Bekijk dit bericht in je browser





Sportnieuwtjes uit Ingelmunster
 
Kindvriendelijk label voor Brigand Mountainbikeroute
Sport Vlaanderen heeft een kindvriendelijk label gelanceerd voor hun mountainbikeroutes. Daarmee duiden ze de routes aan die ook geschikt zijn voor gezinnen met jonge kinderen. De kindvriendelijke routes zijn nooit langer dan 20 km en zijn relatief goed berijdbaar. Bovendien vind je op deze routes extra faciliteiten en beleving. In totaal kregen 105 lussen verspreid over 85 gemeenten het label ‘kindvriendelijke mountainbikeroute’ opgeplakt, waaronder de Brigand Mountainbikeroute in Ingelmunster.
 
Sport voor 50-plussers
Of we de sportlessen voor 50-plussers nog dit trimester kunnen opstarten, blijft heel onzeker. Maar toch, met dank aan de vaccinaties, is er licht aan het einde van de coronatunnel! Blijf in elk geval bewegen: een wandelingetje, reserveer een baantje en ga eens zwemmen, doe enkele oefeningetjes vanuit je kot of probeer onze fitnesstoestellen aan het sportcentrum of de Ermitage eens uit. We houden je op de hoogte wanneer we opnieuw kunnen starten.


Sporten in bubbels
Heel wat sportclubs moeten momenteel puzzelen om de trainingen in groepjes te kunnen laten doorgaan. Enkele clubs trotseren zelfs de buitentemperaturen en trainen verder. Een pluim voor alle inspanningen!
 
#blijfsporten
De veiligheidsmaatregelen en het gemis van sporten samen met vrienden in de club wegen zwaar bij vele sporters.
Sommigen, misschien ook jij, hebben nood aan advies of een paar motiverende tips.
De Vlaamse Sportfederatie, Gezond Sporten Vlaanderen en Sport Vlaanderen sloegen de handen in elkaar en maakten samen met sportpsychologe Eva Maenhout 20 korte, laagdrempelige video's waarin ze antwoord bieden op enkele veelvoorkomende vragen waar sporters vandaag de dag mee zitten.

 
Laat van je horen!
Het gemeentebestuur vraagt alle kinderen, jongeren en hun ouders in een vragenlijst naar hun mening en advies over de verschillende gemeentelijke activiteiten voor de jeugd. Zijn er genoeg leuke dingen te doen? Is iedereen op de hoogte van de verschillende sportactiviteiten en workshops die het gemeentebestuur organiseert? Hoe vullen kinderen en jongeren graag hun vrije tijd in?
Op basis van onder andere de informatie uit de vragenlijsten gaan de medewerkers aan de slag om een nieuw vrijetijdsaanbod in elkaar te boksen in 2022.

 
Bewegingsdriehoek
Gezond leven? Beperk stilzitten en beweeg. In een gezonde bewegingsmix wissel je zitten, staan en bewegen af. Hoe je dat het best aanpakt, geeft de bewegingsdriehoek je heel helder weer.
 
Kort nieuws
Sporten in tijden van corona
In deze tijden is het extra belangrijk om fit en gezond te zijn, en dus zeker te blijven sporten. Dit moet natuurlijk op een veilige manier gebeuren. Je kan de huidige maatregelen voor de sport hier nalezen.

Maak je terrein rookvrij en win
Ga jij samen met ons all-in voor een rookvrije sportclub? Maak kans op één van de 20 pakketten met signalisatiematerialen van Generatie Rookvrij. Meer info.

Wist je dat...
... Ingelmunster op een 3de plaats in deelnemersaantallen voor de jaarlijkse Scholenveldloop van alle West-Vlaamse gemeenten staat? Ingelmunster telt 70 deelnemers op 1000 inwoners.
... Ingelmunster 105 actieve trainers in de sportclubs telt? Van de 105 trainers zijn er 42,86% gekwalificeerd en zijn er 55,2% mannelijke trainers en 44,8% vrouwelijke trainers. De gemiddelde leeftijd is 37,40 jaar.
 
Sportdienst, Bollewerpstraat 92a, 8770 Ingelmunster
T 051 33 74 50, sport@ingelmunster.be

 

Je profiel aanpassen - Uitschrijven