Gawalo
Online versie
Slimme ventilatie in Brabantse NOM-woning

In een nul-op-de-meterwoning van woningcorporatie BrabantWonen in Oss testen bewoners onder andere de Renson Healthbox 3.0. Het vraaggestuurde ventilatiesysteem registreert voortdurend de binnenluchtkwaliteit en reageert op CO2, op vocht en op ‘nare luchtjes’.

Lees verder >
‘Goed werkende ventilatie hoeft niet duur te zijn’

Strengere eisen in het Bouwbesluit zijn niet nodig voor een goed werkend ventilatiesysteem. Maar een goed ontwerp, een goede inregeling en beter onderhoud van ventilatiesystemen zijn geen overbodige luxe voor de kwaliteit van de binnenlucht. Juist daarbij kunnen installateurs een sleutelrol spelen.

Lees verder >
Smart Home platform neemt installateur over in Verenigd Koninkrijk

50five, een Nederlands e-commerceplatform voor smarthome-apparaten, heeft de overname van Valley Heating Services afgerond. Het installatiebedrijf uit Chesterfield, Verenigd Koninkrijk, telt dertig medewerkers en gaat verder onder de naam 50five UK.

Lees verder >
(advertorial)
alt
NU GRATIS TOEGANG TWV €25,-
Heeft u al een toegangsbewijs tot de beurs Renovatie 2018? Een ticket voor hét B2B platform voor sneller, efficiënter en omgevingsvriendelijker renoveren kost normaal €25,-, maar is TIJDELIJK GRATIS voor u als lezer van deze nieuwsbrief van Gawalo. 
Hoeveel aardgaswoningen zitten er in de pijplijn?

Hoeveel nieuwbouw aardgaswoningen zitten er nog in de pijplijn? Afgelopen week zijn er drie studies verschenen met de eerste inschattingen van nog te verwachten aantallen nieuwbouwwoningen met een aardgasaansluiting.

Lees verder >
Gas is niet meer de norm

Voor Geertje van Hooijdonk, hoofd programma’s bij Natuur & Milieu, is het zo klaar als een klontje… gas is passé.

Lees verder >
Meer nieuws
(advertorial)
Hoeveel verlof heb je? 
Met onze verlofbriefjes, vakantiekaarten en wandplanners houd je overzicht op je eigen vakantiedagen, maar ook op die van je medewerkers. Simpel en efficiënt. Dat zijn wij! Onze Formulieren en Opbergsystemen zijn speciaal ontwikkeld om jou te helpen jouw administratie op orde te houden.
Partnernieuws
Revit 2019: top 3 highlights voor installateurs

De nieuwste versie van Revit verscheen onlangs: Revit 2019. Deze release bevat nieuwe features die veel snelheidsvoordeel opleveren voor MEP engineers. Stabiplan, onderdeel van het Autodesk Developer Network, zet hier de drie meest interessante features voor installateurs op een rij.

Lees verder >
Zonnepanelen: glas-glas of glas-folie?

De nieuwste generatie zonnepanelen worden steeds meer toegepast; glas-glas. Aangezien garanties, opbrengst en veiligheid belangrijker worden, lijken de dagen voor glas-folie zonnepanelen dan ook geteld.

Lees verder >
Blog
Heeft de cv-installateur de kennis en kunde om een warmtepomp te installeren?

De overheid heeft een knoop doorgehakt: in 2050 moeten we gasvrij wonen. Verschillende organisaties zijn van mening dat we vanaf 2021 oude cv-ketels verplicht moeten vervangen door warmtepompen of andere duurzame alternatieven. Maar hebben Nederlandse installateurs de kennis en kunde in huis om d>>

Lees verder >
(advertorial)
alt

Glas-glas zonnepaneel biedt voordelen

Steeds meer wordt gekozen voor glas-glas zonnepanelen. Zeker omdat garanties, opbrengst en veiligheid belangrijker worden. Wat zijn de voordelen van deze panelen ten opzichte van de glas-folie variant? Erik de Leeuw, algemeen directeur van SOLARWATT, laat samen met Stefan van der Laan, directeur van installatiebedrijf Groene-Woningen, zijn licht schijnen op beide technieken en de ontwikkelingen in de sector.

Whitepaper
Duurzame warmte opslaan in zomer en winter

Als je het hele jaar door over duurzame warmte wilt beschikken, moet je ervoor zorgen dat je een voorraadje achter de hand hebt. Hoe doe je dat op de meest efficiënte en duurzame manier?

Lees verder >
Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright