toen Indonesië in 1949 onafhankelijk werd en veel Indische Nederlanders naar Nederland vertrokken, mochten en konden veel Indische Nederlanders om uiteenlopende redenen niet teurg. Deze achterblijvers leven sindsdien in armoede.
Nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk dan de webversie
  Stichting MAX maakt mogelijk  
 
NL‌‌33 INGB 00‌‌0 0‌‌00 45‌‌67
November 2020
 
 
 
  Leven in diepe armoede  
  Ooit werden ze als Nederlander in Nederlands-Indië geboren: Indo’s, oftewel Indische Nederlanders. Deze ouderen hebben een Nederlandse naam, spreken Nederlands en voelen zich Nederlander.

Maar wanneer Indonesië in 1949 onafhankelijk wordt en veel Indische Nederlanders naar Nederland vertrekken, mogen en kunnen zij om uiteenlopende redenen niet mee. Deze achterblijvers leven sindsdien in armoede. Recht op een pensioen of AOW hebben ze niet. Het gevoel van afwijzing door Nederland is er nog steeds.

Francine ontfermt zich al jaren over deze ouderen, die verspreid leven in en rondom Bandung, Makassar, Surabaya, Malang en Jakarta. Onder hen is Winnie, met wie Jan Slagter in 2012 kennismaakt. Ze woont in een hok van 3 bij 3 meter. Nu heeft ze een nieuw huisje en MAX Maakt Mogelijk betaalt onder andere haar zorgverzekering. Maar de nood is hoog en meer hulp is tijdens deze coronacrisis nodig, onder meer voor Frits en Sylvia.

MAX Maakt Mogelijk is te zien op zaterdag 7 november om 18.50 uur op NPO 2.
 
 
 
 
  De nood is hoog!  
  De Indo's in Indonesië hebben meer hulp nodig tijdens deze coronacrisis.  
 
 
 
 
 
Uw donatie helpt
 
 
MAX MAAKT MOGELIJK
 
Stichting MAX Maakt Mogelijk realiseert projecten ter verbetering van het welzijn van ouderen.

NL‌3‌3 INGB 00‌‌0 0‌0‌0 45‌‌67
 
SERVICE
 
Nieuwsbrief doorsturen
Wijzig e-mailadres
Afmelden
 
 
  © 2020 MAX Maakt Mogelijk Bezoek onze website