Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 8 januari 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
RA krijgt waarschuwing voor doorsturen organogram ex-klant
Het versturen van een organogram van een voormalige klant aan een vastgoedbedrijf dat een conflict had met die ex-klant, is een RA bij de Accountantskamer op een waarschuwing komen te staan.
Lees verder »
SRA: in 2019 gewoon 6% btw over prestaties uit 2018
De SRA adviseert aangesloten kantoren op facturen voor met het lage btw-tarief belaste prestaties uit 2018 gewoon 6% btw te rekenen, in plaats van de per 1 januari 2019 geldende 9%. Daarmee gaat de organisatie in tegen de richtlijn van de overheid.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Accountancy digitaliseert. Zo doe je mee.

Digitale accounts- en administratiekantoren hebben meer zicht op cijfers en de toekomst. Bovendien werken ze sneller en slimmer. In ons whitepaper vertellen koplopers uit het vak hoe jij een digitale accountant wordt. Gratis en boordevol praktische tips. Waar wacht je nog op?

Lees verder »
Exact koppelt kassa- en boekhoudsoftware kleine horecabedrijven
Exact heeft een koppeling gemaakt tussen de kassa-app Cashr voor kleine horecaondernemers en boekhoudsoftware Exact Online. Daarmee worden kassaverkopen automatisch boekhoudkundig verwerkt.
Lees verder »
Deur open voor ontslagvergoeding arbeidsongeschikte
Een arbeidsongeschikte werknemer kan zijn werkgever voortaan dwingen om hem te ontslaan, zodat er een ontslagvergoeding wordt uitgekeerd. Dat blijkt uit een uitspraak van het Scheidsgerecht Gezondheidszorg, waar dagblad Trouw de hand op heeft gelegd.
Lees verder »
NBA van start met invoering nieuwe PE-regeling
De NBA is het jaar begonnen met de invoering van een nieuwe permanente educatie-regeling voor accountants. De nieuwe PE-regeling geldt voorlopig alleen voor accountants bij de Belastingdienst en voor adviseurs bij de big four-kantoren.
Lees verder »
Bij ontbreken aangifte moet dga zakelijkheid lening aantonen
Als de fiscus en de belastingbetaler van mening verschillen over de zakelijkheid van een lening, moet de Belastingdienst aantonen dat de lening niet zakelijk is. Dat ligt anders als er geen aangifte is gedaan, oordeelt de rechtbank Den Haag.
Lees verder »
Dit jaar 10 miljard beschikbaar voor SDE+-regeling
Ook dit jaar zullen er weer twee subsidierondes plaatsvinden van de stimuleringsregeling voor duurzame energieproductie SDE+. Dat heeft minister Wiebes (Economische Zaken) aan de Tweede Kamer laten weten. Er is in totaal een budget van € 10 miljard.
Lees verder »
PERSONALIA: Akcay nieuwe partner bij Baker Tilly
Baker Tilly heeft Martin Akcay (36) per 1 januari 2019 benoemd tot partner belastingadviseur. Hij werkte de laatste tien jaar al als belastingadviseur bij Baker Tilly in Almelo.
Lees verder »
Stuk drukker bij helpdesk NBA
De NBA Helpdesk heeft het vorig jaar een stuk drukker gehad met het beantwoorden van telefonische vragen. De telefoon rinkelde 13% vaker dan in 2017.
Lees verder »
Novak past HRM-module kwaliteitssysteem aan
Novak heeft de HRM-module van het eigen Kwaliteitssysteem vernieuwd. Diverse onderdelen zijn aangescherpt en uitgebreid in verband met nieuwe wet- en regelgeving.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Heb jij al goede voornemens voor 2019? Wij helpen je op weg.

Meer doen met LinkedIn, een blog of podcast starten en op een slimme manier de beste sollicitanten aan je binden. We sturen je graag goed ingelicht het nieuwe jaar in en geven je 4 trends die ertoe gaan doen in 2019. Doe er je voordeel mee en ga het nieuwe jaar goed voorbereid in!

Lees verder »
Dossier: Marketing voor ondernemers (1)
Leesvoer voor accountants die RGS moe zijn
Overstappen naar een ander boekhoudpakket. Welke obstakels zijn er (niet)?
OPLEIDINGEN
Cursus BTW en sport (inclusief SPUK, BOSA, exploitatiemodellen)
Fiscaal Vanmorgen
16 januari 2019
Post-hbo Controlling
HAN
24 januari 2019
Actualiteiten seminar 2019
NBA Opleidingen
22 januari 2019
VACATURES
Starter accountancy Almelo
Baker Tilly Berk
Almelo
Assistent Audit te Delft
PKF Wallast
Delft
Financieel Administratief Medewerker
RS Finance
Purmerend
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN