Quest Mail - Elke week weer de leukste weetjes in je box.

Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik hier voor de online versie.

Donderdag 20 juli 2017
Testosteron stimuleert je zelfvertrouwen. En dat is soms ten onrechte.

Herken jij de drol?

Van plan om binnenkort een boswandeling te maken? Grote kans dat je weer in de poep stapt. Na het maken van deze test weet jij wie de dader is. Misschien dat dat het leed een beetje verzacht.
 





Kunnen mensen met een grotere neus beter ruiken?

De grote boze wolf beweerde Roodkapje beter te kunnen ruiken door zijn grote neus. En met zijn grote oren kon hij stukken beter horen. Had hij gelijk? Of verkondigde hij onzin? Quest brengt helderheid in deze mysterieuze zaak.

 





Spreek jij vloeiend bullshit?


Iedereen die op een kantoor werkt, heeft er wel eens mee te maken: vage termen die interessant lijken, maar die in werkelijkheid holle frasen zijn. Heb jij een beetje een kantoortaalknobbel? Of zeggen termen als ‘bila’ en ‘klankborden’ je helemaal niets?


 





Is het waar dat vrouwen meer praten dan mannen?

‘Vrouwen gebruiken 20.000 woorden per dag, mannen slechts 7.000’, zo luidt een ‘weetje’ dat op internet rondzingt. Maar klopt dat wel? Amerikaanse psychologen gingen tellen en kwamen tot een heel ander resultaat.





De ware ware


Oud worden met ‘De ware’ is een ideaalbeeld dat we onszelf voorhouden. Toch eindigt eenderde van de huwelijken in Nederland in een scheiding. En in sommige culturen is het hebben van meerdere partners tegelijk de normaalste zaak van de wereld. Zijn we wel zo monogaam als we denken?





In Groningen wordt de aardappel ontleed. Al eeuwen.

De pieper een oer-Hollands product? Dat vinden we zelf wel. Het oorspronkelijk uit Zuid-Amerika afkomstige gewas is in Nederland al eeuwenlang vaste hap. Nederlanders weten wel raad met deze knollen. Zo werkt de grootste producent van aardappelzetmeel- en eiwit ter wereld, het Groningse Avebe, aan een nieuwe duurzame toekomst van de aardappel. Hoe doen ze dat?





Elke maand vanzelf Quest op de mat?

Dat kan. Met een jaarabonnement op Quest bespaar je 30% én word je op een leuke manier wijzer. Ben je op vakantie als het nieuwe nummer uitkomt? Geen probleem, want je kunt alle edities ook online lezen! Waar wacht je nog op?