NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Spotmarkt containervaart was nog nooit zo duur
 
De Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), een belangrijke barometer van de spottarieven in de wereldwijde containervaart, heeft dit weekeinde zijn hoogste niveau ooit bereikt en een decennium-oud record uit 2010 gebroken.
 
 
 
(advertentie)
#  
Palletcentrale: totaaloplossing pallets
 
De Palletcentrale verzorgt een betrouwbare toe- en afvoer van pallets. Met 500.000 pallets op voorraad, 5 vestigingen, eigen productie en 30 vrachtwagens, bieden wij een totale palletoplossing.

Meer lezen over de Palletcentrale »
 
 
 
#
 
Ondanks verlies ziet Waberer’s de weg omhoog
 
Wegvervoerder Waberer’s is bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers voorzichtig optimistisch. Het bedrijf noteerde operationeel weer zwarte cijfers en schrijft dat toe aan zijn nieuwe strategie. Toch ging onder de streep een verlies van ruim een miljoen euro de boeken in.
 
 
 
#
 
FloraHolland zet transportbedrijf op met sierteeltvervoerders
 
Royal FloraHolland heeft met de wegvervoerders De Winter Logistics, Van Zaal Transport en Wematrans een joint venture opgezet voor de sierteeltlogistiek. De activiteiten van de drie transporteurs worden daarin vanaf 2021 geheel ondergebracht. De nieuwe onderneming gaat Floriway heten en komt voor meer dan 50% in handen van het veilingbedrijf.
 
 
#
 
Amsterdam heeft Houtrakpolder in het vizier voor uitbouw haven
 
Een claim op de Houtrakpolder in de buurgemeente Haarlemmermeer voor de uitbouw van de Amsterdamse haven is langzaam ‘salonfähig’ aan het worden in de hoofdstedelijke politiek. Dat blijkt uit het Havendebat dat dit jaar als onderwerp had ‘ruimte voor de Amsterdamse haven’.
 
 
 
#
 
Kwartaalverlies Nikola 117 miljoen terwijl fraudesoap zich voortsleept
 
In het derde kwartaal bedroeg het nettoverlies van truckbouwer in spé Nikola ruim 117 miljoen dollar. Het beursgenoteerde bedrijf heeft nog geen truck verkocht en noemt zichzelf daarom een ‘pre-omzetbedrijf’. Wel heeft het nu 908 miljoen dollar in kas en zo’n 5 miljoen dollar uitgegeven aan de juridische strijd om de fraudebeschuldigingen.
 
 
 
#
 
Veel misstanden bij koeriers in postpakkettenbranche
 
De postpakkettenbranche kent veel misstanden bij koeriersbedrijven en hun onderaannemers, bevestigt de Inspectie SZW na berichtgeving in NRC Handelsblad. Het gaat vaker mis dan goed, blijkt uit het onderzoek van de dienst naar de grote postbedrijven PostNL, DHL, DPD en GLS.
 
 
 
(advertentie)
#  
Weg met die verschillende tolboxen!
 

Tol automatisch registreren met slechts één apparaat. Met de DKV BOX EUROPE rekent u tol af binnen de EU. Betalen doet u eenvoudig via uw DKV-factuur.


Meer weten? App ons 0252 360 394.
 
 
 
#
 
Duitse regering vreest forse claims na Mautvonnis
 
Bij het Duitse ministerie van Verkeer is lichtelijk paniek uitgebroken na de uitspraak van het Europese Gerechtshof (EuGH), vorige week, dat een deel van de tol voor vrachtauto’s, de Maut, op de trans-Europese snelwegen in Duitsland foutief is berekend. Het draait om het doorberekenen van kosten voor de inzet van de politie en financieringskosten voor...
 
 
 
#
 
In de logistiek wordt volop gepest
 
Ongewenst gedrag op de werkvloer. In elke bedrijfstak is het een serieus probleem, maar de transportsector sprong er enkele jaren geleden zo zeer uit dat het Ministerie van SZW de inspectie intensiveerde. Wat is er aan de hand? En wat kunnen we er aan doen?
 
 
 
#
 
CMA CGM komt zo’n 300.000 ton lng per jaar in Rotterdam tanken
 
Deze week loopt de ‘CMA CGM Jacques Saade’, het eerste ultragrote containerschip dat op aardgas vaart, voor het eerst in de Rotterdamse haven aan. Een mijlpaal.
 
