Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 9 december 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
ING: Snelste omzetgroei accountantskantoren in tien jaar tijd
In 2016 stevent de omzetgroei van accountantskantoren met 7% af op de hoogste omzetgroei in tien jaar tijd. In 2017 neemt de omzet in een lager tempo toe, zo verwacht de ING.
Lees meer
 
 
In nieuwe Code meer nadruk rol auditcommissie bij benoemingsproces externe accountant
Donderdag is de nieuwe Corporate Governance Code gepubliceerd door de Monitoring Commissie Corporate Governance Code. Een van de vernieuwingen is dat de Code meer nadruk legt op de rol van de auditcommissie in het benoemings- en beoordelingsproces van de externe accountant. IIA Nederland verwacht een toename van het aantal Internal Audit Functies in 2017 vanwege […]
Lees meer
 
OvRAN SYMPOSIUM 14-12-2016 UTRECHT 17.00 uur met DINER+ Advertorial

Debat/discussies over de toekomst NBA, geld en vertrouwen:
– bepaalt de rechter de toekomst NBA of de ledenvergadering?
– de huisbank van uw klant weigert krediet, hoe kunt u helpen?
– hoe komt het vertrouwen in accountants(verklaringen) terug?
Slechts €50, BTW vrij, 4 PE punten, borrel na afloop.

Aanmelden? Klik hier =>

 
Accountant was niet op de hoogte van reputatie oude bekende
Een accountant-administratieconsulent beveelt een oude bekende als onderzoeker bij een fraudeonderzoek aan bij de Raad van Toezicht. Deze oude bekende is negatief in het nieuws geweest vanwege de vele tuchtklachten en berispingen. De accountant stelt dat hij hiervan niet op de hoogte was.
Lees meer
 
 
Incidentmanagement: de kans om te leren van de spaanders
‘Oorzaken en oorzakenanalyse centraal’, zo luidt het tweede hoofdstuk van het rapport van de Monitoring Commissie Accountancy (MCA). De commissie constateert daarin dat oorzakenanalyses van accountantsorganisaties over het algemeen nog onvolledig en onvoldoende diepgaand zijn. Het ontbreekt, aldus de commissie, aan op de eigen accountantsorganisatie toegesneden oorzakenanalyses.
Lees meer
 
AV-dag 2016. De accountant als tijdreiziger Advertorial

Kom naar de AV-dag op 14 december in Spant! te Bussum. Met topsprekers als Peter Kavelaars, Fou-Khan Tsang, Peter Heerschop en Jeroen Smit als dagvoorzitter. Laat u bijpraten over onderwerpen als auto van de zaak, Belastingplan, vaktechniek, tuchtrecht, financiering, pensioenen, rumoer in de maatschap en nog veel meer. PE-punten: 6 NBA punten, 4 NOAB punten en RB-punten in aanvraag.

Aanmelden en meer informatie =>

 
Portals Belastingdienst dag niet bereikbaar
Door onderhoudswerkzaamheden zijn de portals op de website van de Belastingdienst niet bereikbaar vanaf vrijdag 9 december 22.00 uur tot zaterdag 10 december 22.00 uur.
Lees meer
 
 
NBA-Alert 41-woningcorporaties gepubliceerd
De NBA heeft de NBA-Alert 41, Woningcorporaties gepubliceerd. Deze Alert wijst accountants op specifieke risico’s bij de controle van het boekjaar 2016 als gevolg van de verplichting te waarderen op marktwaarde. En de komende scheiding tussen commerciële en maatschappelijke activiteiten op basis van de jaarrekening 2016.
Lees meer
 
 
‘Nederlanders schamen zich voor hebben lening‘
Lenen is in Nederland ‘not done’. Zeventig procent van de Nederlanders heeft een lening. Toch praat meer dan de helft er in gezelschap niet over. Dit blijkt uit het leenonderzoek van kredietverstrekker Freo.
Lees meer
 
 
Buitenlandse vakanties, voeding en kleding duurder
De inflatie steeg in november naar 0,6 procent. Duurdere vakantiereizen naar het buitenland verhoogden de inflatie. Ook de prijsontwikkeling van voeding en kleding verhoogde de inflatie.  Zo meldt CBS.
Lees meer
 
Lancering eigen website Full•Finance Opleidingen Contentpartner
Donderdag is de website van Full•Finance Opleidingen officieel gelanceerd. Sinds dit jaar is het educatieprogramma van Full•Finance uitgebreid met een aantal op de accountancy gerichte opleidingen.
 
Slim of sociaal Opleiding
Wat wil ons brein dat we zijn? *nieuw* Uit neuropsychologisch onderzoek blijkt dat ons brein zo gauw het de kans krijgt, dat wil zeggen als we even niets doen, iets heel specifieks aan het ontwerpen en oefenen is. Dat iets kunnen we aanduiden als de passie van ons brein. Welke is die passie? Waarom heeft […]
 
Assistent Accountant (gevorderd of senior) – Almelo Vacature
Profilink Werving & Selectie is de specialist op het gebied van werving & selectie in accountantsland. Met jarenlange ervaring in de branche en een enorm netwerk aan accountants en fiscalisten zijn wij voor kandidaten een belangrijke sparringpartner en doen we veel meer dan het matchen van kandidaten aan opdrachtgevers. We kijken verder dan alleen jouw […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn