ELF Voetbal nieuwsbrief van 16-03-2024
Slechts zes spelers maakten mondiaal dit kalenderjaar meer goals dan Luuk de Jong

Tien keer mocht Luuk de Jong dit kalenderjaar zijn handen in de lucht steken na een doelpunt. De aanvoerder van PSV is daardoor bezig aan een prachtige serie. In de Europese top- en subtopcompetities is er slechts een speler die vaker het doel wist te vinden in 2024. Mondiaal zijn er zes spelers die vaker wisten te scoren in een hoogste voetbaldivisie dan de 33-jarige Achterhoeker.


lees verder
21 van de 32 deelnemers WK voor Clubs 2025 al bekend

Komende zomer zal in het teken staan van het EK Voetbal in Duitsland. In de zomer van 2025 zullen de voetbalspotlights gericht zijn op het WK voor Clubs. De eerste uitvoering met liefst 32 deelnemers die wordt afgewerkt in de Verenigde Staten. Liefst 21 clubs zijn reeds bekend die de reis naar Noord-Amerika zullen ondernemen. Helaas vertrekt er geen vliegtuig vanuit Nederland.

lees verder
PANNA! 84 met strijder Quilindschy Hartman, de roots van PSV, Jordan Henderson en de Memfissa

"Hij was vroeger al een echte winnaar." De woorden van de eerste trainer van Quilindschy Hartman. De linksback van Feyenoord siert de cover van PANNA! 84. Daarin is ook alles te lezen over de roots van de PSV-spelers, Jordan Henderson, Julián Álvarez, Antoine Griezmann, we spraken Meester Jesper en liepen mee met de FC Utrecht Kids Day. En uiteraard acht superposters!

lees verder
Kroes kan aan de bak: wie wordt de nieuwe trainer van Ajax?

Alex Kroes is nu officieel de nieuwe algemeen directeur van Ajax. Vannacht om 0.00 uur ging zijn dienstverband bij de kwakkelende recordkampioen in. De vijftigjarige bestuurder krijgt vele taken op zijn bord. Naast het rigoureus verbouwen van de selectie ligt het trainersvraagstuk prominent op zijn tafel. Wie moet John van 't Schip opvolgen. We zetten de voornaamste kandidaten op een rij:

lees verder
Joey Veerman, diamant uit RKAV Volendam-opleiding: "Hij sloeg wit uit, haha"

Onder leiding van trainer Berry Smit klopt RKAV Volendam steeds harder op de deur in de amateurwereld, maar voorlopig staat de club nog vooral bekend als kraamkamer van talent. De diamant tussen al die talenten die ooit voor de club voetbalden: Joey Veerman. Smit kent de PSV-middenvelder al van jongs af aan. "Als hij goed in zijn vel zit, is hij zo verschrikkelijk goed."

lees verder
Eric Meijers: "Blij om weer vanaf het begin van het seizoen aan het roer te staan"

Eric Meijers is vanaf aankomend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van vv Duno, mits de ploeg zich handhaaft in de eerste klasse. Een paar tredes lager dan de clubs waar Meijers de afgelopen jaren actief was. Maar de ervaren trainer kan aardig goed relativeren. "Je moet je plek op de voetballadder kennen."

lees verder
Superelf Boudewijn Pahlplatz, Twentse dribbelaar

Net als zijn vader brak Boudewijn Pahlplatz (51) door bij FC Twente. Waar Theo Pahlplatz de Enschedese club dertien jaar trouw bleef, verkaste zijn zoon naar PSV en sc Heerenveen, om zijn loopbaan na twee seizoenen in 2002 af te sluiten bij jeugdliefde FC Twente. Na vijftien jaar als trainer in Enschede te hebben gewerkt, is de voormalige vleugelaanvaller nu actief als scout en spelersbegeleider.

lees verder
Dit verdiende PSV in de Champions League

Het is inmiddels bekend dat er veel geld te verdienen valt in de Champions League. PSV wist daarom aan het begin van het seizoen al dat de kassa zou gaan rinkelen. Gisteren kwam er echter een einde aan het CL-seizoen voor de Eindhovenaren. Hoeveel geld heeft PSV in totaal verdiend?

lees verder
Oranje Onder 19-talent Kyanno Silva: "Keuze voor Benfica was niet zo moeilijk"

Van de huidige jeugdinternationals van Oranje draagt hij waarschijnlijk de mooiste naam: Kyanno Lorenzo Miranda de Brito e Silva. Kortweg Kyanno Silva. De achttienjarige vleugelaanvaller verruilde Sparta Rotterdam in de zomer van 2021 voor Benfica. Bij de Portugese topclub wil hij doorbreken in het eerste elftal. "Eerst hoop ik veel goals en assists te verzorgen voor Onder 23 en met Oranje Onder 19 het EK te bereiken."

lees verder