gate21.dk/spamfilter
 
SMARTE BYER OG LOKALSAMFUND NYHEDSBREV - JUNI 2021

Databaserede løsninger og ny teknologi er i større og større grad i fokus som virkemidler til at reducere energiforbrug og skabe energibesparelser, både i bygninger og i by- og landområder. Det potentiale fokuserer vi på at indfri sammen med vores partnerne.

Her er et særskilt nyhedsbrev om seneste nyt fra hele programområdet Smarte Byer og Lokalsamfund:

FÆLLESSKABET FOR DYNAMISKE BY-DATA

Fællesskabet for dynamiske by-data er stiftet og skal bidrage til udvikling af dynamiske data, der kan være afgørende for at opnå kommunernes og regionernes målsætninger indenfor den grønne omstilling.

Læs mere her

LYSEVALUERING KAN FØRE TIL FORBEDRET STUDIEMILJØ

Lysforhold på uddannelsesinstitutioner kan være afgørende for elevernes studiemiljø. Derfor er de eksisterende lysforhold på tre skoler i Roskilde Kommune blevet evaluering med henblik på at opnå optimale lysforhold til et indendørs studiemiljø. 

Læs mere her 

KLIMAMÅL I DEN FYSISKE PLANLÆGNING 

Projektet Klimamål i kommunernes fysiske planlægning sætter fokus på den fysiske planlægningsrolle i realiseringen af kommunernes klimamål. Projektet udføres i et samarbejde med KTC, Dansk Byplanlaboratorium, CONCITO, Realdania og Gate21 samt Realdania.

DATABASERET ENERGISTYRING

Frederiksberg Kommune går forrest i projektet Databaseret Energistyring i offentlige og almene boliger og skal bane vejen for ny energistyring, optimeret drift og flere energibesparelser i kommunale bygninger. 

Læs mere her

Få også et kig ind i Ishøj Kommunes arbejde med projektet 

Se videoen her

loT SENSORER I EN KOMMUNAL VIRKELIGHED

IoT-sensorer er vurderet klar til brug i teknologiradaren, men før de kan implementeres i den specifikke driftskontekst handler det i høj grad om kommunernes egen modenhed, villighed og evne til at tage imod de nye teknologier. 

Læs mere her

LIVING LAB FOR INTELLIGENTE LYSKRYDS

Region Hovedstaden har nu fået Danmarks første første living lab for intelligent trafiksignalering. Det skal hjælpe med at vende den negative udvikling af kuldioxidudslip og overbelastning på vejene. Bag initiativet står Region Hovedstaden, Gate 21 og DOLL Living Lab.

Læs mere her

NÅR DATA ÆNDRER ADFÆRD

Mere data om bygningers drift bliver tit fremhævet som et unikt middel til at reducere energiforbruget, men data bliver først effektiv, når vi formår at formidle det til relevante målgrupper. Netop det undersøger projektet DIANA.

Læs mere her

BORGERINDDRAGELSE SKABER TILFREDSHED OG VIDEN OM LYS

Albertslund Kommune er i fuld gang med at udskifte godt 10.000 lyspunkter på gader, stier og pladser. Her har særligt borgerinddragelse vist sig at være en succes, da projektet er blevet styrket og flest mulige borgere er tilfredse.

Læs mere her

NY GUIDE TIL BÆREDYGTIG, DIGITAL OMSTILLING

Den nylancerede guide 'Guide til Bæredygtig, Digital Omstilling' giver konkrete værktøjer til, hvordan blandt andet kommuner og virksomheder bør indrette og organisere sig omkring digitalisering og data. 

Læs mere og hent guiden her

NY PROGRAMLEDER FOR SMARTE BYER OG LOKALSAMFUND

Lone Kelstrup er blevet programleder for Smarte Byer og Lokalsamfund. Hun har mere end 20 års erfaring med at løfte store udviklingstræk og projekter med mange partnere, og de sidste 10 år som en drivende kraft i Gate 21.

Læs mere her

ANDRE PROJEKTER UNDER SMARTE BYER OG LOKALSAMFUND

ENLIGHTENme

Projektet ENLIGHTENme har til formål er at skabe øget viden omkring anvendelsen af sund belysning til ældre i eget hjem og i bymiljøer. 

Læs mere om projektet her.
KLAR PARAT TIL 5G

Projektet skal understøtte udrulningen af 5G med fokus på kommunernes udfordringer for at styrke grundlaget for en hurtigere digital omstilling.

Læs mere om projektet her.
LIGHTING METROPOLIS - GREEN ECONOMY 
 
Projektet skal udnytte det enorme potentiale, der ligger i at kun en femtedel af den offentlige belysning i Greater Copenhagen er energieffektiv i dag.


Læs mere om projektet her
INTELLIGENT DATA-ANVENDELSE I SMART CITIES 
 
Projektet IDASC arbejder på at kombinere data fra fjernvarmeværker til at forudsige varmebehovet, så driften bliver dynamisk efter reelle behov.
DEN REGIONALE DATAHUB
 
Den Regionale Datahub arbejder på at bruge data til at fremme intelligent byudvikling, øge borgernes livskvalitet og samtidig skabe grøn vækst. 
BYGNINGSINTEGREREDE SOLCELLER
 
Formålet med projektet og dets underprojekter er at udvikle nye innovative modeller, der muliggør en øget integration af solceller i bygningen.
LUCIA

LUCIA-projektet skal fremskynde udbredelsen af bæredygtig og intelligent belysning i Østersøregionens byer. 
KL-SEKRETARIATET
 
KL arbejder for, at digitale teknologier kan bidrage til at løse udfordringer for byer og landet samt medvirke til større digital parathed og forståelse for data
 
Du modtager Smarte Byer og Lokalsamfund's nyhedsbrev, fordi du har tilmeldt dig Gate 21's nyhedsbrev eller din organisation er partner eller medlem i Gate 21.

Ønsker du ikke at modtage mails fra denne liste?
Du kan framelde dig her.

Er mailen blevet videresendt til dig?
Du kan tilmelde dig Gate 21's nyhedsbreve her

Denne mail er sendt af:
Gate 21
Liljens Kvarter 2
Albertslund 2620
Denmark

Copyright ©  -  All rights reserved.

 






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Gate 21 · Liljens Kvarter 2 · Albertslund 2620 · Denmark