Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk het online in uw browser.
header
Ons overzicht van vrijdag 14 juni 2024
De nieuwsbrief van de provincie Overijssel met de laatste nieuwsberichten, onze evenementen, besluiten, politieke agenda en vacatures. Deel deze nieuwsbrief: FacebookLinkedIn
placeholder
Overijssel investeert 12,5  miljoen  euro in de Overijsselse woonopgave

De uitdagingen op de Nederlandse woningmarkt zijn groot. Dit geldt ook voor de provincie Overijssel.  We hebben de afgelopen jaren met onze partners in de Woonkeuken: het Rijk, gemeenten, woningcorporaties en marktpartijen intensief samengewerkt aan de Overijsselse woonopgave. We hebben met elkaar al veel bereikt, waaronder de bouw van 10.149 woningen in 2022 en 2023. Ruim 108% van onze minimale opgave.

Meer hierover op onze site.
Een stap vooruit voor het landelijk gebied
€234 miljoen beschikbaar voor de teokomst van het platteland van Overijssel

Het Rijk stelt €234 miljoen beschikbaar voor de verdere ontwikkeling van het Provinciaal Programma Landelijk Gebied (PPLG). Deze financiering biedt Overijssel de kans om de leefbaarheid, duurzaamheid en natuur in het landelijke gebied te verbeteren. Dit geld stelt ons in staat om behoorlijk te kunnen investeren in het landelijk gebied van Overijssel. Met de inzet van koploperprojecten en maatwerk per gebied kunnen we de energie en kracht van Overijssel optimaal benutten. Samen met onze partners en inwoners blijven we bouwen aan de toekomst voor ons platteland.

Meer hierover

Overijsselse agenda 2024 

Volledige agenda
 

statenzaal
Besluitenlijst van Gedeputeerde Staten (GS) en Provinciale Staten (PS)
Vacatures