Nieuwe podcast over de veldleeuwerik | Tips & tricks: zo fotografeer je voorjaarsbloeiers | Nieuw langeafstandspad in Drenthe | Zorgt corona voor stilte onder water?
VERSE ROOTS

VERSE ROOTS

Ons nieuwe maartnummer lezen? Bestel het (zonder verzendkosten) online!
Roots
Luister naar onze nieuwe podcast
ONEINDIG MOOI ZINGT DE VELDLEEUWERIK

De veldleeuwerik staat bekend om zijn eindeloze tierelierende zang boven de velden. Helaas hoor je de zang veel minder dan vroeger. Hoe dat komt hoor je onder meer in deze nieuwe podcast van Notenkrakers. Verder: de bonte kraai wordt steeds zeldzamer en de voorjaarszangers keren terug: van tjiftjaf tot blauwborst.
Foto: Timo Jansen

Roots
Natuurfotografie dichtbij
VOORJAARSBLOEIERS IN DE TUIN

Voorjaarsbloeiers fotograferen kan prima als je weinig tijd hebt of geen zin hebt om in de auto te stappen. In je tuin zijn immers genoeg mogelijkheden voor natuurfotografie. Roots-fotoblogger Bert Kok wordt er enthousiast van. Hij deelt zijn verhaal en geeft handige tips.
Foto: Bert Kok

Wandelen in Oostenrijk
BRUISENDE GLETSJERBEKEN EN MAJESTUEUZE WATERVALLEN

Nationaal park Hohe Tauern heeft een van de meest spectaculaire landschappen ter wereld. Het is een heuse Ark van Noach voor duizenden dieren- en plantensoorten. Je waant je in het park al snel op een miniwereldreis.
Wat dacht je van een bezoek aan een gletsjermassief zoals op Antarctica? Of van een wandeling door een onwerkelijk 'maanlandschap' zoals in de Sahara? Wacht niet langer: ga op ontdekkingstocht in de ongerepte natuur!

Roots
Roots
Nieuw langeafstandspad
DE LOOP VAN HUNZE EN HONDSRUG

Nederland is een langeafstandspad rijker. De Loop van Hunze en Hondsrug is een bijna 250 km lange route van Groningen naar Emmen over de Hondsrug en terug door het Hunzedal. Het pad is ontwikkeld door Het Drentse Landschap.
Foto: Ernst Kremers

Roots
Roots-spechtenspecial
SPEUREN NAAR SPECHTEN

De maanden maart en april zijn dé maanden om spechten te zien in Nederland. Wil je op 1 dag 4 tot 5 verschillende soorten spechten zien? Meld je dan aan voor de Roots-spechtenspecial. Hoe gaaf is het bijvoorbeeld om zo’n prachtige zwarte specht tegen een stam te zien zitten?
Foto links: Marc Guyt / Foto rechts: Laurens Steijn

Roots
Natuurnieuws
IS HET STIL ONDER WATER DOOR CORONA?

Door de coronacrisis varen er nog nauwelijks cruiseschepen. Dat is goed nieuws voor walvissen langs de Amerikaanse westkust en in het Zuidpoolgebied, want die hebben nu veel minder last van geluidsoverlast. Die coronastilte is niet overal. Op veel andere plekken, zoals op en in de Noordzee, gaat de herrie voorlopig gewoon door.
Foto: iStock

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2021 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden