste in de accountancy wereldwijd behoren.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Dwaling komt in de praktijk regelmatig voor.

In de nieuwste editie van Tijdschrift Familiebedrijven lees je meer over dwaling en de bijbehorende fiscale en juridische aspecten. Ook krijg je praktische handvatten om je te behoeden voor eventuele aansprakelijkheid én beboeting.

Gratis proefnummer aanvragen »
Kleinere accountantskantoren doen steeds meer wettelijke controles
Accountantsorganisaties met een reguliere vergunning voeren steeds vaker de wettelijke controle van de jaarrekening uit. Het aantal partijen met een vergunning voor het uitvoeren van wettelijke controles blijft dalen. Dit blijkt onder meer uit het rapport ‘Sector in beeld 2023’, dat de AFM dit jaar voor de tweede keer publiceert in aanvulling op Trendzicht.
Lees verder »
Countus neemt Alan Accountants & Adviseurs over
Vanaf 1 januari 2024 wordt Alan Accountants en Adviseurs uit Leek onderdeel van Countus. Deze overname stelt beide partijen in staat om hun kennis te bundelen en klanten uit deze regio nog beter lokaal te bedienen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wil jij een overzicht van het BTW-compensatiefonds bij gemeenten?

Welke btw kun je compenseren en welke uitsluitingsgronden gelden er? Wat zijn de aandachtspunten voor btw/BCF-labelling? Op 6 december kun je jouw kennis van het BTW-compensatiefonds actualiseren, verbreden en verdiepen. Vanzelfsprekend besteedt Joep Swinkels ook uitgebreid aandacht aan alle praktische zaken.

Lees verder »
SRA aan politiek: ‘Meer vertrouwen, minder regeldruk’
SRA, de grootste vereniging van accountantskantoren in Nederland, heeft een manifest gepubliceerd met de titel ‘Kies voor meer vertrouwen, minder regeldruk’. Met dit document wil de SRA de ‘neerwaartse spiraal’ doorbreken, zoals zij dat noemt. Het is een oproep om te investeren in vertrouwen, vereenvoudiging, voorspelbaarheid en oplossingen op maat.
Lees verder »
‘Rijksambtenaren mogen geen AI-software meer gebruiken’
Het demissionaire kabinet wil rijksambtenaren voorlopig verbieden om AI-software zoals ChatGPT te gebruiken. Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Digitale Zaken) vindt de risico’s op het vlak van privacy en auteursrechten op dit moment te hoog. Dat schrijft De Volkskrant.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
5 Tips om veiliger hybride te werken met Microsoft 365
Accountants zijn al lang niet meer afhankelijk van een bureau op kantoor. Ze kunnen net zo goed thuiswerken of bij een klant de laptop openklappen. Hybride werken mag dan grotendeels de norm zijn, toch is wat extra aandacht voor de veiligheid van kantoordata wel op z’n plaats. Wij hebben een vijftal tips om nog veiliger […]
Lees verder »
ING Research: personeelstekorten zullen waarschijnlijk niet snel verdwijnen
Vergrijzing, verduurzaming en mogelijk ook deglobalisering hebben de komende jaren impact op de arbeidsmarkt. Deze trends zullen er per saldo aan bijdragen dat personeelstekorten waarschijnlijk niet zomaar verdwijnen, ondanks verdere afkoeling van de economie. Dat blijkt uit een analyse van ING Research.
Lees verder »
Alliander, FMO en Philips genomineerd voor laatste Kristalprijs
De drie genomineerden voor de Kristalprijs 2023 zijn bekend. Alliander, FMO en Philips maken kans op de prijs voor het beste MVO-jaarverslag. Dit jaar besloot minister Adriaansens van Economische Zaken per 2024 met de prijs te stoppen.
Lees verder »
Kwart zzp’ers heeft geen financiële buffer
Uit een onderzoek van Boekhouder.nl blijkt dat een kwart van de zelfstandig ondernemers maandelijks financiële stress ervaart. Dat komt onder meer doordat zij vaak geen financiële buffer hebben.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
PwC hielp Russische oligarchen om via Cyprus sancties te omzeilen
Van Rij: zorgvuldiger om eerst evaluatie 30%-regeling af te wachten
AOW-leeftijd wijzigt niet in 2029
Boekhouder erkent fouten in salarisadministratie, mislopen WTL-subsidie ook aan klant te wijten
OPLEIDINGEN
Cursus ESG Essentials
Sdu
30 november 2023
Legal ontbijtsessie: Nooit meer de mist in gaan met ontslag op staande voet
The Legal Company
7 december 2023
Online cursus Internationale aspecten van lijfrenten
Accountancy Vanmorgen
12 december 2023
VACATURES
Junior Assistent Accountant Auditpraktijk
Schuiteman
Huizen
Medior/Senior Product Specialist Samenstellen
Caseware
Apeldoorn
Gevorderd assistent accountant audit Zoetermeer
Flynth
Zoetermeer
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN