Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 29 april 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
SRA doet voorstel voor onafhankelijke auditcommissie MKB
In haar position paper voor de Commissie Toekomst Accountancysector (CTA) doet SRA het voorstel om een onafhankelijke auditcommissie MKB in het leven te roepen. Hiermee kan ongewenste concurrentie op prijs in de markt en ‘underbilling’ worden voorkomen en concurrentie op kwaliteit worden bevorderd.
Lees verder »
RA maakte geen misbruik van positie, maar waarschuwing blijft staan
Een RA die een zakelijke overeenkomst aanging met een klant heeft geen misbruik gemaakt van zijn positie en maakte ook geen gebruik van de onwetende en afhankelijke positie van de klant.
Lees verder »
Advertorial: Aanlevering SBR Jaarrekening met Unit4 enorm versimpeld

Aanlevering SBR Jaarrekening met Unit4 enorm versimpeld
Voorheen was het aanleveren van SBR Kredietrapportages tijdrovend. Nu is het gelukkig ook mogelijk om de SBR Jaarrekening aan te leveren bij de bank: hierdoor hoeven er geen aanvullende bancaire gegevens meer ingevuld te worden. De SBR Jaarrekening in het softwarepakket wordt snel en eenvoudig aangeleverd bij de bank en is nu ook beschikbaar in Unit 4 software. Via Audition (v 17.0), Bankenrapportage (v 9.0) en SBR Manager (v 7.1) is het mogelijk om binnen enkele minuten een SBR Jaarrekening aan te leveren bij de bank. Bekijk hier het demofilmpje.

Advertorial: BTW in de praktijk voor zorginstellingen

De tijd waarin men dacht, ‘wij zijn een zorginstelling en hebben dus niets met btw te maken’ ligt ver achter ons. Btw heeft grote impact op de financiële vraagstukken binnen de zorg. Hoe zit het met vrijstellingen, inzet van personeel en samenwerkingsverbanden? Franklin Soetens bespreekt op 14 mei de nieuwste ontwikkelingen en leert u de voordelen beter te benutten.

VNG wil onderzoek naar gemeentelijke accountantsdienst
De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) ondersteunt kennis over de voor- en nadelen van een gemeentelijke accountantsdienst. Dat stelt de VNG in een reactie op de internetconsultatie van de Commissie Toekomst Accountancysector.
Lees verder »
‘Hof legt bom onder Nederland als fiscale vrijhaven’
Het Europees Hof van Justitie heeft een dreun uitgedeeld aan niet-Europese investeerders die via tussenschakels in Nederland en Luxemburg in Europese bedrijven zitten.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Uw cliënten meer toegevoegde waarde bieden?

Tekst: Voeg waarde toe door uw cliënten proactief te adviseren met actuele rapportages. Cloudsoftware van Visma helpt u om te transformeren van traditionele accountant naar ‘trusted advisor’. Lees hier verder hoe>>

Lees verder »
Benchmark woonlasten vervangt ozb-norm als graadmeter lokale lasten
Het Rijk heeft met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) afgesproken dat vanaf 2020 een benchmark woonlasten wordt ingevoerd om jaarlijks de ontwikkeling van de lokale lasten inzichtelijker te maken.
Lees verder »
Oeso: ‘Helft banen verdwijnt of verandert ingrijpend door automatisering’
Tot 14% van de banen in de 36 lidstaten van de Oeso kunnen de komende vijftien tot twintig jaar verdwijnen door automatisering. Nog eens 32% dreigt radicaal te veranderen.
Lees verder »
Salderingsregeling zonnepanelen verlengd tot 2023
De salderingsregeling voor zonnepanelen wordt tot 1 januari 2023 ongewijzigd voortgezet. Dat hebben minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) en staatssecretaris Snel (Financiën) besloten.
Lees verder »
Datum van toelating bepalend voor BPM-tarief, niet jaar van productie
Bij de bepaling van het BPM-tarief is de datum van toelating bepalend, niet het jaar van productie. Dat komt naar voren in een recente uitspraak van het Gerechtshof Den Haag.
Lees verder »
BTWeetje | BTW en auto uit het buitenland
Koop je een auto in het buitenland? Let dan op. Heeft de auto minder dan 6 000  km op de teller staan, dan geldt het voor de BTW als een nieuwe auto!
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Overname onderneming: aandelen- of een activa-passivatransactie?

Bij een overname van een onderneming kunnen de koper en verkoper de keuze hebben tussen een aandelentransactie of een activa-passivatransactie. Wat zijn de verschillen juridisch en fiscaal en daarmee de gevolgen voor de onderhandelingen tussen koper en verkoper?

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Piekdrukte & kwartaalstress de baas: innoveren voor accountants

Accountants kennen het maar al te goed: de stressvolle periode kort voor de btw-deadline. Een plotselinge toestroom van vergeten (en onleesbare) bonnetjes en facturen, een verdwaalde ordner die een ondernemer ergens opgeduikeld heeft… En dat niet bij één klant, maar bij alle klanten. Tegelijkertijd.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Nederlandse bedrijvigheid flink toegenomen ondanks stijging faillissementen
Vermogen zonnepanelen meer dan de helft toegenomen
OPLEIDINGEN
Nationale verslaggevingsdag
NBA Opleidingen
11 juni 2019
Wat maakt deze rechtsvormen bijzonder?
Fiscount
8 mei 2019
Krijg GRIP op jouw processen op Het Event van NU
Muis Software
21 mei 2019
VACATURES
Consultant salarisadministratie in de accountancy
Quoratio
Medior- Accountant (Controlepraktijk)
De Hooge Waerder
Alkmaar
(Gevorderd) Assistent Audit
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN