Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 12 maart 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Kapitaaleisen verzekeraars worden minder streng
De Solvency II-kapitaaleisen voor verzekeraars worden versoepeld, zo blijkt uit een herzieningsvoorstel van de Europese Commissie. Nederlandse verzekeraars reageren verheugd.
Lees verder »
‘Echte leiders ruimen hun eigen zooi op’
De Troika Laundromat, steekpenningen bij Strukton, corruptie bij Shell: er zijn recentelijk weer een aantal zaken aan het licht gekomen waarbij bedrijven de ‘shit of yesterday’ moeten opruimen. Hoogleraar accountancy Marcel Pheijffer betoogt in zijn column in het FD dat daarvoor geen externe partijen nodig zouden moeten zijn. ‘Echte leiders nemen zelf verantwoordelijkheid.’
Lees verder »
Advertorial: Gratis whitepaper: No hands accounting als Moneymaker

Handmatige en ingewikkelde processen wil je automatiseren. Dat kan met No hands accounting! In ons whitepaper zie je de tijd die bepaalde activiteiten kosten, de menselijke handelingen die daarbij horen en de tijdsbesparing. Download het hier =>

Advertorial: PE-punten halen? Hoe leuk kan het zijn!

Kom een cursus volgen in de ongedwongen sfeer bij de trainingen van Fiscount. Voor je het weet zit het er al weer op. Je kennis is verhoogd en je PE-punten zijn binnen. We geven het hele jaar praktijkgerichte cursussen en trainingen door het hele land. Altijd wel bij jou in de buurt. En er is voor ieder wat wils, dus ook voor jou.

Geen stamrechtvrijstelling voor later uitgekeerde schadevergoeding
Een man die in 2013 is ontslagen en het jaar erop een schadevergoeding kreeg wegens kennelijk onredelijk ontslag, heeft geen recht op een stamrechtvrijstelling voor die vergoeding. De hoogte ervan stond eind 2013 namelijk nog niet vast, oordeelt de Hoge Raad.
Lees verder »
KENNISPARTNER
Contouren van 30 jaar Fiscount

Fiscount bestaat deze maand 30 jaar! Een mooie aanleiding om de geschiedenis van onze ‘club’ kort over het voetlicht te brengen.

Lees verder »
ADVERTORIAL
Uw cliënten meer toegevoegde waarde bieden?

Voeg waarde toe door uw cliënten proactief te adviseren met actuele rapportages. Cloudsoftware van Visma helpt u om te transformeren van traditionele accountant naar ‘trusted advisor’. Lees hier verder hoe>>

Lees verder »
Voor- en nadelen van de youngtimer
De ondernemer ontdekt schoorvoetend de youngtimer: de auto van minimaal vijftien jaar oud, blijkt uit CBS-cijfers. Wat zijn de voor- en nadelen bij zakelijk gebruik? Business Insider zette ze op een rij.
Lees verder »
Cyberveiligheid bij mkb nog niet op orde
Kleine en middelgrote bedrijven kunnen zich in digitaal opzicht nog beter beveiligen, concludeert Baker Tilly uit de Cybersecurity Health Check, een onderzoek onder bijna 200 bedrijven.
Lees verder »
‘Overdrachtsbelasting woningbelegger moet omhoog’
ChristenUnie heeft een actieplan opgesteld om de woningmarkt in beweging te krijgen. Een van de onderdelen is het verhogen van de overdrachtsbelasting voor beleggers die huizen opkopen.
Lees verder »
Kamervragen over Russische witwaszaak
De betrokkenheid van ING en ABN Amro bij de Russische Troika Laundromat heeft geleid tot vragen van Tweede Kamerleden Joost Sneller (D66) en Roald van der Linde (VVD).
Lees verder »
Financiering Amsterdamse horeca vaak dubieus
Een kwart van de aanvragen voor een horecavergunning in Amsterdam wordt via onderhandse leningen mogelijk gefinancierd met geld van dubieuze herkomst. Dat schrijft burgemeester Halsema aan de hoofdstedelijke gemeenteraad. Er wordt actie ondernomen om het proces van vergunningverlening aan te scherpen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Stapelen van financieringen

‘De tijd dat je als ondernemer op vrijdagmiddag een sigaar rookte met de plaatselijke bankdirecteur en dat dan op maandagochtend je bedrijfsfinanciering rond was, ligt ver achter ons!’ Aan het woord is Carlo van der Weg, directeur van Credion Associatie BV. 

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Wint jouw kantoor de Exact Cloud Award 2019?

De Exact Cloud Award 2019 is de verkiezing voor accountants- en administratiekantoren die doorpakken in innovatie en samenwerking met de ondernemer. De Cloud Awards zijn niet zomaar een onderscheiding. Door deel te nemen laat het kantoor zien dat het opteert voor een voortrekkersrol in het veranderende accountancyvak. Het kantoor dat zijn klanten aantoonbaar helpt met […]

Lees verder »
Automatiseren, meten & verbeteren: 5 tips (en 1 bonustip!) voor accountants
Accountant: zo zet je big data handig in
OOK INTERESSANT
Jongere wil vooral goed verdienen
Jaarlijks meer dan 4 miljard aan schenkingen
Huurders en jongeren sparen meer
Criminele samenwerkingsverbanden vaker en zwaarder bestraft
OPLEIDINGEN
Voorbereid een toetsing in
Fiscount
3 april 2019
Post-hbo Financieel Advies MKB
HAN
27 maart 2019
Yuki Marketing Days 2019: LinkedIn Marketing
Yuki
12 maart 2019
VACATURES
Assistant Manager
Q-Concepts
Rotterdam
Medior-Accountant
De Hooge Waerder
Alkmaar, Beverwijk, Heerhugowaard
Accountant
ABAB
Uden
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN