Snel schort inperking BTW-koepelvrijstelling op | VEB schikt na jaren met Deloitte in Ahold-zaak

8 months ago


Text only:

Bekijk deze nieuwsbrief online


vrijdag 8 juni 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES
  
 Geachte heer/mevrouw ,Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
  
 
Snel schort inperking BTW-koepelvrijstelling opEen eerder aangekondigde inperking van de zogenaamde koepelvrijstelling, waarmee bedrijven en decentrale overheden in een samenwerkingsverband diensten aan hun leden kunnen vrijstellen van BTW, wordt opgeschort. De inperking was door het vorige kabinet aangekondigd per 1 januari 2019, als direct gevolg van arresten van het Europese Hof.
Lees meer
  
Fou-Khan Tsang: Grijze harenHet is 1 juni 2018, ik kijk nog wat slaapdronken in de spiegel. 50 jaar en een dag voelt toch anders dan gisteren, toen ik een paar honderd felicitaties kreeg en ik natuurlijk aangaf dat ik mij nog helemaal nog geen vijftig voelde. Ik zie een steeds meer grijs wordende haardos, van de zorgen zeg […]
Lees meer
 


Cursus Privacy-structuren en het UBO-register
Advertorial

Vermogende ondernemers hebben steeds meer behoefte aan privacy. De komst van het UBO-register versterkt het gevoel van onrust. Bent u op de hoogte van de praktische aspecten die spelen bij privacy-structuren? Welke informatie komt in het UBO-register? Jeroen Knol bespreekt de ins en outs en gaat o.a. in op de omvorming van de holding-BV naar de holding-CV en de mogelijkheden van een fonds voor gemene rekening. 
Waarschuwing voor AA om beslaglegging bij wanbetalende klantEen beslaglegging van 140.000 euro die een AA bij drie opdrachtgevers van een klant legde omdat hij al voor meer dan 40.000 euro aan onbetaalde nota’s had bij het kantoor van de AA was disproportioneel. Daarmee was sprake van een schending van het fundamentele beginsel van professionaliteit zoals bedoeld in artikel 2 onder a van […]
Lees meer
  
RB spreekt zich uit tegen aanpassing 30%-regelingOok het RB heeft er moeite mee dat werknemers die al een 30%-regeling hebben onder de nieuwe regels gaan vallen. De belangenorganisatie heeft de Tweede Kamer onlangs feedback gegeven op de plannen om de looptijd van de 30%-regeling te verkorten en sluit zich daarmee aan in een lange rij.
Lees meer
 


Op zoek naar de ideale prijsafspraak?
Advertorial

Vaste prijs, uurtje-factuurtje of abonnement? Deze vraag houdt veel kantoren bezig. Bepaal de prijs zoals jij wilt: per dienst, per klant of op basis van de echte kosten en opbrengsten. Urenregistratie en facturatie in Exact Online Accountancy ondersteunt je volledig. Je kantoor is klaar voor de toekomst.


Ontdek practice management 
DNB nog niet enthousiast over blockchainDNB concludeert dat de blockchaintechnologie vooralsnog niet aan de zeer hoge eisen van een financiële marktinfrastructuur kan voldoen. Dit blijkt uit eigen experimenten met deze technologie door DNB. De grootste tekortkomingen blijken tekortschietende capaciteit, inefficiëntie door hoge energieconsumptie en gebrek aan volledige zekerheid over het hebben voldaan van een betaling. Niettemin blijkt dat de weerbaarheid […]
Lees meer
  
Geen verrassingen in wet spoedreparatie fiscale eenheidHet veelbesproken wetsvoorstel voor spoedreparatie fiscale eenheid is gepubliceerd en lijkt geen verassingen te bevatten. De bestaande fiscale regeling voor aftrekbare rente van leningen tussen moeder- en dochterbedrijven is volgens het Europese Hof in strijd met de EU-regels, de spoedreparatie moet daar een einde aan maken. 
Lees meer
 


Kom naar de AV-dag op 25 september in Papendal
Advertorial

De site van de AV-dag staat weer live! Genoeg te beleven. Fou-Khan Tsang trapt plenair af, daarna Heleen Elbert die je bijpraat over het belastingplan 2019. Uiteraard hebben we weer voldoende parallelle sessies waar je uit kan kiezen, te weten 20! Knallende afsluiter met The Manipulation Game. Bekijk het programma. 
VEB schikt na jaren met Deloitte in Ahold-zaakDe Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft een schikking getroffen met accountant Deloitte over een compensatieregeling voor beleggers vanwege de grote boekhoudfraude bij Ahold die in 2003 aan het licht kwam.
Lees meer
  
