Meditatie Wegen van wijsheid

Ds. Rolinka Klein Kranenburg: "Spreken wij in de kerk de taal van de mensen? Hebben we weet van de vragen die er leven bij de mensen op het plein, in de winkelstraat? Zoeken wij aansluiting bij wat we aantreffen?
Paulus weet op het marktplein in Athene precies welke toon hij moet aanslaan om de mensen te boeien. Vervolgens gebeurt er iets wezenlijks en wonderlijks..."

Bekijk of lees de meditatie
Zie je zondag Noorderlicht Rotterdam

Het begon in 2012 met een handjevol mensen, geïnspireerd door de droom van dominee Niels de Jong om een nieuwe kerk te beginnen in de wijk Blijdorp. Acht jaar later zit de kerk iedere zondag helemaal vol met opvallend veel jonge mensen. Klaarstaan voor de ander, dat is een van de dingen die Noorderlicht bij uitstek kenmerken. Via allerlei initiatieven zijn gemeenteleden bezig om het goede voor hun medemens te zoeken.
Zondag 9.20 uur staat deze gemeente centraal in 'Zie je zondag' op NPO2.

Afleveringen terugkijken
Kerk wereldwijd Een klaagbrief aan God

Veel kinderen in Noord-Nigeria hebben hun ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s of vriendjes verloren. Zondagsschoolleiders leren hen om ervaringen te delen en gevoelens te uiten. Ook gebruiken ze bijbelverhalen. Zo mogen de kinderen - net zoals koning David in Psalm 13 doet - een klaagbrief aan God schrijven.

Lees verder
Lied Zoek de wegen van de wijsheid

Zoek de wegen van de wijsheid
die de schepping dansend groet.
Blijf haar volgen, schenk haar aandacht
proef haar woorden, juist en goed.
Wijsheid baant het pad naar vrede,
doet ons voor wat liefde doet.


Ds. Oane Reitsma: "Wijsheid heeft hier duidelijk een goddelijke dimensie: zij komt ons van buiten tegemoet, zij komt van God zelf. Deze wijsheid – als je zorgvuldig naar haar luistert – schept vrede en liefde."

Beluister het lied (+ toelichting)
Gezocht: jongeren met zangervaring voor tv-opnames in Taizé!
Van 10 t/m 14 augustus reist de EO i.s.m. de Protestantse Kerk naar Taizé. Voor twee afleveringen van het tv-programma Nederland Zingt Dichtbij zullen er Nederlandstalige Taizéliederen worden gezongen en opgenomen. Zing jij graag en heb je iets met Taizé? Geef je dan op voor het projectkoor o.l.v. broeder Sebastiaan en maak deze bijzondere reis (tegen kleine vergoeding) mee. Interesse? Stuur dan voor 1 augustus een mail met vermelding van leeftijd, stemgroep en zangervaring naar info@taize.amsterdam
Over Petrus
Deze Petrus-nieuwsbrief houdt u op de hoogte van de nieuwste meditaties, liederen en inspirerende verhalen uit de (wereldwijde) kerk. Meer verhalen van geloof, hoop en liefde vindt u op petrus.protestantsekerk.nl. Vier keer per jaar het magazine Petrus in de bus? Neem dan een gratis abonnement.
Abonneer op Petrus Magazine
Copyright © 2020 Protestantse Kerk, All rights reserved.
U ontvangt deze e-mail omdat u betrokken bent bij de Protestantse Kerk in Nederland.

Ons adres is:
Protestantse Kerk
Joseph Haydnlaan 2a
Utrecht, 3533 AE
Netherlands

Add us to your address book


Wilt u reageren op deze nieuwsbrief? Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen.
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit.