ELF Voetbal nieuwsbrief van 23-09-2021
Sophie Cobussen over eerste Klassieker in het vrouwenvoetbal: ‘De druk ligt bij Ajax’

De Feyenoord Vrouwen zijn bezig aan hun eerste seizoen in de Eredivisie. Tot nu behaalde de ploeg van Danny Mulder twee punten uit twee wedstrijden. Komend weekend gaat de ploeg op bezoek bij VV Alkmaar, maar de aandacht van de voetballiefhebber gaat uit naar een week later: op 3 oktober komt Ajax op bezoek. Sophie Cobussen (22) en haar ploeggenoten zijn er klaar voor. “Wedstrijden tegen Ajax zijn enorm speciaal.”


lees verder
De slimste mens met… Bas Kuipers

Dat de Heineken-ontvoering best een lezenswaardig boek is, maakt voor de perceptie allang niet meer uit. Het werk van wijlen Peter R. de Vries is uitgegroeid tot symbool van de weinig ontwikkelde voetballer. Om dat beeld onderuit te halen gaan we verder met de serie De Slimste Mens Met… Voor de derde editie kruist verslaggever Tim Beck de degens met Go Ahead Eagles-aanvoerder Bas Kuipers (27).

lees verder
ELF Voetbal 9 met Louis van Gaal, de broertjes Pavlidis, Devyne Rensch, Ji-Sung Park en Salomon Kalou

Oranje kende een topstart onder de teruggekeerde bondscoach Louis van Gaal. Zijn comeback wierp de nodige vragen op die we in ELF Voetbal nummer 9 proberen te beantwoorden. Daarnaast interviews met oud-PSV'er Ji-Sung Park, oud-Feyenoorder Salomon Kalou, de Griekse broers Pavlidis van AZ, Bayern München-trainer Julian Nagelsmann, Atlético Madrid-coach Diego Simeone, we speelden Wie is de Slimste met Bas Kuipers, lieten de hond van en met Bart van Rooij uit en nog veel meer!

lees verder
Marcelencio Esajas wil na contractondertekening vaste waarde worden bij Almere City

Almere City heeft opnieuw een talent aan zich gebonden. Marcelencio Esajas tekende vanmiddag zijn eerste profcontract bij de ambitieuze eerstedivisionist. De negentienjarige middenvelder, die te boek staat als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding, ligt nu vast tot medio 2024 en ziet daarmee een droom uitkomen.

lees verder
PANNA! 59: Competitiespecial: alle clubs uit de Eredivisie, Eredivisie Vrouwen, de topcompetities en een superinterview

Wat kunnen we dit seizoen van PSV verwachten? Wie is de topaankoop van Ajax? Wie is het grootste talent van Feyenoord? PANNA! 59 geeft de antwoorden op alle vragen over de Eredivisie die jij kunt verzinnen. De nieuwe editie is een competitiespecial waar je de teamfoto's vindt van elke club, portretjes van de sterspeler, het talent en de topaankoop en veel feitjes en weetjes. Ook alle negen clubs in de Vrouwen Eredivisie stellen we voor. We vertellen wat je moet weten over de vijf grote topcompetities, je leest een interview met Brian Brobbey, we gingen op pad met scheidsrechter Danny Makkelie en alle bekende rubrieken komen terug!

lees verder
De beweegredenen van Louis van Gaal: "Hij wil nog één keer iets teruggeven"

In ELF 9 gingen we op zoek naar de beweegredenen van de nieuwe bondscoach. Wat beweegt een man om zijn pensioen in de verrukkelijke Algarve te verruilen voor een functie die een mens opslokt, onder druk zet en het risico meedraagt op mislukking? We kunnen dat in elk geval goed aan Robert Heukels vragen, want hij schreef tot twee maal toe een boek over de Amsterdammer. Hieronder een fragment uit het verhaal zoals verschenen in ons vorige nummer.

lees verder
Vangelis & Vasilios Pavlidis: van stapelbed in slaapkamer naar samen spelen in stadion

Het gezamenlijke doel voor dit seizoen is duidelijk: ze willen minstens één keer samen op het veld staan tijdens een Eredivisieduel. Vangelis en Vasilios Pavlidis streken afgelopen zomer neer bij AZ. De eerste als beoogd eerste spits, de tweede als verdediger voor de toekomst. ELF Voetbal bracht ze samen om te praten over hun jeugd in Thessaloniki, die ene goal van Angelos Charisteas en hun keuze voor AZ.

lees verder
Interview NEC-rechtsback Bart van Rooij: "Het meest trots ben ik op foto met Giovanni van Bronckhorst"

Vorig seizoen miste Bart van Rooij van de 43 gespeelde officiële wedstrijden van NEC in totaal slechts elf minuten. Sinds de promotie naar de Eredivisie is de twintigjarige rechtsback van de Nijmegenaren opnieuw een zekerheid. "Dit seizoen is handhaven ons doel. Het heeft geen zin om ambitieuzere doelen uit te spreken."

lees verder
Interview oud-PSV'er Ji-Sung Park: "Guus Hiddink was een voetbalvader voor ons"

Paul Scholes noemde hem een nachtmerrie om tegen te trainen en Andrea Pirlo omschreef Ji-Sung Park als the first nuclear powered player. De nu veertigjarige Zuid-Koreaan was onvermoeibaar en joeg tegenstanders over het hele veld af. Dat hij zou uitgroeien tot basisspeler bij Manchester United hadden niet veel mensen verwacht toen Park in 2003 bij PSV kwam. "In het begin kwam het weleens voor dat Young-Pyo en ik naar links liepen terwijl andere jongens naar rechts bewogen op het trainingsveld."

lees verder

Aankomende voetbalreizen

Manchester City - Burnley FC16-10-2021
Number 1 Voetbalreizen
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
  
Bayer Leverkusen - Bayern München16-10-2021
Voetbaltrips.com
WWW.VOETBALTIX.NL
 
Borussia Dortmund - FSV Mainz 0516-10-2021
Number 1 Voetbalreizen
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
WWW.VOETBALTIX.NL
  
Newcastle United - Tottenham Hotspur17-10-2021
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
Barcelona FC - Valencia CF17-10-2021
Number 1 Voetbalreizen
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
WWW.VOETBALTIX.NL
  
Bekijk alle voetbalreizen