 
#
 
‘Focus Damen gaat weer naar seriebouw van schepen’
 
In de Europese Green Deal wordt vervoer over water gepresenteerd als een duurzame oplossing voor de transportsector. Maar is de sector er klaar voor? Nieuwsblad Transport sprak met Arnout Damen, ceo van Damen Shipyards Group.
 
 
 
#
 
Column – Waterstof is niet ei van Columbus
 
Soms lijkt het erop dat het klimaatprobleem snel en eenvoudig kan worden opgelost: gewoon overstappen op waterstof (H2). Maar is dit het ei van Columbus? Een waarschuwing is zeker op zijn plaats.
 
 
 
#
 
4 belangrijke dingen die Coyote heeft geleerd tijdens de virtuele Digital Summit
 
De Coyote Logistics Digital Summit, die plaatsvond op 30 september en 1 oktober 2020, werd door duizenden supply-chainprofessionals van over de hele wereld bijgewoond. Op dit gratis, virtuele evenement spraken meer dan 35 sprekers van marktleidende organisaties als CSCMP en UPS. Zij deelden hun inzichten aan de hand van speciaal samengestelde sessies – een voor...
 
 
#
 
Opinie – Wil de Amsterdamse regio nog wel een haven?
 
Alle circulaire, economische en sociale ambities ten spijt, de Amsterdamse regio lijkt koste wat kost vooral woningen te willen bouwen. In Havenstad moeten 75.000 woningen komen. De Minerva-, Coen en Vlothaven en de Alfadriehoek worden getransformeerd van zwaar industrieel- en havengebied naar hoogstedelijke woon-werkgebieden. Ook de omgeving gaat mee in de bouwplannen.
 
 
 
#
 
Offensief tegen criminele inmenging in transportsector
 
Bij controles bij negentien transportbedrijven in Zeeland en West-Brabant door verschillende overheidsorganisaties zijn deze week bij twaalf ondernemingen overtredingen geconstateerd. Ook werden verdachten aangehouden.
 
 
 
#
 
UTURN: ‘Tijdens corona kwamen er opeens tientallen verladers bij’
 
Uturn bestaat inmiddels drie jaar, maar het platform voor containertransport blijft zich in rap tempo ontwikkelen. De afgelopen maanden heeft een record aantal verladers zich aangemeld en een eerste order geplaatst. CCO Niels Duijvestijn geeft aan dat in de huidige periode bedrijven meer de noodzaak zien hun processen te digitaliseren.
 
 
 
#
 
Replay Air Freight Webinar: de opkomst van regionale luchthavens
 
Regionale luchthavens in Nederland, België en Duitsland zijn in opkomst. De huidige coronacrisis heeft een forse impact op de luchtvracht en luchthavens. Bekijk de replay van dit webinar om te leren wat de kansen én bedreigingen zijn voor de regionale luchthavens op het gebied van luchtvracht.
 
 
 
#
 
Uber Freight ziet groei maar duikt opnieuw diep in het rood
 
Uber Freight boekte in het afgelopen kwartaal een omzet van 290 miljoen dollar, 30% meer dan een jaar eerder. Het lukte de vrachttak van Uber echter niet om uit de rode cijfers te komen.
 
 
 
#
 
North Sea Port kijkt met politiek, stakeholders en bedrijfsleven naar de toekomst
 
Drie jaar na de fusie is North Sea Port toe aan de volgende stap. Het havenbedrijf werkt aan een nieuw strategisch plan. Voor de ontwikkeling van dit plan zijn politiek, stakeholders en bedrijfsleven gevraagd om mee te denken over de hoofdlijnen. Tijdens de online havenweek werd duidelijk dat de tijd waarin het havenbedrijf het kleine...
 
 
 
#
 
Werkgevers willen cao verlengen, bonden niet akkoord
 
Werkgevers en vakbonden die donderdag spraken over een nieuwe cao voor het beroepsgoederenvervoer, zijn zonder resultaat uit elkaar gegaan.
 
 
 
 
Adverteren Colofon www.nieuwsbladtransport.nl
 
Abonneren Afmelden redactie@nieuwsbladtransport.nl
 
  010-280 10 00
 
© 2020 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam