ELF Voetbal nieuwsbrief van 21-10-2020
'Slow starter' Liverpool biedt Ajax perspectief

Voor Ajax start de Champions League campagne vanavond met een wedstrijd tegen Liverpool. De Engelsen zijn normaal gesproken favoriet, maar door personele problemen hangt de vlag er dit keer anders bij. Geen Van Dijk en ook geen Thiago en Matip. De geschiedenis wijst uit dat de openingswedstrijden in het kampioenenbal ook geen al te groot succes zijn voor The Reds.


Lees verder
Zo ziet de opstelling van Ajax tegen Liverpool er vermoedelijk uit

In een nog jonge Champions League-campagne begint Ajax woensdagavond aan de eerste groepswedstrijd. De Amsterdammers nemen het om 21:00 uur in eigen huis op tegen het grote Liverpool. Erik ten Hag begint vermoedelijk met deze elf aan het mooie affiche.

Lees verder
Interview Sanharib Malki: "Met mij in de ploeg was Roda JC erin gebleven"

Zijn tijd bij Roda JC noemt Sanharib Malki de beste periode uit zijn carrière. De voormalige spits komt nog vaak in Limburg, maar niet meer als voetballer. Tegenwoordig is de voormalige international van Syrië vooral familieman. "Met mij in de ploeg was Roda erin gebleven."

Lees verder
Zo verliep de voorbereiding voor de Europese tegenstanders van Ajax, AZ, Feyenoord en PSV

Komende woensdag en donderdag kunnen we eindelijk weer Nederlandse teams gaan bewonderen in de Champions League en de Europa League. Ajax, AZ, Feyenoord en PSV zullen in actie komen. Hoe verliep de aanloop van tegenstanders Liverpool, Napoli, Dinamo Zagreb en Granada FC richting de clashes met de vier Nederlandse ploegen?

Lees verder
PANNA! 52 met de nieuwe smaakmakers van de Eredivisie, De Roon, Bozenik en Akkamist

Wat een feest. De nieuwe FIFA 21 is net verschenen en nu is ook PANNA! 52 uit! Het Kidsmagazine, broertje van ELF Voetbal, met de leukste verhalen. Wat dacht je deze keer van een interview met Marten de Roon, een gesprek met Feyenoord-aanvaller Róbert Bozenik, we gingen op bezoek bij Akkamist, speelden een potje FIFA 21 met PSV eSporter Ali Riza en natuurlijk weer veel feitjes, weetjes en prijsvragen.

Lees verder
De kortste weg naar Europa: de eerste wereldkampioen in de KNVB Beker

Voorpublicatie uit het boek ‘De kortste weg naar Europa’, dat in het voorjaar van 2021 verschijnt. Schrijver Ernst Bouwes blikt terug op mooie verhalen uit de geschiedenis van de KNVB Beker en de belevenissen van de Europa Cup II-deelnemers in de periode 1960-70. Op de website van ELF Voetbal alvast een voorproefje, met een serie voorpublicaties. Deel 6: De scorende wereldkampioen Helmut Rahn bij SC Enschede.

Lees verder
Interview oud-Ajax speler Maxwell: "Koeman was belangrijkste coach in mijn loopbaan"

Toen Maxwell Sherrer Cabelino Andrade drie jaar geleden stopte als profvoetballer was zijn prijzenkast na bijna twee decennia in Europa gevuld met liefst 37 prijzen. Zijn glansrijke carrière bracht hem via Cruzeiro bij Ajax, Internazionale, FC Barcelona en Paris Saint-Germain. Nu is hij terug in Brazilië. "Ik wil graag weer iets betekenen voor Ajax."

Lees verder