Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 24 mei 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Snel trekt cassatie tegen uitspraak belastingrente in
Staatssecretaris Snel (Financiën) gaat bij nader inzien toch niet in cassatie tegen een uitspraak van het gerechtshof in Den Haag, dat oordeelde dat geen belastingrente hoeft te worden betaald over bedragen die al op grond van een voorlopige aanslag waren betaald. Maar dat betekent niet dat deze werkwijze nu tot beleid is verheven. Integendeel zelfs.
Lees verder »
Aantal vacatures bij Big Four bijna verdubbeld
Het aantal vacatures bij Deloitte, EY, KPMG en PwC is in de eerste maanden van 2019 met 86% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt wervings- en selectiebureau Robert Walters. Hun conclusies sluiten aan bij het overzicht dat Accountancy Vanmorgen eerder hierover publiceerde.
Lees verder »
Advertorial: Volgende maand Accountancy Expo! Kom jij ook?

Ontdek in 1 dag de nieuwste software en beste tools voor jouw bedrijf, ontwikkeld door 97 topexposanten. Beleef hét gratis ICT innovatie event voor accountants, laat je inspireren en ontmoet 1220 vakgenoten in Autotron Rosmalen op 18 juni. Bestel nu jouw gratis ticket met code AVM19.

Advertorial: Tijdschrift Familiebedrijven: Gefaseerde bedrijfsoverdracht

• Praktijkblad met maximaal 24 PE-punten
• Geaccrediteerd door NBA en RB
• Nascholen wanneer het u uitkomt
• Multidisciplinair
Gratis proefnummer aanvragen =>

Omzet Flynth licht omhoog, resultaat gehalveerd
Flynth adviseurs en accountants heeft vorig jaar de omzet voor het eerst sinds 2015 weer weten te vergroten, al blijft het totaal nog altijd ver onder het niveau van voor de fusie tussen Flynth en Gibo. De inkomsten stegen met een kleine 4% naar € 133 (128) miljoen. Het resultaat na belasting is gehalveerd en […]
Lees verder »
Financieel-economische criminaliteit treft vijf op zes bedrijven
Bijna vijf op de zes Nederlandse organisaties is de afgelopen twee jaar in aanraking gekomen met een vorm van financieel-economische criminaliteit. Dat blijkt uit de Economic Crime Survey 2019 van PwC. Gemiddelde schade per gemeld incident: € 400.000.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Waarom en hoe accountants hun verdienmodel moeten aanpassen

Als accountants- of administratiekantoren staat u voor strategische keuzes. Veranderende cliëntbehoeften en ingrijpende technologische ontwikkelingen vragen om een andere aanpak. Maar hoe werkt dat? En wat zijn de voordelen? Lees het in de whitepaper.

Lees verder »
OM ziet minder misdrijven, aantal witwaszaken groeit
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vorig jaar 6% minder misdrijven geregistreerd dan in 2017. Dat blijkt uit het jaarbericht. Wel is het aantal onderzoeken naar georganiseerde misdaad toegenomen; zo groeide het aantal witwaszaken met een kwart.
Lees verder »
Opdrachtgever mag niet zomaar loonheffing inhouden
De Hogeschool Rotterdam moet alsnog de facturen van een gastdocente betalen, heeft het gerechtshof in Den Haag bepaald. De instelling wilde loonheffing inhouden op het gefactureerde bedrag, hoewel daarover vooraf geen afspraken waren gemaakt.
Lees verder »
‘MKB voldoet nog niet aan eisen AVG’
Een jaar na de invoering van de nieuwe privacywet AVG voldoen de meeste MKB’ers nog steeds niet aan alle eisen van de Europese privacyregelgeving. Dat stelt de branchevereniging voor data en marketing DDMA. Die heeft als hulpmiddel de Privacy Improver ontwikkeld.
Lees verder »
RB pleit voor hogere drempel aftrek liquidatieverliezen MKB
Het Register Belastingadviseurs heeft gereageerd op het conceptwetsvoorstel Wet aanpassing liquidatie- en stakingsverliesregeling. De drempel voor niet-aftrekbare liquidatieverliezen bij deelnemingen mag voor het MKB wel omhoog, vindt het RB.
Lees verder »
Aandacht voor privacy en dataveiligheid verslapt
Privacy en dataveiligheid stonden vorig jaar nog bovenaan de prioriteitenlijst bij HR-professionals, maar zijn dit jaar ver weggezakt. Dat concluderen AFAS Software, adviesbureau Berenschot en uitgever Performa na onderzoek.
Lees verder »
BLG start proef met soepeler hypotheeknorm duurhuurders
Wie een hoge huur betaalt, maar volgens de regels onvoldoende inkomen heeft om een huis te kopen, kan nu bij BLG Wonen terecht. Die geldgever start een proef met het verstrekken van hypotheken aan deze duurhuurders op basis van een zogeheten huurverklaring.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Nieuwe boekhoudkoppeling tussen iMUIS Online en Simplicate

Softwarebedrijf Combidesk biedt de mogelijkheid om automatisch een koppeling te maken tussen Simplicate bedrijfssoftware en iMUIS Online. Met de koppeling worden facturen en relaties voortaan automatisch bijgewerkt in de boekhouding.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Salarisadministratie nieuwe stijl: weg met routinematig en repetitief werk

Handmatig mutaties kopiëren en invoeren, of je klant digitaal laten aanleveren en automatisch invoeren? Al je klanten langs lopen om te controleren of zij hun wijzigingen hebben ingevuld? Of een dashboard waarin je dat direct ziet? Nieuwe manieren van werken verhogen het niveau van je dienstverlening en je werkt een stuk efficiënter.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Minox als eerste ‘RGS Ready’
‘Grote bedrijven moeten meer geld steken in scale-ups’
OPLEIDINGEN
Cursus Spoedreparatie en andere ontwikkelingen rondom de fiscale eenheid
Fiscaal Vanmorgen
4 juni 2019
Gratis AVG update sessie: 1 jaar AVG, wat is de stand van zaken?
The Legal Company
24 mei 2019
Webinar: Yuki in 30 minuten
Yuki
29 mei 2019
VACATURES
Corporate Finance Adviseur
Lansigt
Ridderkerk
Multichannel Marketeer – Amsterdam
Visma
Controleleider
ABAB
Tilburg
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN