Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 30 april 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
SRA laakt oproep NBA tot zelfonderzoek examenfraude
De NBA heeft geen goed beeld van wat er bij kleinere accountantsorganisaties speelt. Dat stelt SRA-voorzitter Diana Clement naar aanleiding van de oproep aan reguliere vergunninghouders afgelopen week om intern te onderzoeken of er sprake kan zijn geweest van examenfraude.
Lees verder »
Personalia: RSM benoemt Wouter Diederen tot international tax director
Wouter Diederen wordt per 1 mei international tax director bij de internationale fiscale adviespraktijk van RSM in Amsterdam. Hij was de afgelopen tien jaar werkzaam voor Baker McKenzie.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Is private equity geschikt als financieringsvorm voor jouw klant?
Private equity heeft zich inmiddels gevestigd als een onmisbare financieringsbron voor (gedeeltelijke) bedrijfsovernames in het MKB. Is deze financieringsvorm geschikt voorjouw klant, het familiebedrijf? Verken samen met onze specialisten de voor- en nadelen van private equity en de impact ervan op de dienstverlening aan jouw klant. Meld je aan voor het Nationaal Congres Familiebedrijven op 6 juni 2024!
Lees verder »
De impact van CSRD op de rol van de accountant
Met de opkomst van duurzaamheid als cruciale factor in de bedrijfswereld, is de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) in 2023 geïntroduceerd door de Europese Unie. Deze richtlijn heeft een drastische impact op bedrijven, vooral op het gebied van verslaglegging en transparantie over duurzaamheidsprestaties. Maar hoe beïnvloedt deze nieuwe wetgeving de rol van de accountant?
Lees verder »
AA en RA niet verantwoordelijk voor nadelig uitgepakte echtscheiding
Een vrouw voor wie een scheiding naar haar mening financieel ongunstig uitpakte, heeft vergeefs twee accountants tuchtrechtelijk aangesproken op die tegenvaller. Een deel van de klachten is te laat ingediend en voor een deel van de klachten stond ze aan het verkeerde loket: die had ze moeten richten tegen de fiscaal adviseur.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Ben jij als adviseur wel eens bang voor aansprakelijkheid en beboeting?
Iets vergeten in te dienen? Misschien bij onjuiste advisering? Of in gevallen waarin boetes worden opgelegd? Arnaud Booij vertelt op 3 juni wanneer er risico op aansprakelijkheid is én leert je de risico’s op aansprakelijkheid inschatten. Je hoort hoe je aansprakelijkheid kunt voorkomen en/of de schade kunt beperken.
Lees verder »
Meeste belastingplichtigen snappen niks van heffingskortingen
Het systeem van heffingskortingen is voor de meeste mensen veel te complex, constateren onderzoekers na een evaluatie. Zij adviseren de overheid er meer bekendheid aan te geven of de heffingskortingen als alternatief te vervangen door belastingschijven van nul procent.
Lees verder »
Advies aan Europees hof: verstrekken oplaadkaart voor EV is goederenlevering
Het verstrekken van een kaart waarmee een zakelijke berijder een elektrisch voertuig kan opladen, moet worden gezien als het fictief leveren van energie en daarmee van goederen. Dat concludeert de advocaat-generaal in een rechtszaak bij het Europees Hof van Justitie; dat kan positief uitwerken op de aftrekbaarheid van btw voor deze kaartleveranciers.
Lees verder »
Kennispartner
Belastingadviseur is een eerzaam beroep!
De media publiceren bijna wekelijks over doorgaans internationaal opererende bedrijven of zeer vermogende particulieren, die hun bijdrage aan de schatkist op inventieve wijze ongewenst weten te beperken. Nu daardoor de maatschappelijke opvattingen over de belastingmoraal veranderen, straalt dat ook af op het beroep van belastingadviseur. Hoe buigen we dat negatieve beeld om?
Lees verder »
Zakelijke autolease blijft groeien
Ondanks het thuiswerken en de roep om duurzamere mobiliteitsvormen blijft de auto van de zaak populair: ook in het eerste kwartaal van dit jaar nam het aantal zakelijke leasewagens toe, meldt de vereniging van leasebedrijven VNA.
Lees verder »
Arbeidsinspectie: boete voor illegale arbeid veel te laag
De boetes voor het overtreden van de Wet Arbeid Vreemdelingen (Wav) zijn veel te laag, zo meldt de Arbeidsinspectie. Ook als een ondernemer tegen de lamp loopt, levert het tewerkstellen van iemand van buiten de EU zonder werkvergunning nog financieel voordeel op.
Lees verder »
Jarig Visser & Visser introduceert platform voor ondernemerschap
Visser & Visser vierde deze maand het 35-jarig bestaan als accountants- en advieskantoor. Ter gelegenheid van dat jubileum is de huisstijl opgefrist en een platform voor ondernemerschap opgezet.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
‘Winst bedrijven twee keer zo hard gestegen als de lonen’
Box 3-aanslag valt door gestegen rente in veel gevallen hoger uit
Eén op drie zzp’ers heeft maar één opdrachtgever
Kabinet presenteert vijf opties voor suikertaks
ADVERTORIAL
Ervaringen en knelpunten met Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen
Werknemers krijgen meer mogelijkheden in het nieuwe pensioenstelsel. Keuzemogelijkheid als het gaat om een bedrag ineens vanuit het pensioencontract, fiscale ruimte vanuit verlofsparen en versoepeling RVU-heffing. Ron Mulder praat je op 4 juni online bij over ervaringen en knelpunten aan de hand van veel praktijkvoorbeelden.
Lees verder »
OPLEIDINGEN
Vaktechnische Bijeenkomsten (VTB’s)
Extendum
22 mei 2024
Cursus Formele aspecten van woon- en vestigingsplaats onderzoeken
Accountancy Vanmorgen
20 juni 2024
Cursus Levenstestament en executele
Accountancy Vanmorgen
25 juni 2024
VACATURES
Senior assistent accountant accountancy – Amersfoort
Moore MKW
Amersfoort
Accountant AA (teamleider)
Flantúa
Nieuwegein, Hardinxveld-Giessendam
Controleleider – Barendrecht
Lansigt
Barendrecht
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN