Bekijk de webversie
De kazerneterreinen in Ede zijn volop in beweging.

Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Denk mee over de speeltuinen op Simon Stevin!

De locaties van de speeltuinen zijn eerder al gepresenteerd in het Inrichtingsplan van de wijk, maar hoe komen de speeltuinen er straks uit te zien? Aan wie kunnen we dat beter overlaten dan aan de bewoners? Zo sluiten de speelplekken zoveel mogelijk aan bij de wensen van de bewoners en de wijk.

Bewonersplatform Simon Stevin
De gemeente heeft aan het bewonersplatform Simon Stevin gevraagd om met een voorstel te komen voor de inrichting van de speelplekken. Hun projectgroep Sport&Spelen is al enthousiast begonnen met een leeftijdsverdeling voor de verschillende locaties. Als u in de wijk woont, hun social media of website volgt, heeft u misschien zelfs al een poll langs zien komen. Het platform vraagt de komende tijd vaker input om tot een voorstel te komen. Heeft u een idee? Geef dit dan door aan het platform!
 
Voor de volledigheid: het proces gaat dus via het platform Simon Stevin en niet via de gemeente. De gemeente bekijkt of het voorstel past bij de meegegeven budgetten, regels voor onderhoud, beheer en veiligheid en past bij het groene en landschappelijke beeld van de wijk. Ook gaat de gemeente de speeltuinen aanleggen en beheren. Verder vertrouwen we er volledig op dat het platform een goed voorstel maakt en daarbij ieders inbreng bekijkt. We zijn benieuwd naar het resultaat!
 
Tijdelijke speelplekken
Simon Stevin is volop in ontwikkeling en het kan nog wel een aantal jaren duren voordat de speeltuinen definitief worden aangelegd. Maar omdat er nu ook al gewoond en geleefd wordt, plaatsen we op twee plekken tijdelijke speeltoestellen. In overleg met het platform Simon Stevin hebben we twee zoekgebieden aangewezen. Zodra de precieze locaties zijn bepaald, zetten we de speeltoestellen daar neer. Overigens staat er al een tijdelijke speeltuin net aan de andere kant van de Sysseltse Laan, op de Elias Beeckmankazerne.
 
Stormbaan
De stormbaan die is gemetseld tijdens het NK-metselen staat nog wel even in de bouwhekken. Onverhoopt zit er in het ontwerp toch één onderdeel dat niet door de keuring komt. Daarom blijft de baan bij de Sysseltse Laan nog even dicht. Zodra het onderdeel is aangepast, gaat de stormbaan open.
Bouwinrit Elias Beeckmankazerne

De inrit voor bouwverkeer is klaar. Dit betekent dat het bouwverkeer vanaf de sintelbaan direct naar de Nieuwe Kazernelaan kan. Het bouwverkeer hoeft hierdoor niet meer over de Brigadelaan te rijden, wat overlast bij bewoners veroorzaakte.





 
Drempels op de Verbindelaarsweg

Op de Verbindelaarsweg wordt regelmatig te hard gereden. Met een kinderdagverblijf en speeltoestellen langs de weg vond zowel de buurt als de gemeente dit niet wenselijk. Om automobilisten te ontmoedigen harder te rijden dan de toegestane 30 km/u brengen we in de maand juni twee drempels aan. De drempels worden aangelegd ter hoogte van stal 22 en stal 27. De drempels blijven bij de definitieve inrichting van de weg op dezelfde plek liggen.
Heidestad in verkoop!
Het project Heidestad is in verkoop. Het project bestaat uit 52 royale woningen met 160 tot 215 m2 woonruimte.

Architectuur
De architectuur van de woningen is modern met grote en heldere vormen en ontdaan van franje. De gelijksoortige bouwmaterialen zorgen voor eenheid en worden op subtiele wijze in elk ontwerp weer anders toegepast. Zo wordt elke woning uniek. Veel woningen hebben een brede en transparante gevel van 10 meter die direct het binnen-buiten gevoel geeft.

Energieneutraal
De woningen worden energieneutraal gebouwd en elke woning krijgt een laadpaal bij het huis voor het opladen van elektrische auto's. De prijzen zijn vanaf € 575.000 VON. Kijk voor meer informatie op de website van Heidestad.
Beheer bosstrook
Op de Kazerneterreinen woont u in de nabijheid van een bijzonder gebied, de Veluwe. Dit Natura 2000 gebied is nationaal en Europees beschermd en dit heeft ook gevolgen voor het onderhoud door de gemeente.

Beheer
Het beschermde bos begint letterlijk in of direct achter de tuinen van de bewoners die aan de bosrand wonen. Iets verder in het bos staat een hekwerk om te voorkomen dat wilde zwijnen de wijk in kunnen komen. Zowel het bos voor als achter het hek is onderdeel van de beschermde Natura 2000. De bosrand voor het hek moet de gemeente daarom ook beheren volgens de geldende richtlijnen. Dat betekent dat de bosbeheerders lage begroeiing moeten laten staan, de bomen alleen in gevaarlijke situaties mogen snoeien en dood hout moeten laten liggen. De struiken en het dode hout in de bosrand zijn namelijk belangrijk voor verschillende vogelsoorten, zoals de zwarte specht en de wespendief.

Opschoonronde
De bosbeheerders beginnen dit najaar wel met periodieke opschoonrondes. Daarbij wordt elk jaar in een gedeelte van de bosstrook een deel van de exotische lagere begroeiing verwijderd. Het gaat dan voornamelijk om de jonge, lage Amerikaanse soorten, zoals de Amerikaanse eik (zie afbeelding). Door deze overwoekerende exotische soorten gedeeltelijk weg te halen krijgen inheemse soorten, zoals hulst en lijsterbes meer ruimte, wat goed is voor verschillende diersoorten. Daarnaast wordt dood hout op plekken waar al veel ligt verder naar achteren in het bos verplaatst.
Door elk jaar een deel van de bosrand op te schonen wordt elk gedeelte gemiddeld eens in de drie jaar onderhouden.