Bouwmachines
Online versie
Mainimage
Testboek vol aangename verrassingen
Journalist Gert te Lintelo en testmachinist Jan Jacob Bles kijken terug op een boeiend testseizoen, met prachtige machines, zowel fossiele als elektrische. Die laatste zullen, als het aan onze overheid ligt, vanaf 2030 de norm zijn, al gaat waterstoftractie vermoedelijk ook een belangrijke rol spelen. Bij deze ambities zijn vraagtekens te plaatsen, al leert de historie dat onder grote druk soms wonderlijke ontwikkelingen mogelijk zijn. De elektrische machines die we mochten testen, hebben ons in ieder geval aangenaam verrast qua gebruiksvriendelijkheid en kracht. Bekijk alle partnertesten en laat je ook verrassen. 
PARTNERTEST | Bobcat L85: Doordacht met een eigen gezicht
Een Bobcat L85 herken je van verre. De karakteristiek gelijnde giek en cabine geven deze compacte wiellader een eigen gezicht, wat nog eens wordt versterkt door de merk-eigen witte lak met rode en zwarte details. 
Lees verder >
PARTNERTEST | Hitachi ZE85: Stille kracht
Elektrische machines zijn in opmars. Marktleiders zijn het nog niet, maar als gevolg van wettelijke en ecologische ontwikkelingen is de toekomst ze gunstig gezind. Tot dusverre speelt elektrische tractie vooral een rol bij minigravers.
Lees verder >
PARTNERTEST | Yanmar SV19VT: Onderschat de kleintjes niet
De regen komt met bakken uit de lucht. Het enige vrolijke tintje op deze druilige herfstmiddag is het karakteristieke lichtgeel van de Yanmar SV19VT die Jan Jacob Bles niet alleen als testmachine, maar ook als schuilhut gebruikt.
Lees verder >
PARTNERTEST | Takeuchi TB325R: Krachtpatser met manieren
’Al onze machines zijn ontworpen met de mens als uitgangspunt’, lezen we in de brochure van de Takeuchi TB325R. ‘Krachtig, comfortabel en intuïtief - een verlengstuk van de professional.’ 
Lees verder >
PARTNERTEST | RELLY 1.0E: Meteen goed!
Elektrische machines zijn in opmars, maar het aanbod is beperkt. De Schans in Hedel haakt in op de groeiende vraag met de Relly-serie, nieuwe wielladers van 1.250, 1.650 en 2.400 kg. Testmachinist Jan Jacob Bles mag een ochtend aan de slag met de 1.0E, de lichtste van het drietal.
Lees verder >
PARTNERTEST | Kubota KC70H en U10-5: Geknipt voor het kleinere werk
Hoewel het zeker niet verplicht is om de Kubota KC70H elektrische dumper en U10-5 minigraver als setje aan te schaffen, vormen ze voor een stratenmaker of hovenier wel een ijverig duo. Daarbij lopen niet alleen de gebruiksmogelijkheden ver uiteen, ook qua motorisering is er een wereld van verschil.
Lees verder >
PARTNERTEST | Doosan DX 140W-7: Vertrouwd oranjegevoel
De WEX-7 serie graafmachines van Doosan is dankzij een hele reeks vernieuwingen weer volledig bij de tijd. Met de DX 140W-7, de DX160W-7, de DX165W-7 en de DX170W-7 biedt de Koreaanse fabrikant in de zwaardere middenklasse diverse 14- tot 17-tons varianten aan.
Lees verder >
PARTNERTEST | Liebherr A913 en A916: doordacht degelijk
Het is nog net niet het plaatje van ‘zoek de 10 verschillen’, maar de Liebherr A913 Compact en A916 Compact zijn duidelijk familie van elkaar. De lichtste beweegt zich twee segmenten lager dan zijn grotere broer, maar verschilt niet qua weldoordachte constructie en bedieningsgemak.
Lees verder >
PARTNERTEST | Giant G2700: een flinke jongen
Ze doen hun best om de G2700 te laten glimmen, de mannen van TOBROCO-GIANT, maar het lijkt tamelijk zinloos. De compacte wiellader heeft al een half jaar bestratingswerk verricht en dat laat sporen na. ‘Showroomfris’ lijkt vandaag geen haalbare kaart.
Lees verder >
Testboek als digimaal magazine
Abonnees kunnen het Bouwmachines Testboek ook hier als digitaal magazine inzien.
Topjobs
Hijsbegeleider
Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen b.v.
Kraanmachinist
Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen b.v.
Volg ons op social media
facebook Linkedin Twitter Instagram

Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright