November = treevember | Wandelen tussen Veluwe en Veluwemeer | Nu te zien: prachtige wasplaten
Wat een vraag

Wat een vraag

Het raadsel van de groene lichtflitsen in de slaapkamer >
 
 
Roots
Zo fotografeer je ....
Paddenstoelen

Paddenstoelen fotograferen is een goed idee in deze herfstige tijden. Het is een geschikt onderwerp voor zowel beginners als gevorderden. Plus: paddenstoelen lopen niet weg! Maar hoe leg je die fraaie zwammen nou mooi vast op beeld? 
Foto: Luce Vriens

Roots
Naarstig op eikeljacht
Slimme gaaien

Dit najaar is er een opvallende overvloed aan boomvruchten. Pientere eekhoorns, maar ook de slimme gaaien leggen nu een wintervoorraad aan. Wist je dat een gaai maar liefst zes eikels in een keer kan vervoeren?  
Foto: Getty Images

Advertorial
Roots
Een dag vol plezier en vermaak op Landleven Winter!

Struin rond op de bruisende Landleven Wintermarkt, doe mee aan de workshop vogeltraktatie of ga aan de slag bij Siegurd, waar hij je alles leert over creatief omgaan met wat de natuur ons te bieden heeft. Bestel je tickets t/m 7 december voor slechts € 19.

Roots
Nu te zien
Prachtige wasplaten

Ze hebben bijzondere kleuren en vormen, de wasplaten - vandaar hun bijnaam 'orchideeën onder de paddenstoelen'. Het late najaar is de beste tijd om wasplaten te vinden. En extra bijzonder: 2023 is het Jaar van de zwartwordende wasplaat.
Foto: Paul Böhre

Roots
Heerlijk herfstwandelen
Tussen Veluwe en Veluwemeer

Aan de rand van de Veluwe ligt het bosrijke landgoed Hulshorst. Vanaf hier wandel je in het spoor van de Hierdense Beek naar de voormalige Zuiderzee. Via prachtige (kasseien)paadjes en weids grasland vol ganzen kom je uit bij een uitkijktoren naast het donkerblauwe water van het Veluwemeer.
Foto: Melchert Meijer zu Schlochtern

Roots
November treevember
Dit kun je zelf doen

November staat in het teken van bomen planten voor de biodiversiteit. Maar hoe pak je dat nu aan, een boom planten? Boswachter en journalist Jocelyn de Kwant legt het uit, en zet de boomplant-initiatieven op een rijtje.
Foto:Getty Images

Ook deze week
Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2023 Roularta Media Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden