Bouwmachines
Online Magazine Duurzaam ondernemen (in crisistijd)
Online versie
PW
Online magazine: Duurzaam ondernemen (in crisistijd)
Duurzaam ondernemen (in crisistijd) was het thema van de BouwMachines Kennisdag Online.  De vraag die centraal stond: Wat is nodig om in 2030 emissieloos te kunnen werken in de bouw? Tijdens een live webinar lieten vertegenwoordigers uit de gww-sector en van de overheid hun licht schijnen over dit onderwerp. In een exclusief interview ging Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, in op de haalbaarheid van een emissievrije bouwplaats. Voor wie de BouwMachines Kennisdag nog eens terug wil kijken en voor diegenen die er niet bij konden zijn, maakten we dit online magazine.
PW
Interview Maxime Verhagen & Chris Ploegmakers
‘De grootste valkuil in het hele dossier over emissiearm werken in de bouw is de gedachte van ministeries dat je het hele stikstofprobleem hebt opgelost als je maar als bouw emissieloos gaat werken’, stelde voorzitter Maxime Verhagen van Bouwend Nederland tijdens de BouwMachines Kennisdag Online.
PW
Van Gelder Groep werkt mee aan schoon Amsterdam
Amsterdam zet in op 50% CO2-reductie en 50% hernieuwbare materialen in 2030. De Van Gelder Groep zet waar mogelijk elektrische machines in bij onderhouds- en vervangingswerken in onder meer Betondorp. BouwMachines sprak met Mink Jaap Ypma, voorzitter van de duurzaamheidswerkgroep bij Van Gelder.
PW
Webinar BouwMachines Kennisdag Online
De beschikbaarheid en betaalbaarheid van emissievrij materieel zijn belangrijke factoren om in 2030 emissieloos te kunnen werken. Dat was één van de conclusies van de vier sprekers uit de sector tijdens het live webinar. ‘De sector moet stappen zetten, maar kan dat niet alleen.’
PW
De Groene Koers
Begin 2020 zag ‘De Groene Koers voor Bouw & Infra’ het levenslicht. Cumela, Bouwend Nederland en BMWT zetten dit nieuwe programma voor de verduurzaming van materieel op. Inmiddels is de route bepaald, maar er moet nog veel gebeuren voor 2030.
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright