Spoorwegmuseum nieuwsbrief september

9 months ago
  • Html
  • Text
Ontvang je deze e-mail in een vreemde opmaak of zonder afbeeldingen? Klik hier voor de online versie.
Baanbrekend college over NS huisstijl

Eind mei opende het Spoorwegmuseum de tentoonstelling ‘Baanbrekend design’ over de succesvolle introductie van de nieuwe huisstijl van NS in 1968. De tentoonstelling is nog tot 28 oktober te zien, mis hem niet! Het nieuwe logo en de bijpassende gele kleur van de treinen waren destijds een sensatie. Tijdens het 'Baanbrekend College' gaat het Spoorwegmuseum op interactieve wijze in op het verleden, heden en toekomst van de NS huisstijl.
Conservator Evelien Pieterse vertelt over de geschiedenis van de vormgeving binnen de spoorwegen. Ontwerper Gert Dumbar en Hoofd Sponsoring & Merk van NS, Rutger Hamelynck, gaan in op de kracht van het merk en de houdbaarheid van de huisstijl. Daarbij is er alle gelegenheid om vanuit de zaal vragen te stellen en met hen in discussie te gaan.

Het 'Baanbrekend College' vindt plaats op dinsdag 16 oktober van 14.00 tot 17.00 uur in het Spoorwegmuseum. Voor deelname is een geldig entreebewijs voor het Spoorwegmuseum nodig, entree is inclusief een drankje en een bezoek aan de tentoonstelling 'Baanbrekend Design'. Museumkaarthouders hebben gratis entree. Reserveren is noodzakelijk: reserveer hier

Een Buffel voor het Spoorwegmuseum

Op woensdag 29 augustus werd de ‘Buffel’ door NS aan het Spoorwegmuseum overgedragen. Met de overdracht neemt NS in materieelvorm afscheid van het dieseltijdperk. De trein werd overgedragen aan Hoofd Collecties Peter-Paul de Winter, hij kreeg symbolisch een jerrycan diesel overhandigd. Kijk naar het filmpje van de aankomst van de Buffel.
Diesel Materieel 90 (DM’90) reed sinds 1996 op het Nederlandse spoor. Door hun uiterlijk kregen ze de officiële bijnaam ‘Buffel’. Ze reden op de niet geëlektrificeerde regionale spoorlijnen. Omdat de regionale lijnen, waar geen bovenleiding is, door andere vervoerders worden geëxploiteerd zijn de dieseltreinen van NS overbodig geworden.
De Buffels krijgen een tweede leven in Roemenië, één treinstel (treinnummer 3426) is nu geschonken aan het Spoorwegmuseum. De Buffel zal tot eind oktober in het museum te zien zijn, daarna wordt hij bewaard in het depot.

Chuggington doe-dagen: 19 t/m 23 oktober

De meeste kinderen kennen Chuggington van de televisieserie bij RTL Telekids. Chuggington is een fictieve stad waar de treinen Brewster, Koko en Wilson leren hoe het spoor werkt. Van 19 t/m 23 oktober staat het Spoorwegmuseum in het teken van de treinen van Chuggington. Noteer de data van de Chuggington doe-dagen alvast in je agenda.
Ontmoet hoofdpersoon Wilson en ga met hem op de foto. Kom spelen en bouwen op de Chuggington speeltafels, laat je schminken als ‘Chugger’, relax bij de film in de speciale Chuggington bioscoop of doe de speurtocht. Ook dit jaar kan iedereen meezingen en dansen op het podium met de Telekids Musicalschool. Zorg dat je er bij bent!

Je ontvangt deze e-mail omdat je hebt aangegeven op newsletter@newslettercollector.com op de hoogte wilt blijven van de activiteiten van
Het Spoorwegmuseum. Wil je geen nieuwsbrief meer ontvangen? Dan kan je je hier uitschrijven.
© 2018 Het Spoorwegmuseum - Alle rechten voorbehouden

Share this newsletter on

Related newsletters

Spoorwegmuseum.nl

Categories: Train weekend away Art | Culture Museums
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

© 2019