Spannende tijden in de bibliotheek!

3 years ago


Text only:

Nieuwsbrief van Bibliotheek Kennemerwaard
juni 2015
Bekijk hier de online versie.
Een mooi begin van de zomer: het geschenkboek met als thema ‘de politie’ van bestsellerauteur Marion Pauw voor de Maand van het Spannende Boek. Mis het niet! En we hebben deze maand nog veel meer mooie onderwerpen voor u. Diverse boekenprijzen, maar ook verschillende groepen mensen die in het zonnetje worden gezet.

Juni - Maand van het Spannende Boek

Juni wordt weer superspannend! Niet alleen vanwege alle aandacht voor de Maand van het Spannende Boek. Maar ook omdat de Gouden Strop wordt uitgereikt voor de beste Nederlandstalige misdaadroman. Aan het begin van de maand, 28 mei, mag een van de vijf genomineerde auteurs de prijs in ontvangst nemen. Had u zelf een andere winnaar op het oog? Geen punt! In de bibliotheek vindt u ze allemaal.
Beleef de Maand van het Spannende Boek

Crowdfunding multitouch tafel

Bibliotheek Kennemerwaard wil voor de bibliotheek in Alkmaar de Mare een multitouch tafel aanschaffen. Op deze interactieve tafel kan iedereen zijn/haar verhaal presenteren met historisch beeldmateriaal. Om deze tafel te financieren is gestart met een crowdfunding campagne.
Doe je mee?

Vaderdag kan ook spannend!

Op 21 juni zetten wij onze vaders en opa's in het zonnetje. Dat kan traditiegetrouw met cadeautjes als stropdassen of sokken. Maar u kunt het natuurlijk ook anders aanpakken. Geef bijvoorbeeld een spannende thriller, al dan niet met een e-reader erbij. Ga een dagje op stap (check ook Voordeel met je Biebpas voor leuke ideeën). Of leen Het voorleesboek voor de allerliefste papa! van Marianne Busser en Ron Schröder.
Kijk voor vaderdag-knutseltips op Pinterest

Social media kunst

Sociale media vormen een platform voor allerlei groepen en onderwerpen. Ook veel kunstenaars gebruiken deze media om hun werk aan de wereld te tonen. De verschijningsvormen zijn net zo verschillend als de kunstenaars zelf. Zo laat de gorilla van Albert Birney de zon op- en ondergaan, terwijl het kunstwerk van Phil Hansen helemaal bestaat uit opgeschreven shockerende ervaringen.
Bekijk meer voorbeelden en interviews

Zomerlezen met de VakantieBieb

Of je nu op vakantie gaat of thuis blijft. In de VakantieBieb-app vind je een leuk leespakket voor het hele gezin.
Vanaf 1 juni vind je in de app naast jeugdboeken ook spannende boeken voor volwassenen. Vanaf begin juli worden daar nog romans en taalgidsen aan toegevoegd.
Ga naar de Vakantiebieb

Dag van de Architectuur

Wilt u eens binnenkijken in bijzondere gebouwen in uw buurt? Houd dan het programma in de gaten van de Dag van de Architectuur. Op 20 en 21 juni worden onder de noemer ‘Nieuw Nederland’ tal van gebouwen opengesteld, en kunt u bijzondere plekken en activiteiten bezoeken. Wij hebben de hoogtepunten al voor u op een rij gezet. Bekijk ze vanuit uw huiskamer.
Ga naar de themapagina Architectuur en stedenbouw

Wereld Bloeddonordag

Wereldwijd geven heel veel bloeddonoren andere mensen de kans om gezond te worden en te blijven. Om hen te bedanken vieren we op 14 juni Wereld Bloeddonordag. Singer-songwriter Isabelle Amé heeft er zelfs een videoclip over gemaakt, getiteld Today. Bekijk de vele uitgaven over bloed, van informatief tot bloedstollend spannend.
Bekijk en beluister de videoclip

Muziekweb Top 5

Lange tijd vond Pinkpop plaats tijdens het Pinksterweekend. Dit jaar wordt het bekendste popfestival van Nederland echter in juni gehouden. Natuurlijk staat het Limburgse muziekspektakel in het teken van de grootste popartiesten. Maar welke kleinere bands moet u in de gaten houden? Deze Muziekweb Top 5 brengt de leukste en verrassendste acts in kaart. De liedjes van deze acts en nog zes miljoen andere tracks zijn volledig te beluisteren in de bibliotheek met Muziekwebluister!
Beluister de vijf Pinkpop-acts...
Bibliotheek Kennemerwaard • Gasthuisstraat 2 • 1811 KC Alkmaar
072 - 515 66 44 • info@bibliotheekkennemerwaard.nl
www.bibliotheekkennemerwaard.nl
U
ontvangt deze e-mail op Nnewsletter@newslettercollector.com omdat
u
aangemeld bent bij Bibliotheek Kennemerwaard.
Klik hier
 als
u
deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.
Klik hier om door te sturen.
Klik hier om te reageren.

Bibliotheekkennemerwaard.nl

Categories: County Town Information Local
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018