Libema Open - Facebook   libema Open - Twitter   libema Open - Instagram
Libema Open
 
 

Spelersveld Libéma Open grotendeels bekend

Het deelnemersveld van Libéma Open, het gecombineerde WTA- en ATP-toernooi dat van 11 t/m 17 juni wordt gehouden in Rosmalen, is bij zowel de mannen als de vrouwen grotendeels bekend.

Mix van ervaring en jong talent

Opvallendste naam bij het mannentoernooi van het Libéma Open is die van Andy Murray. De voormalig nummer één van de wereld maakt na bijna een jaar zijn comeback op de ATP Tour. Na Wimbledon vorig jaar kwam de drievoudig Grand Slamkampioen niet meer in actie in verband met een heupblessure. Het is de eerste keer dat de 30-jarige Brit een grastoernooi buiten het Verenigd Koninkrijk speelt.

Titelverdediger en grasspecialist Gilles Muller behoort ook dit jaar weer tot de titelfavorieten. De jonge Russen Karen Khachanov en Daniil Medvedev kloppen nadrukkelijk aan de deur van de wereldtop. Daar waar de voormalige top10-spelers Richard Gasquet en Fernando Verdasco al jaren toehoren. Een speler om in de gaten te houden is Filip Krajinovic. De getalenteerde Serviër kende in het verleden veel blessureleed, maar is sinds vorig jaar aan een grote opmars bezig op de ranking. De Nederlandse eer wordt hoog gehouden door Robin Haase.

Bekijk hier de gehele lijst met spelers.

Competitief spelersveld bij de vrouwen

De in goede vorm verkerende CoCo Vandeweghe voert de deelnemerslijst van het WTA-toernooi aan. De winnares van 2014 en 2016 wordt op de deelnemerslijst op de voet gevolgd door de Belgische nummer één Elise Mertens en Kiki Bertens.

Anett Kontaveit won vorig jaar in Rosmalen haar eerste WTA-toernooi en zal haar titel bij het Libéma Open proberen te verdedigen. Voormalige finalistes Belinda Bencic, Kirsten Flipkens en de 21-jarige Natalia Vikhlyantseva zullen een poging wagen hun beste prestatie te verbeteren. Een andere jonge speelster om rekening mee te houden is Aryna Sabalenka. De 19-jarige Wit-Russische hardhitter timmert het laatste jaar hard aan de weg.

Bekijk hier de lijst met speelsters.

Planning

De loting voor het hoofdtoernooi van zowel het ATP- als het WTA-toernooi vindt plaats op zaterdag 9 juni om 15.00 uur op het Autotron in Rosmalen. Het kwalificatietoernooi is op 9 en 10 juni. De eerste wedstrijd in het hoofdschema start op maandag 11 juni om 11.00 uur. De finales van het enkelspel zijn op zondag 17 juni.
 
 
Libema Open
 

Uitschrijven / Gegevens wijzigen
Powered door YMLP