Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 28 augustus 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Fraudediscussie onder accountants duurt voort
De discussie over de rol van de accountant in het opsporen van fraude is nog niet verstomd. NBA-voorzitter Marco van der Vegte en hoogleraar Arjan Brouwer hebben beiden met een bijdrage op NBA-site Accountant.nl een steentje bijgedragen. De teneur: alert zijn op fraudesignalen hoort zeker bij het vak, maar er moet wel meer duidelijkheid komen […]
Lees meer
 
 
Snel ziet geen belangenverstrengeling bij Big Four
Staatssecretaris Snel (Financiën) ziet geen aanwijzingen dat de Big Four-kantoren KPMG, PwC, EY en Deloitte een centrale rol spelen in het ontwijken van belasting door multinationals en de Europese aanpak daarvan. Van belangenverstrengeling is geen sprake, schrijft hij aan de Tweede Kamer.
Lees meer
 
Accountancy kring 2018-2019 Advertorial

SRA organiseert op 14 locaties Accountancy kringen van 2,5 uur. In het nieuwe programma van de SRA-Accountancy kring kome o.a. aan de orde:
Tuchtrechtactualiteiten, aandachtspunten EV, bedrijfswaardering en actualiteiten & jurisprudentie ondernemingsrecht voor accountants. Sluit u aan bij één van de 14 regionale kringen en verdien 15 PE-Punten. Maak uw keuze

 
‘PwC slikte onrealistische aannames BHS’
PwC heeft als controlerend accountant zonder kritiek ernstig onrealistische aannames geslikt van de Britse warenhuisketen BHS. Dat schrijft de Britse toezichthouder FRC in het rapport behorend bij de recordboete die het in juni uitdeelde aan PwC. Dat rapport is nu pas openbaar gemaakt.
Lees meer
 
 
Klacht tegen AA over negeren fraude ongegrond
Een vrouw heeft bij de Accountantskamer vergeefs een klacht ingediend tegen een AA die in de afwikkeling van een gezamenlijke VOF de kant van haar ex-man zou hebben gekozen en fraudesignalen zou hebben genegeerd.
Lees meer
 
PE-tijdschrift Bedrijfsopvolging met online toetsen Advertorial

– 4 x per jaar een editie met maximaal 6 geaccrediteerde nascholingspunten per editie
– Gratis online toegang tot de volledige bibliotheek van verschenen edities
– Overzicht behaalde toetsen en certificaten in persoonlijk dossier
Abonneren ==>

 
Proceskostenvergoeding bij samenhangende zaken kent grenzen
Een gemachtigde die rechtsbijstand verleent in een groot aantal vergelijkbare zaken, krijgt voor zijn klanten niet in elke afzonderlijke zaak een proceskostenvergoeding toegekend. Dat heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden geoordeeld.
Lees meer
 
 
Amstel Burght sluit zich aan bij Kop of Munt
Het netwerk van Kop of Munt is met ingang van 1 juli uitgebreid met Amstel Burght Adviseurs in Uithoorn. Het kantoor gaat sinds die datum verder onder de naam Kop of Munt.
Lees meer
 
 
Helft ouderen verliest baan aan robot
De toenemende inzet van zogeheten intelligente technologie is in ons land vooral voor 50-plussers een reden om wakker te liggen: volgens onderzoek van Oliver Wyman en Mercer is voor deze groep de kans dat hun baan wordt vervangen door automatisering en robotisering 50%.
Lees meer
 
 
Topman VW wist van dieselschandaal
De huidige hoogste baas van het Volkswagen-concern Herbert Diess is persoonlijk ingelicht over de sjoemwelsoftware die werd gebruikt om de CO2-uitstoot van diesels te manipuleren en gewaarschuwd voor de verstrekkende gevolgen ervan. Diess wist ervan voordat het dieselschandaal in de VS aan het licht kwam. Dat meldt de Duitse omroep NDR.
Lees meer
 
 
Rekening compensatie rentederivaten groeit naar 2 miljard
De zes banken die MKB-klanten gaan compenseren voor schade door de verkoop van riskante rentederivaten, moeten daar een kleine € 2 miljard voor neertellen. Dat bericht het FD, dat de halfjaarcijfers van de banken op een rijtje zette.
Lees meer
 
 
Zakelijke auto maakt meer kilometers
Met bedrijfspersonenauto’s zijn vorig jaar meer kilometers gereden dan in 2016, meldt het CBS. Dat komt vooral door een toename van het aantal kilometers dat in een benzineauto werd afgelegd: dat steeg met 10%.
Lees meer
 
5 aandachtspunten voor accountants die een moderne cloudoplossing voor intern kantoorbeheer overwegen | Urenregistratie (1) Contentpartner
Een goede cloudoplossing voor uw interne organisatie bepaalt het verschil tussen een gebrekkig georganiseerde praktijk en een bloeiende, optimaal winstgevende praktijk. In een serie van 5 blogs vertellen wij u welke aandachtspunten er zijn bij de keuze van tool voor intern kantoorbeheer. In deze blog komt de urenregistratie aan bod.
 
Aangifte vennootschapsbelasting: de basis voor advies Opleiding
Ondernemers met een BV moeten ieder jaar weer een aangifte vennootschapsbelasting (laten) indienen. Die aangifte maakt duidelijk hoe de BV de voor haar geldende fiscale regels in het aangiftejaar heeft toegepast. Het opstellen van de aangifte biedt u, als adviseur, alle gelegenheid om te beoordelen of uw relatie de fiscale regelingen (nog steeds) optimaal benut. […]
 
Hoofd administratieve dienstverlening, 32-40 uur Vacature
Van helder Veel accountants- en advieskantoren worstelen met vragen over hun toekomst. Hoe biedt je nog toegevoegde waarde aan een hele diverse klantengroep? Hoe ga je meer adviseren en minder jaarstukken en aangiften maken? Overleven we op lange termijn wel? Werk jij ook bij zo’n traditioneel en niet toekomstgericht kantoor en ben je toe aan […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn