Bekijk en bestel: Zomercarnaval Rotterdam
Beste meneer / mevrouw Do
Maak u klaar voor een zomer vol kleur, dans en passie: de swingende uitgiften voor de 35ste editie van het Zomercarnaval Rotterdam zijn nu verkrijgbaar op de website van de Koninklijke Nederlandse Munt! Het Zomercarnaval is sinds 2016 immaterieel erfgoed in Nederland en dat begrijpen we maar al te goed: dit feestelijke spektakel speelt een grote rol in de toename van respect voor verschillende culturele tradities. De uitgiften voor het Zomercarnaval Rotterdam zijn onderdeel van de serie ‘Immaterieel Erfgoed in Nederland’.

Zomercarnaval Rotterdam: spektakel in de havenstad
Het Zomercarnaval Rotterdam is een jaarlijks terugkerend carnaval waarbij Rotterdam drie dagen lang in het teken staat van pracht en praal. De straten van de havenstad krijgen nog meer kleur. De straatparade vormt het hoogtepunt van het Zomercarnaval: gekostumeerde carnavalisten vermaken toeschouwers met opzwepende muziek en uitbundige dans.

Zilver 1 ounce met kleur en andere feestelijke uitgiften
Om de kleurrijke uitstraling van het carnaval nog beter te vangen, heeft de Koninklijke Nederlandse Munt een speciale penning Zilver 1 ounce met kleur geslagen. Deze penning bevat aan de voorzijde een mooie, gekleurde afbeelding van het Zomercarnaval Rotterdam.

De Koninklijke Nederlandse Munt lanceert ook twee andere uitgiften: de penning in coincard met feestelijke afbeeldingen van het Zomercarnaval en een mooie Goud 1 ounce uitgifte. De drie swingende uitgiften zijn nu verkrijgbaar op de website!
Bekijk en bestel
Bekijk en bestel: Zomercarnaval Rotterdam Coincard
Bekijk en bestel: Zomercarnaval Rotterdam Zilver 1 ounce met kleur
Bekijk en bestel: Zomercarnaval Rotterdam Goud 1 ounce
Privacy  •  Voorwaarden