Canvas

Hallo,

Een verdacht overlijden van een Argentijnse openbare aanklager, een mysterieuze verdwijning van een zesjarig meisje en een Australische seriemoordenaar. Help de rechercheurs enkele moorden mee oplossen in The night caller, The girl who disappeared, Nisman, Outcry en Lifers: behind bars, exclusief via VRT NU.

 

Nisman

In 1994 blaast een zelfmoordterrorist het Joods cultureel centrum in Buenos Aires op. Balans? 85 doden. Oud nieuws, denkt u, tot Alberto Nisman, openbare aanklager, in 2015 het dossier uit de doofpot haalt en niemand minder dan president Cristina Kirchner voor de rechter sleept. De dag voor zijn getuigenis wordt Nisman dood aangetroffen in zijn flat. De (zelf?)moord van Nisman veroorzaakt een schokgolf in Argentinië.

Kijk via VRT NU 
 

The girl who disappeared

In de zomer van 1981 gaat de zesjarige Marianne naar de winkel om een ijsje en wat snoep te halen. En dan verdwijnt ze zomaar op klaarlichte dag. Kent de grootste verdwijningszaak in Noorwegen na 40 jaar eindelijk een doorbraak?

Kijk via VRT NU 
 

Lifers: behind bars

In de Schotse gevangenis spreken moordenaars openhartig over hun misdaden en hun mogelijke terugkeer naar de maatschappij. Zo zit Jason, na een geschiedenis van mishandeling en ontvoering binnen de gevangenis, al veel langer achter de tralies dan de bedoeling was.

Kijk via VRT NU 
 

Night caller

In de jaren 60 terroriseert Eric Edgar Cooke Australië. Op vijf jaar tijd brengt hij acht mensen op gruwelijke wijze om het leven, tot de politie hem in de val lokt. ‘The night caller’ is de laatste man in Australië die werd opgehangen.

Kijk via VRT NU 
 

Outcry

“Hij stopte zijn pee-pee in mijn mond”, vertelt een vierjarig jongetje in de vijfdelige true crime-serie. Greg Kelley, beloftevol American footballer én verdachte nummer één, verdwijnt voor 25 jaar achter de tralies. Maar heeft hij het eigenlijk wel gedaan?

Kijk via VRT NU 
 
advertentie

Reis mee met Canvas

 
 
 
 
 
 

Mohamed Ouaamari tipt ‘Da Yie’

“Als kind dat opgroeide in het Dutroux tijdperk, leerde ik van mijn ouders om gillend weg te lopen als een vreemde man mij zou vragen om in te stappen in zijn wagen. In Da Yie, een kortfilm van de jonge Antwerpse filmmaker Anthony Nti, laat het olijke duo Prince en Mathilda zich verleiden tot een dagtrip met zo'n mysterieuze vreemdeling. Wat volgt is een vrolijke roadtrip, waarin de onheil sluimert in de achtergrond.

Vier jaar werkte Anthony Nti aan zijn afstudeerfilm. Dit leverde hem een plaatsje op als één van de tien kortfilms die op de shortlist stonden voor een Oscarnominatie. Niet slecht voor een jongen die het nooit zou maken volgens zijn vroegere schooldirecteur op de middelbare school.”

- Mohamed Ouaamari, kersverse eindredacteur bij Canvas online

Bekijk Da Yie via VRT NU 
Ga naar canvas.be
Facebook   Youtube   Instagram   Twitter