GroenLinks wil rekenkamer inschakelen om dividendbelastingVoor GroenLinks is de maat vol: de partij vraagt de Algemene Rekenkamer om onderzoek te doen naar het afschaffen van de dividendbelasting. GroenLinks schakelt het instituut in, omdat het kabinet volgens de partij maar geen antwoord wil geven op de vraag wie er profiteert van de afschaffing van de dividendbelasting.
Lees meer
  
Minder vaak beroep op NHG bij woningverkoopHypotheekverstrekkers maakten vorig jaar veel minder vaak aanspraak op de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) omdat een geldlener zijn huis met verlies had verkocht. De aanhoudend stijgende huizenprijzen zijn de belangrijkste reden voor de afname van dit soort hulpverzoeken, stelt het fonds in zijn jaarverslag.
Lees meer
  
Steun van schuldeisers voor reorganisatie SteinhoffSteinhoff heeft steun gekregen van een meerderheid van zijn schuldeisers voor zijn reorganisatieplannen. De door een boekhoudschandaal in verval geraakte Zuid-Afrikaanse woonwinkelgigant krijgt daardoor voorlopig ademruimte om te proberen er weer bovenop te komen.
Lees meer
  
PERSONALIA: Mark Bisschop naar SBR BankenMark Bisschop gaat bij SBR Banken aan de slag. Bisschop gaat werken aan de ondersteuning van accountants bij het gebruik van SBR/XBRL, om zo financiële gegevens direct bij de grootste banken van Nederland aan te leveren.
Lees meer
  
‘Gemeenten verbeteren dienstverlening ondernemers’Ondernemers krijgen sneller een beter antwoord bij vragen aan de eigen gemeente. Tegelijkertijd blijft er ruimte voor verbetering in de lokale dienstverlening, vooral digitaal. Dat blijkt uit een mysteryguest-onderzoek bij 160 willekeurige Nederlandse gemeenten dat is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK).
Lees meer
  
Inkomensverschillen onder laagopgeleiden het kleinstDe inkomensverschillen tussen huishoudens met een laag opgeleide hoofdkostwinner zijn kleiner dan die van huishoudens met een hoger opgeleide hoofdkostwinner. Het gemiddeld inkomen van huishoudens met een laag opgeleide hoofdkostwinner herstelde minder voorspoedig van de economische crisis. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het CBS.
Lees meer
 


PSD2: eenvoudiger toegang tot bankgegevens van klanten
Contentpartner

Misschien heb je de term al eens gehoord: PSD2. Een nieuwe Europese richtlijn voor financiële instellingen, die op 13 januari 2018 is ingevoerd. Maar wat is het precies en wat kan er veranderen op het gebied van boekhouden? Ik geef je er graag uitleg over in mijn blog ‘PSD2: eenvoudiger toegang tot bankgegevens van klanten‘.

 


Accountancy kring 2017-2018
Opleiding

SRA organiseert op veertien locaties SRA-Accountancy kringen. Tijdens de tweemaandelijkse bijeenkomsten van deze kringen behandelt een deskundige een actueel vaktechnisch thema. Er is gelegenheid om met de gastspreker en collega’s van gedachten te wisselen over vraagstukken rond dit thema. Ook kunt u vooraf cases uit uw praktijk over het onderwerp inbrengen. De bijeenkomsten, die veelal […]

 


Unit4 Personeel & Salaris op Tournee: Komt u ook?
Opleiding

Uw klanten verwachten niet alleen een correcte salarisverwerking, maar ook een verdergaande online dienstverlening en selfservice mogelijkheden. Met betrouwbare no-nonsense software die doet wat het moet doen, kunt u aan deze verwachtingen voldoen. Met het nieuwe Unit4 Personeel & Salaris beschikt u over een flexibele en krachtige oplossing waarmee u elke klant optimaal kunt bedienen. […]

 


Fiscalist
Vacature

Bij Full•Finance (opgericht in 1999) werken 30 gemotiveerde en eigenwijze consultants voor onze klanten: administratie- en accountantskantoren en andere partijen werkzaam in de accountancybranche. Iedere medewerker van Full•Finance heeft zijn/haar eigen verantwoordelijk- en gedrevenheid, maar kan altijd terugvallen op collega’s. We werken met korte lijnen en in overleg is er veel mogelijk. Bij ons is […]

 


Assistent accountant
Vacature

“Ik kreeg direct een dosis verantwoordelijkheid.” Aldus Erwin Beldman, senior assistent accountant bij Alfa. Vacature assistent accountant in Naaldwijk Sta jij dicht bij jezelf en ben je op zoek naar een baan als assistent accountant? Dan is je nieuwe baan misschien wel dichterbij dan je denkt. Alfa is een decentrale, mensgerichte accountants- en adviesorganisatie. Voor […]

 
 Verspreid het nieuwsHeeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
   
  
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden
 

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019