Rundetaarn

Sommer i Rundetaarn

Sommeren er over os, og i Rundetaarn er den fyldt med oplevelser for bĂ„de store og smĂ„. Over de nĂŠste mĂ„neder er der – foruden dĂ©n fra toppen – udsigt til bĂ„de en spĂŠndende ny udstilling, en artist talk med kunstnerne bag, barstemning pĂ„ toppen, solobservationer og en mulighed for at blive kongens postbud, nĂ„r Rundetaarn sammen med ENIGMA prĂŠsenterer Ă„rets sommeraktivitet for bĂžrn.

Tower Talk:
Christoph & Sebastian MĂŒgge

MĂžd den tysk-svenske kunstnerduo bag udstillingen “Lost Library Legends” I Bibliotekssalen, nĂ„r den Ă„bner i morgen.

MĂŒgge-brĂždrene viser rundt i deres stedsspecifikke kunstinstallation, og fortĂŠller mere om deres tanker bag udstillingen og de udstillede genstande. Som kunstnerduo udforsker de alternativ virkelighed og grĂŠnselandet mellem sandhed og fiktion, nĂ„r de pĂ„ humoristisk vis tager livtag med temaer som vores fysiske og digitale efterladenskaber eller hvordan historiefortĂŠlling og faktuelle sandheder kan forvrĂŠnges.

Kommende arrangementer

Ny udstilling:
“Lost Library Legends”

Hvad efterlader vi os reelt, nĂ„r vi tager herfra? Der er arv, affald og alternative virkeligheder pĂ„ spil, nĂ„r den tysk-svenske kunsterduo, Christoph og Sebastian MĂŒgge, Ă„bner deres udstilling i morgen.

I
“Lost Library Legends” prĂŠsenteres massive samlinger af indkĂžbslister, konservesdĂ„ser, toiletpapir og cigaretpakker side om side med tegninger, digitale vĂŠrker og donerede genstande.

I udstillingen rusker MĂŒgge-brĂždrene ogsĂ„ op i Rundetaarns historie og persongalleri, nĂ„r de iscenesĂŠtter effekter fra Rundetaarns samling i installationer, der prĂŠsenterer forvrĂŠngede fortidsminder, humoristiske anekdoter og vildledende visioner af ikoniske figurer som Christian IV og Tycho Brahe.

Det gamle tÄrns fÞdselsdag

Vidste du, at Rundetaarn har “fþdselsdag” den 7. juli?

Vi kender datoen, fordi den er angivet pÄ de to bygningstavler, der flankerer porten til tÄrnet. Her stÄr, at grundstenen til det gamle tÄrn blev lagt den 7. juli 1637. Tavlerne er altsÄ en slags dÄbsattest for Rundetaarn.


Foruden dem rummer portalen monogrammer fra skiftende konger, der har Þnsket at markere sig her. Pudsigt nok er den regent, der gÞr mindst vÊsen af sig pÄ portalen, selveste Christian IV, men det skyldes nok at hans monogram indgÄr i den gyldne rebus pÄ tÄrnets facade.

LÆS MERE