Of maakt je dieet niet uit voor nachtelijk zagen?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Afbeelding
 

Nieuwe ruimtefoto's lossen mysterie rond supernova op

In 1987 zagen mensen met het blote oog een krachtige supernova. Deze explosie van een ster zorgde voor een maandenlange lichtshow. Maar het leverde ook een mysterie op, want wat bleef er achter: een zware neutronenster of een zwart gat?

Ruimtefoto's als bewijsmateriaal
 
 
Afbeelding
 

Quest Kort: wetenschapsnieuwtjes voor bij de koffie

Waarom jij rillingen krijgt van taalfouten

Krijg jij de kriebels van taalfouten als ‘hun hebben’ en ‘beter als’? Daar is niks raars aan. Het horen van taalfouten kan namelijk een fysieke reactie veroorzaken, ontdekten Engelse wetenschappers.

En van spelvouten?
 
 
 
Afbeelding
 

De nieuwste Quest Junior ligt nu in de winkel

Wat is koraal precies? Welk beest is onverwoestbaar? Mag je echt nooit liegen? Ook niet als je door te liegen een heel goede daad doet? En waarom hoorde een vrouw in Taiwan lang geritsel in haar oor?

Naast antwoorden op deze vragen staan er ontzettend veel leerzame strips, ingestuurde grappen, bijzondere foto’s, fijne doordenkers en gekke wetenswaardigheden in de nieuwste Quest Junior. En een kleurplaat! Welk nieuwsgierig aagje maak jij daar blij mee?

Haal 'm hier!
 
Afbeelding
 

Sporten is sneller gezond voor vrouwen dan voor mannen

Nee, nee, vrouwen zijn niet per se béter in sporten. Maar ze halen er wel sneller voordeel uit dan mannen. Vooral het vrouwenhart profiteert al van een paar uurtjes lichte inspanning per week.

Hartstikke interessant!
 
 
Afbeelding
 

Minder snurken? Een vegan dieet helpt misschien, zeggen onderzoekers

Zegt je partner dat je 's nachts knort als een varken? Schrap dat lapje vlees uit je menu en je maakt ook minder dierlijke geluiden, stelt een nieuw onderzoek. Maar er zit wel een addertje onder het gras.

Een snurkend addertje?
 
 
Afbeelding
 

Het best gelezen artikel van vorige keer

Sciencefiction in het echt: is tijdreizen ooit mogelijk?

Spijt van je acties in het verleden? Je bent niet de enige. Wat zou het fijn zijn om met een snelle ZAP even in de tijdmachine te duiken om die fouten terug te draaien. In theorie is tijdreizen mogelijk. Maar hoe zou dat werken?

Klinkt als toekomstmuziek