Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

BBTK, ACV Puls en ACLVB unaniem: de sociale strijd voor het Delhaize-personeel gaat onverminderd door

Het gemeenschappelijk vakbondsfront van BBTK (ABVV), ACV Puls en ACLVB Delhaize klaagt de minachting aan van de top van Delhaize zoals die andermaal is gebleken na de ondernemingsraad van 7 augustus. De bedrijfstop toonde daar zijn misprijzen voor het sociaal overleg door de media reeds bij het begin van de ondernemingsraad te informeren over de al genomen beslissingen.

Lees verder

5 minuten politieke moed: 'Voer een federale kieskring in'

Het draagvlak bij de bevolking voor een federale kieskring is er al. Nu nog de moed om met die grondstroom mee te gaan. Kris Deschouwer, emeritus-professor politieke wetenschappen aan de VUB, breekt een lans voor een idee dat de rationele logica zelf zou zijn, ware het niet dat dit België is. Maar het kan wel degelijk.

Lees verder

Geeft de EU om mensenrechten buiten zijn grenzen?

De foto van het levenloze lichaampje van de Syrische peuter Aylan Kurdi liggend op een Grieks strand in 2015 raakte Europa diep. Het was de zomer van “Wir schaffen das” toen verscheidene overheden en massa’s vrijwilligers een ongeziene stroom vluchtelingen opvingen. Deze zomer verscheen weer een foto, dit keer van een levenloze moeder en dochter, die kort daarvoor door de Tunesische grenswacht terug de woestijn in waren gestuurd. Tegenwoordig klinkt het vanuit Europa veel meer: “Wir schaffen das nicht”.

Lees verder

Ondanks regen bij ons: juli was heetste maand ooit gemeten op aarde

Afgelopen maand brak de temperatuur wereldwijd verschillende records, bevestigt het Europese observatieprogramma Copernicus.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Siegfried

   

Lees verder






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium