Beleef de natuur met Roots - 03 januari
Roots

Natuurfotografie

DE MOOISTE FOTO'S VAN LEZERS UIT 2018

In de rubriek Foto van de Maand laat Roots op de site en in het magazine maandelijks de mooiste foto’s zien die zijn gemaakt door lezers. Fotografie-redacteur René Alblas kiest zijn zes persoonlijke favorieten uit de Foto van de Maand-winnaars van 2018.
Foto: Conny Schotanus

Roots

Natuurwandelen

IN 2019 WAT VAKER HET BOS IN?

Ben je van plan om in 2019 wat meer te wandelen? Prima idee. Wandelen is namelijk dé manier om je botten en spieren stevig te houden, je valt er iets van af én je humeur wordt zonniger. En met de nieuwe Roots-gids De mooiste BOSWANDELINGEN van Nederland, zie je ook nog eens veel dieren en planten.
Foto: Ernst Kremers

Roots

Vogelen

HERKEN TUINVOGELS

Wil je graag weten welke vogels je ziet in jouw tuin? In januari 2019 kun je op verschillende plaatsen in het land een minicursus 'Tuinvogels herkennen’ volgen. In één bijeenkomst en één excursie leer je tuinvogels herkennen en hoe je tuinvogels in je tuin krijgt.

Roots

Natuurweetje

HÉ, BLAUW IJS?

Stel nu je leukste natuurvraag aan Roots, dan zoeken wij het voor je uit. Deze bijvoorbeeld. Op foto's van de Noordpool of een ander ijskoud oord, zie je soms dat het ijs en de sneeuw een beetje een blauwe tint hebben. Hoe komt dat?
Foto: Edwin Giesbers

Verdieping

ROOTS-BOEK OVER NATUURFOTOGRAFIE

In de natuur wemelt het van de onderwerpen om de prachtigste foto’s van te maken. Maar waar begin je? Wat zijn goede onderwerpen om te fotograferen en hoe doe je dat?

Het prachtige én praktische Roots-boek Zo fotografeer je de natuur helpt je aan de hand van ruim 200 handige tips op weg. Prijs: € 19,95.

Roots
Roots

Roots-filmweekend Vlieland

KIJKEN NAAR DE WILDERNIS

Waar is het beter natuurfilms kijken dan op Vlieland, waar de leukste bioscoop van Nederland staat. Na succesvolle eerdere edities houdt Roots samen met de Waddenvereniging en Podium Vlieland in maart 2019 twee filmweekends. Thema van het filmfestival is: Naar de wildernis. De kaarten gaan snel, wacht niet te lang met reserveren.
Foto: Melchert Meijer zu Schlochtern

Roots

Eropuit in de natuur

BEKLIM DE WILDTOREN IN WEERT

Uitkijktorens zijn fascinerend. Ze bieden een vogelview over het landschap waardoor je ineens nieuwe dingen ontdekt. Voor de serie Uitzichtpunt bezoekt Roots een jaar lang uitkijktorens in Nederland. In het winternummer van december en januari is dat De Wildtoren in het Weerterbos. Deze is ruim 7 meter hoog en biedt uitzicht op onder meer edelherten en zilverreigers.
Foto: Daniël Mulder

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2019 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer