Vrijdag crossdag bij Fiets, dit keer een test van de Specialized Crux. Janine schrijft over hoe ze 6,5 kilo kwijt raakte en op Zwift hebben we sinds deze week groepsritten met de ZwiftNL community.
 
 
Fiets
Vrijdag Crossdag
Specialized Crux Expert

Omdat crossen een uitdaging is op elk niveau, maken we deze winter een online serie waarin we de ins en outs uit de crosswereld uit de doeken doen. Interessante weetjes, tips&tricks als het gaat om materiaal of rijtechniek. Maar ook uitleg over de verschillende competities. En hoe je jouw crosser in zo goed mogelijke staat houdt tijdens het zomerseizoen. We beginnen met het voorstellen van de fiets die we inzetten om zelf door de slijk te rijden, de Specialized Crux. In Expert uitvoering wel te verstaan.

Fiets
Trainen en afvallen
Discipline, wetenschap, cheat-days en Latte’s

Op 6 juni reed Janine de Alpe d’HuZes. Goed getraind en top gemotiveerd. Gezien ze geen snelle klimmer is, heeft ze het op het nippertje gered. In de aanloop naar dit event is ze 6,5 kg afgevallen. Had ze dit niet gedaan, dan had ze het waarschijnlijk niet gehaald. Maar afvallen en trainen, vooral duurtraining, is helemaal niet gemakkelijk: Je lichaam schreeuwt om eten en de kans op ‘overeating’ na een duurrit is dan ook groot. In deze blog deelt ze haar ervaringen.

Fiets
Techniek
CushCore en andere anti-leksystemen

Psst. Lek! In de koers ga je naar rechts, haalt je wiel uit de fiets en wacht. Dat zit bij het mountainbiken toch even anders. Zeker tijdens marathons ben je volledig op jezelf aangewezen. Om de kans op lekrijden zo klein mogelijk te maken zijn er de laatste jaren behoorlijk wat veranderingen doorgevoerd. Zo zijn velgen een stuk breder geworden. Tussen de 24 en 30 millimeter is vrij normaal. Hierdoor blijft onder andere de band boller en stoot deze minder snel op de velg. Ook zijn er systemen die je in de band legt om de kans op lekrijden te verminderen. We testen er twee....

Fiets
Nieuwe Bombtracks
Tempest collectie

Een volledig nieuw carbon frame en een geupdate versie van de stalen Tempest. Tijdens het mediakamp van Bombtrack nabij het Duitse Keulen was er heel wat te zien. Het merk dat vooral een hele brede lijn aan eigenwijze toer-, reis- en avonturenfietsen maakt heeft ook een paar fraaie racers. In staal én carbon, kijk maar mee.

Fiets
Zwift NL groepsrit
Klassement op Veloviewer

Zwift, het virtuele fietsplatform, blijft lekker doorontwikkelen. Ook in Nederland is het programma ongekend populair. Als jij het ook leuk vindt om ’s avonds je trainingen achter het scherm af te werken, kun je op dinsdag en donderdag meerijden met de Zwift NL Rides. De ritten starten altijd om 20:15 uur. Op Veloviewer is ook iets nieuws te vinden. De all-time klassementen voor alle routes in Zwift.

Fiets
Lead out
Maak kans op de Fiets Koersklok

In de lead out van deze maand maak je kans op de Fiets Koersklok die wij in samenwerking met horlogemerk Invicta hebben ontworpen. Met kettingbladen, de rode vod en de finishstrepen steel je de show. Schiet jij deze maand raak?



Wat vind je van deze e-mail?
Positief Positief Negatief Negatief
Volg Fiets ook op
Fiets - Instagram Fiets - Facebook Fiets - Twitter
Copyright © 2019 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer