-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: https://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/262/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 9 - Nr 9 - 2019

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Inneke De Corte


Financiële zorgvragen

zorgvolmacht.jpg Als je later niet meer helder kan denken: zorgvolmacht biedt zekerheid
Sinds 2014 kan je met een zorgvolmacht bepalen wie je vermogen zal beheren als jij dat niet meer kan. Ondertussen zijn er al meer dan 100.000 Belgen die zo’n zorgvolmacht hebben laten opstellen. Sinds 1 maart biedt de zorgvolmacht nog meer zekerheid: nu kan je ook al op voorhand vastleggen in welk rust- of verzorgingstehuis je wilt verblijven en wie je mag verzorgen. Zo vermijd je dat iemand anders die keuzes voor jou maakt.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gezondheid

vegetar.jpg ‘Vegetariërs waren buitenbeentjes, daar werd mee gespot’
Vegetarisme zit in de lift. Vandaag is het bijna een hype, nu alles draait rond de strijd voor een beter klimaat. Maar ook een eeuw geleden waren er al vegetariërs. Vandaag is de motivatie misschien veranderd, maar verder is er niet veel nieuws onder de zon. Of misschien toch: het fanatisme waarmee vegetariërs door het leven gaan. Arthur Verbruggen werd geboren in 1894 en hij was een leven lang overtuigd vegetariër. Dochter Lut Verbruggen (77) vertelt over haar vader.
>> Lees verder    Reageer met je mening

comfortliftad.jpg

Zet je klok erop gelijk! (advertentie)

Maart is de maand waarin we opnieuw overgaan op zomeruur. Van zaterdag 30 maart op zondag 31 maart draaien we de klok opnieuw een uur vooruit. De avondmensen onder ons zijn hier heel tevreden mee. Ochtendmensen zijn wellicht minder enthousiast. Behoor je tot die laatste groep en heb je soms moeite met die overgang? Lees zeker verder en ontdek 5 tips om hier vlotter mee om te gaan!


Gelukkig Zijn

slapen.jpg Stop met piekeren en verbeter je nachtrust: 7 tips
Piekeren, we doen het allemaal wel eens. Het begint met een vervelende gedachte en dan volgen de vragen en de onzekerheid want antwoorden heb je niet. Voor je het weet, woedt er een storm in je hoofd. Zo’n piekerhoofd vraagt op zich al veel energie. Komt daar nog eens bij dat je ’s nachts wakker ligt van al dat piekeren. Lifecoach Wim Annerel reikt je zeven gewoonten en inzichten aan die je kunnen helpen om het piekeren te stoppen.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Recept

veggie.jpg Verrassend veggie: 5 heerlijke recepten zonder vlees
Belgen zijn echte vleeseters. We eten per week gemiddeld 2 tot 2,5 keer meer vlees dan goed is voor ons. Nochtans heeft minder vlees eten enkel voordelen voor onze gezondheid, ons gewicht, het klimaat en voor het welzijn van de dieren. Inspiratie nodig voor een smakelijk veggie gerecht? De njam!-chefs trakteren je op 5 rijke en gevarieerde recepten waarin je het vlees niet zal missen.
>> Lees verder    Reageer met je mening

puzzelad.jpg

Wie is de beste puzzelaar van het land en wint 2.500 euro? (advertentie)

Puzzelclub, de grootste Belgische puzzelsite, gaat elk jaar op zoek naar zijn PuzzelKampioen. De beste puzzelaar neemt een fantastisch bedrag van 2.500 euro mee naar huis. En dat door je hobby uit te oefenen … Al wat van je verwacht wordt, is lekker meepuzzelen met de woord- en cijferpuzzels op Puzzelclub.be! Word jij de volgende PuzzelKampioen? Lees meer!


Welzijn

mem.jpg MemoryHome helpt mensen met dementie herinneringen oproepen
Een app waarmee je virtuele geheugenpaleizen kan bouwen bij mensen met dementie. Dat ontwikkelde Kasper Bormans van de KU Leuven met zijn ‘MemoryHome’. Het zijn de verzorgenden van Familiehulp die de app meteen gaan uittesten. Peter Catthoor van Familiehulp legt uit hoe het in zijn werk gaat.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

kimpen.jpg Ga op 20 maart gratis naar Sonja Kimpen
Gezondheids- en bewegingscoach Sonja Kimpen komt woensdag 20 maart naar ontmoetingscentrum Vondel in Meulebeke met haar succesvolle, avondvullende programma ‘Meer energie, meer plezier’. Ze helpt je op een humoristische maar krachtige wijze de klik te maken voor een bruisende, gezonde levensstijl. Schrijf je nog snel in, helemaal gratis!
>> Lees verder    Reageer met je mening

onenight.jpg

One Night Of Elvis: Boek nu je tickets! (advertentie)

Vrijdag 7 juni (Stadsschouwburg, Antwerpen) en zaterdag 8 juni (Kursaal, Oostende) brengt Lee Memphis King, Europa’s meest succesvolle Elvis Presley tribute artiest, ‘One Night of Elvis'. Lee creëert de essentie van ‘The King’ met een combinatie van nauwkeurige zang en een ongelofelijke passie. Bestel nu jouw tickets op ticketkopen.eu


Cursiefje

hartenaas.jpg Poëzie: Jouw hartenaas

>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: wat een trouwe ogen!


57828626e5ae4.jpg


Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Dit is duidelijk de beste wekker die er is!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

De Ayam Cemani is een kippenras uit Indonesië. De kippen zijn volledig zwart: niet alleen de veren, maar ook de huid, ogen, snavel, tong, poten en zelfs de organen.

Meer opmerkelijk

Geluk

Wie zou niet liever dom willen worden door het geluk dan wijs door schade en schande.
Salvador Dali (1904 - 1989)
(Spaans schilder )


Grapjes

Een echtpaar van 60 loopt over straat als ze plots worden tegengehouden door een fee. Als de man haar de weg wijst, mag hij een wens doen. Hij wenst: "Ik wou dat ik een dertig jaar jongere vrouw had!" en ping, zijn wens ging in vervulling: hij was ineens 90! 

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Als een slang 'koning' in zijn naam heeft, betekent dat dat die soort weleens andere slangen eet. Enkel de koningspython doet dat niet.

Meer weetjes

Citaat

Alle plaatsen zijn even ver van de hemel verwijderd.
Robert Burton (1577 - 1640)
(Engels geestelijke, geleerde en schrijver )

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Als het melk regent, staan mijn schotels omgekeerd.
⇒ Wanneer ergens iets voordeligs te verkrijgen valt, loop ik het steevast mis.
Meer spreekwoorden



Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 308,889
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Instellingen | Contacteer ons | Privacy | Disclaimer
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar newsletter@newslettercollector.com klik hier als je dit adres wilt wijzigen