Smakelijk nieuws van Mathijs Vrieze - augustus 2018

10 months ago
  • Html
  • Text
 
 
Hoi John, Eindelijk ontvang jij nu een smakelijke nieuwsbrief van mij!  
Proeven, hét geheim van mij voor jou.
Ik help mensen door het hele land om weer te gaan koken in hun eigen keuken. Misschien haal jij ook steeds vaker even snel en makkelijk iets te eten. En misschien is jouw weegschaal ook al wat cijfers gaan laten zien waar je niet echt lekker mee op de maand december af gaat stevenen. Daarom mijn eerste kadotip voor jou; lekker koken is een kwestie van leren proeven.
Een nóg groter kado wat ik je wil geven.
In september geef ik een waanzinnige inspirerende online 7-daagse "Gezond koken in je eigen keuken". Een hele week lang ga ik je inspireren en begeleiden met gezond koken en afvallen met de heerlijkste recepten. Gewoon in je eigen keuken! Mag ik jou helpen en wil jij meedoen? In de speciale besloten Facebook Groep zie je iedere dag informatieve berichten en filmpjes van mij verschijnen voor de nodige dagelijkse motivatie. Je hoeft niet te beschikken over een enorme kookervaring, een superdeluxe keuken of ingewikkelde ingrediënten. Het is heel toegankelijk en iedereen kan en mag meedoen. Aanmelden en meedoen is volledig gratis! www.mathijsvrieze.nl/gezond-koken

Voor wie niet kan wachten met uitpakken. Wil je een kado aan jezelf geven? Dan heb ik iets heel erg moois voor je. Neem je vriendinnen of partner mee en geniet op zondag 26 augustus van mijn Live Event “Weet wat je eet!”. Ik heb nog maar 5 plekken beschikbaar. Ik leer je alles wat je wilt weten over gezonde voeding, afvallen en lekker koken. Tijdens dit unieke en speciale live event geef ik je belangrijke tips en de nieuwste inzichten over gezonde en lekkere voeding. Het zijn 2 blokken van 1,5 uur met daartussen een gezellige heerlijke healthy lunch. Wanneer: Zondag 26 augustus van 10.30 tot 15.00 uur. Locatie: Green Village, Blokhoeve 7 in Nieuwegein. Prijs: 99 euro p.p. all inclusief. Wil je erbij zijn of meer info? Check de pagina en bestel je ticket www.mathijsvrieze.nl/live-event of stuur mij een mailtje.
 


Blog: Ik ben altijd behoorlijk dik geweest.

Nog heel goed kan ik het me herinneren, ik zat in de laatste klas van de basisschool. Ik werd dagelijks gepest omdat ik te dik was. En mijn klasgenootjes vonden ‘wat’ van mijn dikke kont. De kwetsende opmerkingen vond ik heel erg. Toen wist ik trouwens nog niet dat een stevige kont tegenwoordig sexy is. Natuurlijk was het meer dan alleen die dikke kont. Als kind had ik ook een aardige buik en mijn gezicht was behoorlijk opgeblazen. Ik voelde zelf ook wel dat ik niet de slankste was, dat hoefde ze niet te benadrukken. De pesterijen maakte me ongelukkig en hiervan kreeg ik eetbuien. Mijn eetbuien zorgde voor nog meer overgewicht. En mijn overgewicht zorgde weer voor meer pestgedrag tijdens het spelen op straat. Kinderen zijn meedogenloos. Ik trok mijzelf terug. Het overgewicht zat me behoorlijk in de weg. Met gym deed ik niet mee want ik had last van mijn knieën. En ondertussen veranderde er niets. Lees mijn volledige verhaal op mijn blog: www.mathijsvrieze.nl/ik-ben-altijd-dik-geweest/Recept: Gegrilde groenten
Misschien heb je het al gespot op de groente afdeling in de supermarkt? Er liggen veel groenten die wat kleiner, gekneusd of anders van kleur zijn. Dit komt door de droogte van deze zomer. Een kromme komkommer, een verfrommelde courgette, een bijzondere kleur paprika, een grote aubergine of een kleine tomaat. De smaak is er niet minder om! Als je groentes gaat grillen volgens dit recept, dan geniet je dubbelop. Serveer dit bijgerecht bij je favoriete maaltijd zodat je lekker veel gezonde groente eet.
 


Ingrediënten: 1 courgette, 1 aubergine, 2 gele paprika’s, 500 gram tomaten, 2 uien, 4 teentjes knoflook en 2 eetl. verse peterselie.
Bereidingswijze:
1.Was de groenten en maak schoon. Snijd de courgette in gelijke plakken, halveer de aubergine en snijd in plakjes. Snijd de paprika in reepjes, de uien in ringen en de tomaten doormidden. Begin direct met grillen van de eerste groenten zodra die gesneden is en snijd ondertussen de andere groenten.
2. Zet een grillpan op hoog vuur en laat goed heet worden. Hussel de groenten (soort voor soort) in een ruime mengkom met een beetje olie zodat er rondom de groenten een dun laagje olie zit. Je gebruikt geen olie meer in de pan.
3. Ga grillen. Verdeel de groenten gelijkmatig over de grillpan. Grill niet te lang, want juist beetgaar zijn de groenten het lekkerst en behouden ze de meeste smaak en vitaminen. Niet husselen in de grill, maar 1x met een tang omdraaien.
4. Maak ondertussen een knoflook-peterselie olie. Hak de knoflook en peterselie fijn en meng met olijfolie grof zout en peper. Als alle groenten klaar zijn serveer je dit op een schaal en schenk je er wat kruidige olie overheen. Dit recept is een bijgerecht voor 4 personen, bereidingstijd ca. 15 minuten.
Bedankt en tot over een maand bij de volgende nieuwsbrief!
Groet, Mathijs Vrieze
healthy chef
www.mathijsvrieze.nl
p.s. Je hebt je in het verleden aangemeld voor mijn nieuwsbrief via mijn website. Dit is de eerste mail die ik stuur en je kunt je altijd simpel in 1 klik (hieronder) uitschrijven als je dat wilt.
Sent to: newsletter@newslettercollector.com
Unsubscribe
Mathijs Vrieze, Barendstraat 5, 2771 DJ Boskoop, Netherlands

Share this newsletter on

Related newsletters

Mathijsvrieze.nl

Categories: Recipes Cooking | Eating | Beverage
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

© 2019