img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Jeugdtheater 8+: Onder water

Flevoland heeft gewonnen: het heeft alle andere provincies achter zich gelaten en is uitgekozen tot de beste provincie van heel Nederland. En de hoofdprijs is: de Keizer van China. In deze voorstelling van jeugdtheater-groep BonteHond, komt er belangrijk bezoek naar de klas om de China-Flevoland-Dag voor te bereiden.
Een voorstelling in het kader van 100 jaar Zuiderzeewet.
Zaterdag 14 april 10:30 uur
img
Lees verder
img

Jonge kind festival

Voor alle ouders en opa’s en oma’s met (klein)kinderen van 0 t/m 6 jaar vindt op zaterdag 21 april het Jonge Kind Festival plaats! Er is verspreid over de bibliotheek van alles te doen voor jong en oud. Speciaal voor peuters wordt drie keer de film Rita en de krokodil vertoond in de nieuwe zaal, een poppendokter komt langs om alle knuffels te repareren, er is een spetterende dansworkshop, je kunt plantenpotjes knutselen, geschminkt worden of gezonde traktaties maken.
img
Lees verder
img

Jeugdtheater 6+: Lekker belangrijk

Lucky heeft een bijzondere ontdekking gedaan: ze kent de tijd en de plek waar een buitenaards leven zal landen op aarde! Zo meteen komt ze echt alles te weten over wat er buiten de aarde is en gaat ze eindelijk echte vrienden maken. Maar hoe dichter ze bij het grote moment komt, hoe meer vragen ze krijgt over de ontmoeting...
Zondag 15 april 15:00 uur.
img
Lees verder

Dag van het Jonge Kind

Op vrijdag 20 april vindt in bibliotheek Stad de Dag van het Jonge Kind plaats; een gratis congres voor professionals met prikkelende lezingen en inspirerende workshops. Iedereen met kinderen in de leeftijd van 0 t/m 6 jaar en werkzaam in zorg, welzijn, onderwijs en kinderopvang wordt uitgenodigd aan deze dag deel te nemen. De lezingen worden dit jaar verzorgd door Marianne de Valck (Het nieuwe spelen is oud) en Denise Bontje (Mediaopvoeding, een taak van de professional?) Het complete programma van 20 april vind je hier.
Lees verder
img

Film: Hannah

Het leven van Hannah krijgt een dramatische wending als haar echtgenoot wordt gearresteerd. Ogenschijnlijk onaangedaan gaat Hannah door met de dagelijkse dingen. Ze doet haar huishouden, is de liefdevolle oppas van een kleine jongen en bezoekt de wekelijkse repetities van een amateurtheatergezelschap. Nergens wordt gesproken over haar situatie, het is alsof niemand weet wie zij is. Langzamerhand overvalt de eenzaamheid haar.
Bibliotheek Stad: zaterdag 14, dinsdag 17 en woensdag 18 april.
Lees verder
img

BIBLYO TOP 3

Een nieuwe week, een nieuwe Top 3 van Biblyo. Wil jij meeschrijven op Biblyo? Dat kan! Stuur een mailtje naar dit (communicatie@denieuwebibliotheek.nl) e-mailadres.
1. Zeven redenen om veel abrikozen te eten van Evelien Waterman
2. Leuke musea in en om Almere van Nynke Stoffers
3. De trilogie over Old Filth van Els van Staveren
Lees verder
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden