Even niets nuttigs doen | Vormgever Hinke werkt aan de Vakantiebox | Creatiever met het ‘luisterpad’: 4 oefeningen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
webversie
 
 

SELFCARE

Hoe gaat het met je? Als je ons nieuwste themanummer al in huis hebt, zie je dat die vraag daarin centraal staat. Een extra dikke Flow, die helemaal gaat over selfcare.

Want pas als je weet hoe het écht met je gaat, weet je wat je nodig hebt, schrijft coach Inger Strietman in haar verhaal over ‘gezond egoïsme’. Journalist Alice van Essen schrijft over wat vrouwenvriendschappen zo speciaal maakt. En vijf mensen vertellen over hun ‘room of one’s own’: de plek waar ze zich graag terugtrekken.

In onze online cursus over selfcare (inmiddels afgelopen) vertelde trainer Karin Hoens over ‘betovermomenten’: (kleine) dingen waar jij blij van wordt. Bij drukte of stress vallen deze momenten vaak als eerste weg. Dan ontstaat het tegenovergestelde van selfcare: de uitputtingsspiraal.

Terwijl: hoe meer je betovermomenten in je dagen kunt inlassen, hoe beter je voor jezelf zorgt. En hoe beter je je voelt, hoe meer ruimte er weer voor komt, en zo verder. Heb jij vandaag al iets op de planning staan waar je blij van wordt? Een vriendin zien, iets lekker langzaamaan doen, een ‘escape plek’ opzoeken om je terug te trekken?

Voor een langzame zondag alvast een tip uit de column van Aaf Brandt Corstius: zet ergens een fijne stoel neer, en ga er zelf in zitten. Soms is selfcare zo simpel als dat.

 
 
Fotografie Alicia Block Handlettering Valerie McKeehan

HET LUISTERPAD

‘Creativiteit is luisteren. Je openstellen voor de inspiratie. Het is niet het uitvinden van iets nieuws, maar afluisteren wat er in de lucht hangt.’

Dit zijn de woorden van Julia Cameron. Ze is de schrijver van The artist’s way, een boek dat miljoenen mensen uit een creatieve dip haalde. 

In Flow 4 lees je meer over haar nieuwe boek, De weg van het luisteren. Op ons blog deelt Julia Cameron 4 tips om op jouw ‘luisterpad’ te komen.

Zoals: We zijn gewend altijd advies te vragen aan anderen, maar wat als we het vragen aan onszelf? Schrijf zonder na te denken antwoorden op je vraag en laat je hart spreken. Is het anders dan wat je met je hoofd had geantwoord?

 
NAAR DE 4 OEFENINGEN
 
 
 
 
 

Grafisch ontwerper Hinke Weikamp maakt de pagina’s en paper goodies voor de Vakantiebox op. “De illustraties in het Vakantieboek zijn van Claire van Heukelom. Ze maakt heel interessante composities en haar kleurcombinaties vind ik prachtig. Een bijzondere illustratie vind ik die bij het verhaal Ode aan het leven, vanwege de fijne, levendige sfeer. De foto’s van Tina Sosna die je ook in het boek vindt, sluiten goed aan bij die sfeer: het zijn beelden van heerlijke, zomerse momenten.

In de box zitten weer veel leuke en handige extra’s. Ik heb veel plezier gehad bij het maken van de vele patronen voor het inpakpapier. Daar kan ik, samen met de masking tape, weer veel cadeaus mee inpakken straks. En de polaroids krijgen zeker een plek op de muur naast mijn werkplek.

Ik heb nog geen plannen voor deze zomer, maar hoop er veel op uit te gaan met ons kampeerbusje. Zodra we daarmee wegrijden, heb ik al een vakantiegevoel.”

 
 
Fotografie Rachel Vieth

De Flow Vakantiebox verschijnt 11 juni. In de volgende Slow Sunday nieuwsbrief lees je er meer over (en vertelt illustrator Claire van Heukelom over hoe ze te werk ging). Hinke maakt trouwens ook monoprints.
 

 
 
 
 
 
 

Deze illustratie is gemaakt door Valesca van Waveren. Het is een van de zestien inspiratiekaartjes die je bij het nieuwe themanummer vindt.

Op Instagram liet Valesca deze week haar schetsen zien.

 
 
 
 

VOLGENDE MAAND:

* Van huisjes tot boomhutten: zomerse tips voor bijzondere slaapplekken.
* 3 vragen aan Claire van Heukelom over haar illustraties in de Flow Vakantiebox (en over haar werkplek: een oude hooischuur).
* Flow’s Jolanda over het nieuwe nummer (Flow 5).

 

 
 
 
FacebookInstagramPinterest

Afmelden | Privacy- en cookiebeleid | Contact | Adverteren

© 2021 DPG Media Magazines B.V.
flowmagazine.nl onderdeel van DPG Media Magazines groep