Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 29 maart 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
AA combineerde jarenlange affectieve relatie met zakelijke belangenbehartiging
Een inmiddels uitgeschreven AA is door de Accountantskamer toch nog berispt. De man was tot voor kort partner bij een accountantskantoor en had jarenlang een affectieve relatie met een klant. Hij oefende druk uit op de vrouw om niet de waarheid te vertellen over hun relatie.
Lees verder »
SRA: “Het mkb verzuipt”
De zorgen die SRA heeft over de impact van het maatregelenpakket dat aan de basis staat van het wetsvoorstel Toekomst accountancysector nemen toe. Wij gingen in gesprek met voorzitter Diana Clement en vicevoorzitter Roland Ogink van de netwerkorganisatie. “Het mkb verzuipt. Oog voor de proportionaliteit en doelmatigheid in het mkb is verdwenen.”
Lees verder »
ADVERTORIAL
Oudedagsvoorzieningen en de ondernemer, ken jij de mogelijkheden?

In deze cursus staat de 3 pensioenpijler centraal. Erik van Toledo bespreekt op 15 mei de ins en outs inzake box 1-lijfrenten, kapitaalverzekeringen en ontslagstamrechten. De fiscaliteiten rond de oudedagsverplichting, de oudedagsreserve, de stakingslijfrente en artikel 19-stamrechten komen ook aan bod. Jij bent in 2 uur weer helemaal bijgepraat.

Lees verder »
Kamervragen over accountancy: AFM rekent dit jaar 18,8 miljoen euro aan accountantsorganisaties
Minister Kaag van Financiën heeft in antwoord op Kamervragen over de accountancy onder meer op een rij gezet wat de verwachte kostenstijging voor de sector is met betrekking tot het toezicht.
Lees verder »
Oude familiestichting kwalificeert als APV, begunstigde belast in box 3
Een belastingplichtige is de weduwe van de kleinzoon van een van de broers van de oprichter van een stichting. De oprichter van de stichting is kort na het oprichten van de stichting in 2010 overleden. De stichting is aangewezen als enig erfgenaam van de oprichter. Tot 2018 werd er ieder jaar een financiële bijdrage uitgekeerd […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Ontslag van A tot Z

Hoe kun je op de juiste grond en juiste wijze een arbeidsovereenkomst beëindigen? Welke stappen moet je hierbij zetten? Wat moet je weten van de transitievergoeding en de billijke vergoeding? Hoe werken de procedures met wederzijds goedvinden, procedure bij UWV of procedure bij de kantonrechter? Kirsten Roskam praat je bij op 16 mei.

Lees verder »
Verzekeringstechniek voor outsiders
Wanneer er cliënten zijn met oudedagsvoorzieningen in eigen beheer, is het goed om kennis te hebben van een aantal formele en verzekeringstechnische aspecten. Dit artikel verschaft inzicht in levensverzekeringspecifieke kenmerken die in eigen beheer terugkomen of – in ieder geval – zouden moeten komen.
Lees verder »
CPB: belastingen zijn geen wondermiddel om gedrag bij te sturen
De overheid moet terughoudend zijn met het beïnvloeden van gedrag via het belastingstelsel, want anders wordt het stelsel onnodig complex en daarmee lastiger uitvoerbaar en moeilijker te overzien voor burgers en bedrijven. Daarvoor waarschuwt het Centraal Planbureau (CPB). In een nieuwe publicatie geeft het CPB handvatten om vooraf te kunnen bepalen of de inzet van […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Wijzigingen in Arbowetgeving: de belangrijke veranderingen op een rij

Dit jaar krijgen uw klanten te maken met nieuwe Arboregels. Voor bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen verandert de Aanvullende Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (ARIE). Daarnaast is de thuiswerkvergoeding aangepast. Met deze hogere vergoeding wil de overheid gezond en vitaal thuiswerken aanmoedigen. In dit artikel gaan we dieper op de wijzigingen in.

Lees verder »
Wet toekomst pensioenen: minister beantwoordt vragen Eerste Kamer
Het wetsvoorstel toekomst pensioenen is in behandeling bij de Eerste Kamer. Minister Schouten van Pensioenen heeft antwoord gegeven op vragen van Eerste Kamerleden.
Lees verder »
Internetconsultatie over voorstel om lage-inkomensvoordeel af te schaffen
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een internetconsultatie gestart over een wetsvoorstel waarmee het lage-inkomensvoordeel uit de Wtl wordt afgeschaft per 1 januari 2025. Daarnaast worden er een aantal verbeteringen in de werking van de loonkostenvoordelen voorgesteld per 1 januari 2026.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Van Rij: verfijnde forfaitaire heffing minder complex dan belasting op werkelijk rendement
Tuchtklachten curator failliete energieleverancier gegrond: half jaar doorhaling RA en AA
Valse kwitanties bij giftenaftrek, maar fiscus weet geen opzet of grove schuld aan te tonen
Werknemer hoeft opleidingskosten na einde contract niet terug te betalen
OPLEIDINGEN
HBO Bachelor Accountancy
Markus Verbeek Praehep
6 april 2023
Legal ontbijtsessie: ‘Ontslag op staande voet: de valkuilen en lessen!’
The Legal Company
13 april 2023
Cursus Vennootschapsbelasting voor gemeenten: grip op risico’s, proces en de aangifte
Accountancy Vanmorgen
22 mei 2023
VACATURES
Gevorderd Assistent Accountant Gouda
Lansigt
Gouda
Controleleider
Moore MTH
Amsterdam
Cost Accountant
Top Onions
's-Gravenpolder
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN