Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 26 maart 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Snel: spoedreparatie fiscale eenheid later laten ingaan kost 100 miljoen
Het is noodzakelijk dat de Wet spoedreparatie fiscale eenheid met terugwerkende kracht tot begin 2018 wordt ingevoerd. Dat antwoordt staatssecretaris Snel (Financiën) op vragen uit de Eerste Kamer. De wet per 1 januari 2019 laten ingaan zou € 100 miljoen kosten.
Lees verder »
Ex-ambtenaar haalt weer bakzeil met klacht tegen KPMG
Een ex-ambtenaar van de gemeente Rotterdam heeft bij de Accountantskamer voor de derde maal aan het kortste eind getrokken met een klacht tegen vier RA’s van KPMG.
Lees verder »
Advertorial: Gratis whitepaper: No hands accounting als Moneymaker

Ondernemers verwachten dat hun boekhouding altijd op orde is. En dat zij op tijd hun financiële resultaten ontvangen. Met no hands accounting, oftewel geautomatiseerd boekhouden, lukt dat. In ons nieuwste whitepaper zie je de tijdwinst in seconden per transactie als je werkt met No hands accounting. Het whitepaper is gratis. Meteen downloaden dus! =>

Advertorial: BTW-gids 2019

BTW, bijna iedereen heeft er mee te maken. Groot of klein, elke ondernemer moet BTW afdragen. De BTW-gids 2019 is bestemd voor zowel de ondernemer, de accountant, de belastingadviseur als de fiscalist. Nu met BTWeetjes, online stroomschema’s en pdf’s. Bestel een los exemplaar of neem een abonnement!

Hoge Raad volgt conclusie AG over belastingadvies bij verkeerde verwachtingen klant
De Hoge Raad heeft in een recente uitspraak aangegeven dat een belastingadviseur spontaan advies moet geven over mogelijke fiscale consequenties als hij weet dat de klant daarvan een verkeerde voorstelling van zaken heeft.
Lees verder »
Kabinet moet gedifferentieerde overdrachtsbelasting onderzoeken
De Tweede Kamer wil dat de regering gaat onderzoeken of er gedifferentieerde overdrachtsbelasting ingevoerd kan worden. Een motie daartoe is afgelopen week aangenomen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe je IT-kosten wél kunt laten dalen!

De IT-kosten nemen toe door online software en het gelijktijdig in stand houden van eigen servers. Is volledig webbased werken dan de oplossing? En kan dat al? En is de Cloud wel veilig? Lees waarom je de stap wilt maken, wat de mogelijke besparing is en hoe je tips kunt krijgen voor een toekomstbestendige werkplek. Lees verder. =>

Lees verder »
ING heeft nog twee jaar nodig voor antiwitwasbeleid
ING heeft pas over meer dan twee jaar een nieuw antiwitwasbeleid ingevoerd. Toezichthouder DNB is na overleg akkoord gegaan met een deadline van eind 2020.
Lees verder »
Eigenaar Advent zet delen Unit4 in etalage
De Amerikaanse eigenaar Advent International gaat delen van Unit4 afstoten om het softwarebedrijf beter te kunnen verkopen. Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van anonieme bronnen.
Lees verder »
Een week op stap met een PwC-bestuurslid
Het FD volgde PwC-bestuurslid Agnes Koops een week lang en deed verslag van haar werkdagen, van de kroketten aan de vergadertafel tot de botsing met de AFM in de rechtszaal.
Lees verder »
Subsidieregelingen energie-innovaties openen weer
Op 1 april gaat weer een reeks subsidieregelingen open van de Topsector Energie, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). In totaal is er ruim € 85 miljoen beschikbaar.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
NBA publiceert nieuwe publieke sectorrapportages
ING: magere bonus is na brexit een barrière voor bankbedrijven
Ziekte zit een op drie niet-werkenden in de weg
CONTENTPARTNER
KroeseWevers kiest voor Unit4 PSA Suite voor Accountancy

KroeseWevers Acountants en Belastingadviseurs heeft na een uitvoerig selectieproces eind 2018 gekozen voor PSA Suite van Unit4. De PSA Suite, die draait op Microsoft Dynamics 365, is de oplossing van Unit4 voor de ondersteuning van de dagelijkse bedrijfsvoering binnen de accountantspraktijk (Practice Management). Denk daarbij aan CRM, urenregistratie, facturatie en projectplanning. Aanvankelijk wordt gestart met […]

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Vaktechnische Actualiteiten (2)
Fiscount
23 april 2019
Post-hbo Praktijkopleiding MKB
HAN
8 mei 2019
Accountancy evenementen van Unit4 partner Datamex
Unit4
26 maart 2019
VACATURES
Assistent Accountant (met enige ervaring)
Bordan
Finance Consultant – the next level!
Bos Adviesgroep
Accountantsadviseurs
Fiscount
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN