Canvas

Hallo,

De Nederlandse journalist en auteur Joost de Vries schreef onlangs in een essay over de aantrekkingskracht van de waargebeurde moord. True crime is hip en alomtegenwoordig: in podcasts en boeken, op streamingsites en ja, ook bij Canvas.

Ook echt gebeurd en een straf verhaal is de nieuwe Canvas Curiosa over een verdwenen schilderij van 114 meter lang. En we nodigen je graag uit voor de Canvas-avond op het Kortfilmfestival in Leuven. Met films, interviews en een drankje als dessert.

 

Taken: hunting the sex traffickers

Een geheime politie-eenheid jaagt op een misdaadbende die vrouwen verhandelt in het seksmilieu. Het doel is de bendeleider oppakken. Maar om wie het echt draait, dat zijn de slachtoffers: de vrouwen die worden uitgebuit.

Bekijk deze reeks nog tot 19/12 via VRT NU 

Veleno: the town of lost children

Op een nacht in 1997 valt de politie binnen bij Federico Scotta, ergens op het Italiaanse platteland. Zijn twee kinderen worden meteen weggehaald, want Federico wordt er door een 7-jarige jongen van beschuldigd deel uit te maken van een pedofilienetwerk.

Bekijk deze reeks via VRT NU 
 

24 hours in police custody

In deze 'fly on the wall'-reeks volgen we de politie van een Britse stad. Een man wordt neergestoken op straat. Een vriend van hem is ter plaatse. Wanneer de man sterft, kan de getuigenis van de vriend een belangrijke rol spelen. Tenminste, als hij wil meewerken.

Bekijk deze reeks via VRT NU 

Moordseries, van pure fantasie tot echt gebeurd

Nog tot 1/12

 
Kijk via VRT NU 
 

Nog tot 2/12

 
Kijk via VRT NU 
 

Nog tot 3/12

 
Kijk via VRT NU 
 

Feest voor de kortfilmfans

Vanaf 3 december is het weer volop genieten en (her)ontdekken op het Kortfilmfestival Leuven. Ook Canvas is present, met op dinsdag 7 december onze selectie van vijf recente kortfilms: At Night we fly, To my father, Daydreamers, Wacht en L’homme inconnu. Tussendoor interviewt filmkenner Anke Brouwers de filmmakers en achteraf trakteren wij op een drankje.

Win tickets voor de Canvas-avond 
 

Waar is het verdwenen panorama?

Ooit was de Grote Moskee van Brussel een expopaviljoen voor een panoramaschilderij van 114 meter lang. Waar is dat schilderij naartoe? Verloren? Vernietigd? Gestolen? Niemand wist het... tot recent een stuk van het schilderij opdook.

Ontdek het Curiosa-verhaal 
Ga naar canvas.be
Facebook   Youtube   Instagram   Twitter